Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Μου αρέσει η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ. Μου αρέσει η νύχτα και οι βιορυθμοί μου είναι εναρμονισμένοι μαζί της ενώ ο εαυτός μου ακόμα παλεύει να προσαρμοστεί στη μέρα. Μου αρέσει η προσμονή του καλοκαιριού περισσότερο από το ίδιο το καλοκαίρι και οι διασκευές των Beatles περισσότερο από τους ίδιους. Μου αρέσει όταν δύο πολύ δικοί μου άνθρωποι μου δανείζουν βιβλία που αγνοώ τίτλο και συγγραφέα και ξεκινάω να διαβάζω χωρίς να ξέρω τίποτα σχετικό. Μου αρέσει που ο χρόνος εδώ κυλάει αργά.

Δε μου αρέσει που όλα τα μαγαζιά έχουν γίνει φαγάδικα και όλοι ασχολούνται με το φαγητό. Δεν μου αρέσει που το καινούργιο βιβλιοπωλείο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης στο Ηράκλειο τα Σάββατα είναι κλειστό και το θαύμασα μόνο απ' έξω.

Μου αρέσει πολύ, να βλέπω ανθρώπους να μονολογούν γραπτώς ή προφορικώς. Έχει ένα ενδιαφέρον να κάνουν ολόκληρη συζήτηση με επιχειρήματα με τον εαυτό τους.

Μου αρέσει όταν ανθίζει το γιασεμί, να κόβω 2-3 λουλουδάκια, να τα βάζω στη χούφτα μου και να τα μυρίζω. Νιώθω πως γυρίζω στα χρόνια που ήμουν παιδάκι και έπαιζα στην αυλή της γιαγιάς μου.

Δεν μου αρέσει που πολλά κανάλια, αλλά πιο πολύ ένα συγκεκριμένο ιδιωτικό κανάλι της τηλεόρασης θέλει να αυτοπροβάλλεται ως ανεξάρτητο, αλλά είναι πιο μπλε και από το Ιόνιο Πέλαγος. Και κάποιοι από τους δημοσιογράφους προσβάλλουν έμμεσα με τον τρόπο τους κοινωνικές ομάδες (βλ. ΑμεΑ).

Δεν μου αρέσει που συνελεύσεις/ομιλίες στη Βουλή για πολύ σοβαρά ζητήματα είτε αναβάλλονται είτε προβάλλονται πολύ αργά το βράδυ και κανείς σχεδόν δεν μπορεί να τα δει live, οπότε κόσμος χωρίς πρόσβαση στο internet δεν έχει τη δυνατότητα να δει τι ειπώθηκε για πράγματα που τον αφορούν έμμεσα και άμεσα.

Δεν μου αρέσει που χρυσοπληρώνεις τις ιδιωτικές κούριερ και καθυστερούν απίστευτα την παράδοση.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Η μητέρα μου πάντοτε τραγουδούσε (και τραγουδούσε όμορφα) όταν έκανε δουλειές στο σπίτι. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για το τραγούδι και μεγάλη μουσικότητα. Και πάντα έχει ένα ραδιόφωνο να παίζει δυνατά, όσο μαγειρεύει κτλ. και τραγουδάει μαζί συνήθως τραγούδια παλιά, που αγάπησε κάποτε. Σίγουρα δεν πήρα την φωνή της, αλλά πήρα την αγάπη της για την μουσική. Κι έτσι και το μυαλό μου είναι σαν ένα ραδιόφωνο που παίζει κι αυτό συνεχώς. Τα διάφορα. Από κλασική μέχρι λαϊκά κι από ρωσικό ποπ-ροκ μέχρι παραδοσιακή μουσική από το Ισάαν. Ή και τραγούδια που δεν υπάρχουν. Έχω διαρκώς μουσική και ρυθμό μέσα στο μυαλό μου.

Άρχισε να παίζει πριν λίγο πραγματικά στο άσχετο, μέσα στο ραδιόφωνο του μυαλού μου, το "Αν Βαρέθηκες, κυρία" του Κουγιουμτζή (ραδιόφωνο είναι, ό,τι θέλει παίζει...) και το βρήκα και το έβαλα στο spotify και... μου αρέσει πολύ, όταν παίζει κάτι, να τραγουδάω δεύτερες φωνές (harmonization). Και να σφυρίζω δεύτερες φωνές, όταν δεν υπάρχουν στίχοι. Το καταφχαριστιέμαι!

