Μανίνα Ζουμπουλάκη : " Πώς να γράψεις "Τίτλος : Πώς να γράψεις (άρθρο, βιβλίο, σενάριο)
Συγγραφέας : Μανίνα Ζουμπουλάκη
Εκδόσεις : Intro Books
Έτος έκδοσης : 2007
Αριθμός σελίδων : 215
Διαστάσεις : 21x14
ISBN : 978-960-6680-23-6Από το οπισθόφυλλο
Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να γράψεις - άρθρο, μυθιστόρημα, διήγημα, σενάριο, τα απομνημονεύματά σου, ένα μακροσκελές γράμμα σε "πρόσωπο" ή μια ωραία συγκινητική διαθήκη... αλλά ισχυρίζεσαι ότι "δεν έχεις αρκετό ταλέντο" ή "δεν ξέρεις πώς να αρχίσεις".
Ορίστε, λοιπόν, ένα βιβλίο που σου δείχνει πώς να αρχίσεις, πώς να προχωρήσεις, πώς να τελειώσεις - ενώ ταυτόχρονα περνάς καλά. Σου λέει, επίσης, ότι το ταλέντο είναι λιγότερο απαραίτητο από το πάθος, από την επιθυμία (να γράψεις)... και ψάχνει μαζί σου τρόπους να διαχειρίζεσαι αυτό το πάθος πολύ εποικοδομητικά. [...]


Το βιβλίο αυτό είναι ένας οδηγός δημιουργικής γραφής, αλλά όχι με τη συμβατική έννοια. Μας δίνει τις απαραίτητες συμβουλές και κατευθύνσεις για να μπορέσουμε να βάλουμε στο χαρτί τις σκέψεις μας όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά το κάνει με έναν πολύ αυθόρμητο και χιουμοριστικό τρόπο. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στο βιβλίο είναι απλή και καθημερινή (έως και αγοραία κάποιες στιγμές) - είναι σαν να ήμαστε αντικριστά με τη συγγραφέα και να μας μιλούσε ως καθηγήτρια σε κάποιο σεμινάριο (η αφήγηση είναι σε δεύτερο πρόσωπο).

Εκτός από τις συμβουλές, μας προτρέπει διαρκώς να κάνουμε και πρακτική εξάσκηση, προτείνοντάς μας συγκεκριμένες ασκήσεις, σχετικές με το αντικείμενο που αναλύει κάθε φορά.

Το εγχειρίδιο αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον που ενδιαφέρεται να γράψει, αλλά διαβάζεται εξίσου άνετα και από κάποιον που δεν ενδιαφέρεται, ως ένα ευχάριστο και χιουμοριστικό ανάγνωσμα και ως διάλειμμα από τις σκοτούρες της ημέρας.

[dewey.808.]​
 
Last edited by a moderator:
Το έχω διαβάσει. Δεν το θεωρώ τρομερά χρήσιμο, περισσότερο απολαυστικό ανάγνωσμα είναι παρά εργαλείο. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί εύκολο και χαβαλεδιάρικο ύφος, το οποίο αφήνει να μάθεις ελάχιστα πράγματα. Θα το συνιστούσα μόνο σε κάποιον που δεν έχει γράψει ποτέ τίποτα και θέλει να πάρει έναν πρώτο, πολύ επιφανειακό μπούσουλα.
 
Top