Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν στη μπεφτω, αλλα θα θελα να παμε για καφέ
Εγώ (δεν σας την πέφτω) αλλά θέλω να πάω για καφέ με όλους σας.

Όταν διαβάζω εδώ τις αναρτήσεις, ακόμη κι αν δεν απαντώ, νιώθω "home". Σαν γενική αίσθηση μου ταιριάζουν οι σκέψεις σας, οι αντίληψή σας και το χιούμορ σας. Όταν π.χ. διαβάζω τις συνταγές της Έλλης, σκέφτομαι πως θα ήταν πιο λογικό να ήταν έτσι γραμμένοι οι τσελεμεντέδες.

Αυτήν την στιγμή πίνω μόνος ένα καφεδάκι, κάπου στους πανέμορφους [sic] Αμπελόκηπους [sic] εδώ στας Αθήνας, και φεύγω το απόγευμα. Δεν εξέπεμψα σινιάλο γιατί δεν μου έβγαινε το πρόγραμμα.

Και για να πω και ένα "μου αρέσει", ώστε να μην φάω μπαν από το νήμα, σε σχέση με κάτι που έγραψε πιο πάνω η @Έλλη Μ , μου αρέσει να φροντίζω, να νοιάζομαι και να προστατεύω όσα αγαπάω. Και να έχω εξαίρεση στους συχνά αυστηρούς κανόνες μου, για τους ανθρώπους που ξεχωρίζω.

Εγω ακομη, που δεν εχω σκυλί αλλά παιδί, φροντίζω να το φιμώνω, όταν χρειάζεται.
@Έλλη Μ την Παρασκευη που μας πέρασε μπηκα στο κτελ να κάνω την διαδρομη Ηρακλειο-Χανια. Ηταν μεσημερι, είχα ξυπνησει απο τις εξι δουλευα κιολας (καπακι μετα την δουλεια πηγα στο κτελ), λεω ωραια θα κοιμηθω 2-2,5 ωρες μεχρι να φτασουμε. Αμ δε.. ακριβως απο πισω μου καθεται μια μαμα με δυο μικρά και ο μπαμπας διπλα τους μετα τον διαδρομο. Ε λοιπον ολη την ωρα τα μικρα δεν σταματησανε λεπτό. Μιλαμε ηταν απιστευτο. Μια μαλωναν, μετα φωναζαν, τραγουδαγαν και τι δεν κανανε. Ουτε βεβαια να κοιμηθω μπορεσα ουτε και να διαβασω αφου είχα και ενα βιβλίο μαζι μου. Ομως το εντυπωσιακο ηταν οτι όλη αυτην την ώρα οι γονεις τους δεν τους έκαναν ουτε μια παρατηρηση να κατσουν πιο ησυχα που ενοχλουσαν σιγουρα και αλλους εκτος απο εμενα. Μιλαμε για απολυτη αναισθησία. Αυτο και αν ηταν σταρχιδισμος.

@Χρυσόστομος, προφανως δεν τα βαζει κανεις με τα παιδια, ομως η αναισθησια ορισμενων ανθρωπων και μενα με αφηνει παγωτο. Οπως επισης η παρλα που ακουω κάθε μερα στο λεωφορειο ειτε απο κεινους που μιλουν μεταξυ τους είτε στο τηλεφωνο και:
Α. Δεν ακουν, αρα δεν καταλαβαινουν ποσο δυνατά μιλανε.
Β. Ειναι αλλοδαποι και σου λεει, δεν καταλαβαινουν τι λεω, ας τα πω και δυνατα. (Τη γλωσσα δεν καταλαβαινουμε, δεν ειμαστε κουφοι)
Γ. Δεν τους νοιαζει ποσο δυνατα μιλανε

Συνηθως δεν σχολιαζω ουτε κανω παρατηρηση, ομως ειναι καποιες μερες που δεν αντεχεις βρε παιδακι μου. Μια φορα, επειδη τολμησα να σχολιασω ποσο ενοχλητικη ηταν η ενταση ενος διαλογου αναμεσα σε δυο θείτσες, τα βαλανε με τους γονεις μου και την ανατροφη που μου εχουν δωσει. Ε εκει εξοκειλε το πραγμα στο κωμικο. :))))
Τα χρονια που ημουν φοιτηρια κι ερχόμουν Αθηνα, μου τυχαιναν διαφορα με ταξιτζηδες και ηθελα καποτε να συγκεντρωσω ολες αυτες τις ιστοριες σε χαρτι. Τον τελευταιο χρονο, που εχω την χαρα να χρησιμοποιω το καταραμενο λεωθηριο, γιατι με τα ποδια δεν γινεται, πρεπει να ανεβω και να κατεβω ενα βουνο, βλέπω και τα αρνητικα της βιοποικιλοτητας.🤦
@Δομάζ !! Εντυπωσιαστηκα που επιασες την αναφορα στη J.R.!!! :ντροπή::ναι::ναι:
@ΚρίτωνΓ μια χαρα το Χαλανδρακι, αφορμη ηταν να πω τον Μπόνο μου. 🤦🤦🤦

@Χρυσόστομος, Χανιώτες πρέπει να ήταν :))))
για πλάκα το τοπικιστικο αστείο

Στο κάμπινγκ που ήρθαμε για διακοπές (νόμο Χανίων) οικογενειακώς, το Σάββατο το βράδυ έκαναν πάρτυ στο μπαρ. Είχανε μια συγκέντρωση κάποια άτομα και έφευγαν εκείνη τη μέρα, οπότε λέμε λογικό.

