Ίσως οι περισσότεροι απο σας θα θέλατε να είχατε την ευκαίρια να γνωρίσετε από κοντά κάποιον αγαπημένο σας συγγραφέα.εάν κατά κάποιο μαγικό τρόπο σας παρουσιαζόταν η ευκαίρια με ποιον συγγραφέα θα προτιμούσατε να περάσετε μία μερα,τι θα συζητούσατε,τι θα κάνατε μαζί του; εγώ προσωπικά εάν είχα μηχανή του χρόνου ( γιατι θα τη χρειαζόμουν όπωσδηποτε για το εν λόγω συγγραφέα ) θα ήθελα να περάσω μια μέρα με τον Ντοστογιεβσκι . Να τον έβλεπα πώς ξεκινάει τη μέρα του , πώς εργάζεται , πώς επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω του , να δω τις συνήθειές του...Θα ἠθελα κάποια στιγμή να κάτσουμε , να πιουμε ένα τσάι και και να συζητήσουμε μέχρι πρωίας .Θα τον κούραζα σίγουρα , τοσες ερωτήσεις που θα του έκανα
είναι πολύ γοητευτική η ιδέα να δεις από κοντά κάποιον γίγαντα της λογοτεχνίας , να δεις την καθαρά ανθρὠπινη πλευρά του γιατί λογώ του έργου του τον ἐχουμε θεοποιήσει κατά κάποιο τρόπο . Ἀλλον συγγραφέα που θα ήθελα να δω και να ζήσω από κοντά είναι ο Όσκαρ Ουάιλντ , δεν είναι από τους αγαπημένους μου ,αλλά έχω ακούσει ότι ήταν πολύ καλός συνομιλιτἠς , εύστροφος και καθόλου βαρετός..θα΄θελα να δω τι τόσο άξιο κουβαλούσε πάνω του...