Μετά από 38 χρόνια βιβλίο με τον Ηρακλή Πουαρώ

Όταν διάβασα το άρθρο για την επιστροφή του Πουαρώ το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως έπεσε θύμα των βαμπιροθαυμαστών (όπως οι ήρωες της Τζέην Ώστεν) και θα τον δω να πρωταγωνιστεί σε βιβλίο με τίτλο " Ο Πουαρώ και τα ζόμπι" ή "Η Χαραυγή του Πουαρώ".

Ευτυχώς δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Ο εκδότης Harper Collins ανακοίνωσε πως με την άδεια της οικογένειας της Αγκάθα Κρίστι θα εμπιστευτεί την συγγραφέα αστυνομικών θρίλερ, Sophie Hannah για μια καινούρια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Βέλγο ντετέκτιβ 93 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στην "Μυστηριώδη Υπόθεση Στάιλς" και 38 χρόνια μετά τον θάνατο του στην "Αυλαία". Όπως μαθαίνουμε δεν πρόκειται για "ανάσταση" του Πουαρώ. Η νέα περιπέτεια θα παρεμβληθεί ανάμεσα στο "Μυστήριο του Γαλάζιου Τρένου" και στο "Σφήκα σε Ψάθινο Καπέλο". Δυστυχώς για μένα στην καινούρια ιστορία δεν θα εμφανίζεται ο λοχαγός Χάστινγκς ελπίζω όμως να συναντήσω τον επιθεωρητή Τζαπ.

Η οικογένεια της Κρίστι έβλεπε διστακτικά ένα τέτοιο εγχείρημα αλλά δέχτηκαν όταν η συγγραφέας τους πλησίασε με μια ολοκληρωμένη πρόταση 100 σελίδων και την υπόσχεση πως θα προχωρήσει με σεβασμό στο έργο της Αγκάθα. Άλλωστε είναι σίγουρο πως ένα καινούριο βιβλίο θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα έργα της και θα δοθεί η ευκαιρία στις νεώτερες γενιές να γνωρίσουν τον τρόπο που χρησιμοποιεί ο Πουαρώ τα μικρά γκρίζα κελιά του. Υπάρχει βέβαια και το προηγούμενο των Τζέης Μποντ και Σέρλοκ Χολμς που κάθε άλλο παρά έβλαψαν τους δύο ήρωες.

Οι εκδότες δε σκέφτονται να ακολουθήσουν ανάλογη πορεία για τη μις Μαρπλ, παρόλο που στην αρχή είχαν διχαστεί ανάμεσα στους δύο για τον πρωταγωνιστή του καινούριου βιβλίου, ούτε δεσμεύτηκαν πως θα υπάρξουν περισσότερες ιστορίες με τον Πουαρώ. Ελπίζω όμως, σαν φανατική τους αναγνώστρια πως η προσπάθεια θα έχει επιτυχία και θα διαβάσουμε αρκετές ακόμα.

Το βιβλίο , χωρίς τίτλο προς το παρόν, πρόκειται να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2014. πηγή

Last edited:
Πολυξένη, τι ωραία παρουσίαση!!!! Με έκανες να ανυπομονώ :)

(Και η επιλογή της φώτο πολύ πετυχημένη)

Δεν ξέρω αλλά εγώ κάτι τέτοιες αναβιώσεις δημοφιλών ηρώων νεκρών δημιουργών τις θεωρώ εντελώς αρπαχτές. Πραγματικά δε βρίσκω για πιο λόγο χρειαζόμαστε άλλο ένα μυθιστόρημα με τον Ηρακλή Πουαρό. Σχετικά πρόσφατα διάβασα το νέο μυθιστόρημα με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς το οποίο χωρίς να είναι χάλια, δεν είναι Σέρλοκ Χολμς.

Αν και θα το διαβάσω αν πέσει στα χέρια μου, δεν το θεωρώ καλή ιδέα. Ο Πουαρώ ήταν αυτός που έγραψε η Αγκάθα και αυτός θα μείνει. Τα ίδια ισχύουν και για τον σέρλοκ Χολμς, όπως είπε πιο πάνω ο ΄Κορτο Μαλτέζε. Μόνο οι πιστές στο πνεύμα των βιβλίων, ταινίες και σειρές μου αρέσουν, για αυτό άλλωστε έχω ξετρελαθεί με την σειρά Sherlock του bbc1

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εγώ, πάλι, είμαι θετικός εκ πρώτης. Θα κρίνω μοναχά από το αποτέλεσμα. :ναι:

Και εγω Φαροφυλακα συμφωνω απολυτα μαζι σου.Θα το διαβασω και μετα θα αποφασισω αν μου αρεσει ή οχι.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Δεν πρόκειται να το διαβάσω. Δεν με νοιάζει για ποιο λόγο το κάνουν. Ξέρω ότι θα μου φανεί ψεύτικος ο ήρωας, κάποιος άλλος. Είναι ο λόγος που δεν διαβάζω καν Αστερίξ, Λούκι Λουκ και Ιζνογκούντ που είναι γραμμένα από τους συνεχιστές του έργου του Γκοσινί.

Έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας πάντως. Στις 8 Σεπτεμβρίου στο εξωτερικό και στις 8 Οκτωβρίου στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Διόπτρα. Έχω περιέργεια...

Ουτε εγώ θα τρεξω να το παρω άλλα θα τ διαβάσω σίγουρα καποτε απλως απο περιέργεια άλλα δεν πιστεύω οτι το ταλέντο της agatha μπορεί να αντιγράφει. Κ δε νομιζω να σταμάτησε ποτε ο κόσμος να διαβάζει βιβλια της. :-)

Όχι, συμφωνω σ' αυτό που λες. Άλλωστε θέλω να το διαβασω, απλως κάθε συγγραφέας έχει το δικο του στυλ και σίγουρα θα το εισχωρήσει μέσα στο έργο της αλλά όχι οτι αυτό είναι κακο. :-) και είναι ωραίο να βλέπεις ξάνα στη δραση εναν τόσο χαρισματικό χαρακτήρα όπως αυτός του Poirot! :-) :-)