Μεταξία Κράλλη: "Η αγάπη φόβο φέρνει"


Τίτλος: Η αγάπη φόβο φέρνει
Συγγραφέας: Μεταξία Κράλλη
Γλώσσα: Ελληνικά
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2013
Αριθμός σελίδων: 608
ISBN: 978-618-01-0072-3Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο "Ψυχογιός"


Είκοσι χρόνια πριν, η Ειρήνη Ρουσσάκη φυγαδεύτηκε από την Κρήτη για να γλιτώσει από το ξέσπασμα της βεντέτας που έφερε την οικογένειά της αντιμέτωπη για άλλη μια φορά με την οικογένεια των Ορφανών. Φεύγοντας, άφησε πίσω της τους δύο πιο σημαντικούς άντρες της ζωής της: τον δίδυμο αδελφό της Λευτέρη και τον Πέτρο Ορφανό, τον νεανικό και κρυφό της έρωτα.
Πετυχημένη γιατρός κι ερευνήτρια στη Βοστόνη, αποφασίζει να επιστρέψει στα Χανιά για να κλείσει τους παλιούς λογαριασμούς και ν’ αντιμετωπίσει τους δαίμονές της. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο όταν όλοι πίσω στην Κρήτη παραμένουν αγκιστρωμένοι στα ήθη και στις παραδόσεις τους, όταν ο έρωτάς της για τον Πέτρο φουντώνει ξανά, μαζί με την παλιά έχθρα που χωρίζει τις οικογένειές τους; Διχασμένη ανάμεσα στην αδελφική αγάπη και στον έρωτα, η Ειρήνη θα προσπαθήσει να νικήσει το παρελθόν της σ’ ένα δύσκολο κι επίπονο αγώνα.
Με φόντο την Κρήτη τού σήμερα και τους κώδικες τιμής τού χθες εκτυλίσσεται μια ερωτική ιστορία, όπου το μίσος αναμετριέται με το πάθος και ο φόβος με την αγάπη.

Το δεύτερο βιβλίο της συμπαθούς κυρίας Κράλλη ίσως σας θυμίσει ένα παλιό ελληνικό σίριαλ. Αυτοί που το έχουν δει, λένε ότι υπάρχουν ομοιότητες. Υπάρχουν και φήμες αν θυμάμαι καλά ότι το βιβλίο το έχει γράψει η σεναριογράφος της σειράς και γι αυτό υπάρχουν οι τόσες ομοιότητες. Εγώ δεν το έχω δει οπότε δεν μπορώ να εκφέρω ακριβή γνώμη. Αλλά και πάλι, οι ιστορίες βεντέτας έχουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Στα του βιβλίου, για άλλη μια φορά να δώσω συγχαρητήρια στην κα Κράλλη για τον τρόπο γραφης της. Είναι πολύ ζωντανός και άμεσος και αυτό είναι το μεγάλο συν στα βιβλία της.
Αρχικά έχεις ένα θέμα με τα πάαααααρα πολλά ονόματα και τις συγγένειες. Μετά απο λίγο το ξεπερνάς. το δεύτερο θέμα είναι οι απότομες εναλλαγές παρελθόντος με παρόν. και αυτό όμως το ξεπερνάς μετά την 3-4 φορά.

Η κυρία Κράλλη με τον σύγχρονο τρόπο γραφής της σε κάνει να δεθείς με τους χαρακτήρες ακόμα και όταν έχουν άδικο, ή κάνουν βλακείες (για να το πω κομψά). Η ιστορία είναι προβλέψιμη μέχρι ένα ορισμένο σημείο αλλά το βιβλίο σε "κρατάει".

Δεν μπορεί να φτάσει το “Μια φορά κι ένα καλοκαίρι” αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ κοντά σε ποιότητα.
 
Last edited by a moderator:
Προσωπικά αυτό το βιβλίο μου άρεσε περισσότερο από το πρώτο. Ίσως γιατί έχω μια αδυναμία στην Κρήτη. Τα βιβλία της είναι ευκολοδιαβαστα και ότι πρέπει για παραλία. Δεν σε κουράζουν αλλά σου προσφέρουν ένα χαλαρό διάλειμμα. Μου αρέσει το χιούμορ που χρησιμοποιεί στους διαλόγους είναι έξυπνο και καυστικό. Πάντως και σε αυτή την ιστορία το ζευγάρι που τράβηξε την προσοχή μου ήταν όχι οι πρωταγωνιστές αλλά ο Λευτέρης με την Φιλιω. ;)
 
Top