Last edited:
Σε έναν δρόμο στο Μανχάτταν είδα το παρακάτω και ενώ φαινομενικά είναι, για εμένα τουλάχιστον, δεδομένα και αυτονόητα πράγματα, δυστυχώς δεν είναι. Αυτές οι προτάσεις ενώ φαίνονται απλές νιώθω ότι έχουν πολύ βαθιές ρίζες και είναι τόσο σημαντικές.

Αυτή η πινακίδα μου άρεσε πάρα πάρα πολύ!
Και στον κόσμο που έχω στο μυαλό μου, ισχύουν όλα και μου αρέσει να σκέφτομαι ότι ο καθένας με μικρές πράξεις θα συμβάλει ώστε να ισχύουν.

1572

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Αυτά είναι όλα σλόγκαν και κατά βάσιν, αφορισμοί. Παρότι πιάνω την γενική διάθεση για το καλό.

Π.χ. το "love is love" θυμάμαι να το χρησιμοποιεί κάποιος σε περίπτωση παιδοφιλίας (αν και δεν μπορώ να ανακαλέσω ακριβώς, δυστυχώς) και το "no human is illegal" χρησιμοποιείται από την αριστερά συχνά για λαθρομετανάστες. Όπου εκεί βέβαια κάποιος είναι όντως παράνομος (illegal). Όχι παράνομος άνθρωπος (πράγμα που δεν ισχυρίστηκε ποτέ κανείς) αλλά παράνομος μετανάστης. Όπως παράνομος είναι κι αυτός που ξεπλένει βρόμικο χρήμα, κι αυτός που πουλάει τσιγάρα στον δρόμο "ψτ, τσιγάρα! τσιγάρα!" που μπήκαν παράνομα στην χώρα κτλ. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πράγματα εκτός νόμου και είναι παράνομοι. (Όχι παράνομοι άνθρωποι αλλά λαθρέμποροι, λαθρεπιβάτες, λαθροκυνηγοί, λαθρομετανάστες, αρχαιοκάπηλοι κτλ.).

Κατουσίαν πρόκειται για διαλεκτική τεχνική όπου κάποιος γενικεύει κάτι για να το κάνει να μην ακούγεται αληθινό.

Ακόμη και το Science is Real (που προσωπικά είμαι άνθρωπος της επιστήμης) τί μπορεί τάχα να σημαίνει, αν το σκεφτείς.

:)

Last edited:
Δεν ήμουν ούτε στο ελάχιστο κοντά σε ότι είπες και να είμαι ειλικρινής δεν τα γνώριζα κιόλας .

Για το love is love με έπιασε αηδία ότι κάτι τόσο όμορφο έχει χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση παιδοφιλίας.

Τα κατανοώ και τα κρατάω όσα είπες!
Μου κατέστρεψες για λίγα δευτερόλεπτα την εικονα για τον κόσμο δεν στο κρύβω.

Αλλά μυαλό μου δεν νομίζω ότι θα βάλω αρνητικό πρόσημο σε αυτά.
Ακόμα και αν έχουν χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς, νομίζω θα κρατήσω την ουτοπική ιδέα που μου δημιουργήθηκε όταν το είδα και μέσα μου θα ελπίζω ότι ίσως και να υπάρξει αυτή η ουτοπία κάποια μέρα.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν μου αρεσει που τα νεα της τηλεορασης και οι ενημερωτικες εκπομπες ολων των καναλιων, καταπιανονται ταυτοχρονα με 2-3 συγκεκριμενα θεματα.

Πχ. με το θεμα της βεντετας, αμεσως ολα τα καναλια εμμονικα καταπιαστηκαν με αυτο, και ξεχασαν ολα τα προσφατα θεματα με τα οποια, εξισου εμμονικα ειχαν καταπιαστει πριν (τη δολοφονια ιδιοκτητη καμπινγκ, τη γυναικα που πηρουνιασε ο "αντρας" της κλπ)

Ως επεκταση: οταν γινεται καποια σημαντικη συνεντευξη, ανακυκλωνονται στα υπολοιπα καναλια (αναγκαστικα βεβαια) το ζουμι, ή τα πιο πιασαρικα θεματα. Το προβλημα ειναι οτι ολες οι εκπομπες ολων των καναλιων καταπιανονται στα ιδια ακριβως σημεια. Πιο προσφατο παραδειγμα η περιπου 2ωρη συνεντευξη του Σαμαρα (την οποια δεν παρακολουθησα, και ο οποιος δεν με απασχολει) απο την οποια ανακυκλωνονται μονο 2-3 συγκεκριμενα σημεια. Κατι παρομοιο ειχε γινει πχ. με τη συνεντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου καθως και με αλλες.