Ε, πάει το πάρτυ, αλλά κάθε βράδυ, μαζεύεται η απογευματινή βάρδια, κάνουν έντονες συζητήσεις κυριαρχίας, κακαρίζουν και γενικότερα ενοχλούν. Υποτίθεται ότι αυτοί έπρεπε να κάνουν παρατήρηση σε αυτούς που κάνουν φασαρία, αλλά αμ δε. Τέλος πάντων, ας όψεται που έχει ηρεμήσει η ψυχούλα μας με τα τζιτζίκια

@Δομάζ !! Εντυπωσιαστηκα που επιασες την αναφορα στη J.R.!!! :ντροπή::ναι::ναι:
Το είχε στην οθόνη του κινητού της η κυρία Δομάζ για πολλά χρόνια. Δεν θα μπορούσε να μου ξεφύγει.

Δεν μου αρέσει ο σκύλος του απέναντι που κάθε βράδυ 9 με 12 (ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα) γαυγίζει λες και μπήκαν κλέφτες στο σπίτι τουλάχιστον και δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε τώρα που έχουμε ανοιχτά παράθυρα.
Μου αρέσει που η ημέρα είναι τόσο μεγάλη και που στις 9 έχει ακόμη τόσο φως.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν μου αρέσει ο σκύλος του απέναντι που κάθε βράδυ 9 με 12 (ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα) γαυγίζει λες και μπήκαν κλέφτες στο σπίτι τουλάχιστον και δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε τώρα που έχουμε ανοιχτά παράθυρα.

Δε μου αρέσει όταν το πρωί στο γραφείο ανοίγω τον υπολογιστή μου και βλέπω μέηλ από αχώνευτους συναδέλφους / συνεργάτες / υπεργολάβους να ζητάν διάφορα. Κάθε γουλιά καφέ συνοδεύεται και με "γαλλικά".

Δε μου αρέσει να βλέπω ταινίες σε χαμηλή ανάλυση. Μου χαλάει τη μαγεία!

Δε μου αρέσει που η πόλη που ζω είναι μια από τις χειρότερες για να κυκλοφορήσει άνετα κάποιος με αναπηρικό αμαξίδιο. Σε όλες τις ράμπες είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα, οι καφετέριες έχουν κλείσει με τραπεζάκια και καρέκλες κάθε πεζόδρομο, τα πεζοδρόμια είναι στενά και σε κακό χάλι και ο δήμος αδιαφορεί παντελώς. Γενικώς, οι δήμαρχοι όταν καμώνονται πως κάνουν έργα, εννοούν το κέντρο μιας πόλης. Από κει και μετά ούτε καν τους νοιάζει τι συμβαίνει.

Δε μου αρέσει που η πόλη που ζω είναι μια από τις χειρότερες για να κυκλοφορήσει άνετα κάποιος με αναπηρικό αμαξίδιο. Σε όλες τις ράμπες είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα, οι καφετέριες έχουν κλείσει με τραπεζάκια και καρέκλες κάθε πεζόδρομο, τα πεζοδρόμια είναι στενά και σε κακό χάλι και ο δήμος αδιαφορεί παντελώς. Γενικώς, οι δήμαρχοι όταν καμώνονται πως κάνουν έργα, εννοούν το κέντρο μιας πόλης. Από κει και μετά ούτε καν τους νοιάζει τι συμβαίνει.
Με μια φράση "δεν μου αρέσει που η πλειοψηφία των συμπατριωτών μου είναι ακαλλιέργητοι κάφροι".

Δεν μπορώ να σκεφτώ ποια Ελληνική πόλη μπορεί να αποκλείεις με την περιγραφή σου...
Την αρχαία Ολυμπία, την Κνωσό (την αρχαία) και μερικές κυκλαδίτικες Χώρες (όχι το καλοκαίρι).

Την αρχαία Ολυμπία, την Κνωσό (την αρχαία) και μερικές κυκλαδίτικες Χώρες (όχι το καλοκαίρι).
Άντε και τις Χώρες στα κυκλαδονήσια τις ονομάζουμε πόλεις, έχουν ράμπες για ανπήρους; η μήπως έχουν πλατιά πεζοδρόμια; Η μήπως ο Δήμος δεν αδιαφορεί (τουλάχιστον τον χειμώνα);
Επίσης, τώρα που το σκέφτομαι, ελπίδες ίσως έχει η Ύδρα, (άντε και οι Σπέτσες), όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχω διαβάσει διθυραμβικα σχόλια για τα Τρίκαλα. Αν αληθεύουν, όντως κάτι σημαντικό γίνεται εκεί.
Π.χ.

ελπίδες ίσως έχει η Ύδρα, (άντε και οι Σπέτσες), όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων.
Επειδη κυκλοφορουν τα γαϊδούρια εκει.

Στα ευγενη τετράποδα αναφερομαι κι όχι στα αγενή* δίποδα.

*Α στερητικο + γένος, όχι α στερητικο+γενια 🤦

Γενικώς, οι δήμαρχοι όταν καμώνονται πως κάνουν έργα, εννοούν το κέντρο μιας πόλης. Από κει και μετά ούτε καν τους νοιάζει τι συμβαίνει.
Τα Τρίκαλα ενδεχομένως να είναι μπροστά, ωστόσο πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ισχύει σε όλη την πόλη και όχι μόνο στο κέντρο αυτής.