(Βεβαια στο θεμα των συνεντευξεων ισως παιζει και θεμα με πνευματικα δικαιωματα. Δηλ. το καναλι που εκανε τη συνεντευξη να επιτρεπει να ανακυκλωθουν μονο συγκεκριμενα σημεια)

Last edited:
Πάνω στο θέμα των εκπομπών, μου αρέσει πάρα πολύ το Last week tonight with John Oliver! Κάθε εκπομπή είναι απολαυστική!

Έλλη Μ

Συντονιστής
Μου αρεσει πολύ η αποχρωση της μέντας, αλλως το sage green, κατι που ανακάλυψα όταν συνειδητοποίησα πως, απο άνθρωπος που φορούσε μονιμως μαύρα, ξαφνικά αδυνατει να βρει σχεδόν μαυρα ρούχα στην γκαρνταρόμπα του. Eλπίζω το μυαλο μου να εξακολουθει να ειναι πολύχρωμο οπως και πριν την πολύχρωμη μεταλλαξη των ρούχων μου.

Μου αρεσει οταν ξεπερνάω αυτα που βλακωδως εχω θεσει ως "δεν μπορω, δεν με αφορουν" στον εαυτό μου οπως και να ανακαλυπτω ότι αυτό που δεν μου αρεσε ή δεν θα δοκίμαζα χθες δεν σημαινει οτι δεν θα μου αρεσει αυριο. Ή σήμερα.

Βαριεμαι πια να μαγειρευω, εξακολουθω ομως να ψαχνω αφορμες να μαζευομαστε και να τρωμε σαλατες, πατατακια και κριτσινια.

Μου αρεσει που παντα επανερχομαι στους beatles, τους floyd και τον bowie κι εξακολουθουν να με αγγιζουν με τον ιδιο τρόπο οπως αρχικα

Μου αρεσουν εσχατως τα χρωματιστα χριστουγεννιατικα λαμπακια, αυτα που θυμιζουν χασαποταβερνα στη Χασια, πριν 30 χρονια.

Μου αρεσει η υπερβολή της χριστουγεννιατικης διαθεσης και διακοσμησης, μου αρεσει καθε χρονο να αγοραζω ενα στολίδι της χρονιας, μου αρεσει το κιτς των χριστουγεννων, γιατι, κρινοντας κι απο τους γυρω μου, σε ενα βαθμο ισως και να ειναι αναγκαιο κατι που σε αποσπά απο τον φρενηρη ρυθμο δουλειας και ζωης, εδώ, στην Αθηνα.

Δεν μου αρέσει, όταν άνθρωποι αλλάζουν τελείως χαρακτήρα και οπτική, επειδή σε μία δουλειά ή σε μία ομάδα τους δόθηκε πλεονέκτημα.
Βέβαια έτσι βλέπεις το αληθινό "πρόσωπο" κάποιου. Όταν του δίνεις εξουσία ή χρήμα ή και τα δυο.
Δύσκολο να είσαι αντικειμενικός όταν μιλάει το κομπλεξ ή το οικονομικό. Βέβαια παραμένει αστείο, όταν στέκονται δίπλα στους δικούς τους ανωτέρους τους και κάνουν κολακίες.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
@Μαίρη λου εγώ, να πω την αμαρτία μου, τον John Oliver τον προτιμώ στο Community. :))))

@Έλλη Μ όμορφο το sage green. Εγώ κλίνω διαχρονικά στις αποχρώσεις του μπλε αλλά και μοβ (όμως και χακί από τα πράσινα) αλλά τελευταία έχω μια αγάπη για το teal, οπότε σε πλησιάζω. :)))) (πόσοι αντιθετικοί σύνδεσμοι)

Που λες πιτσιρικάς άκουγα πολύ Pink Floyd. Εννοώ... πολύ! κάθε νότα. Από τα πρώτα ανέκδοτα (Vegetable Man κτλ.) και φυσικά κάθε επίσημη έκδοση από τα πρώτα single (Arnold Lane κτλ.) σε κάθε μεγάλο άλμπουμ. Από τις πρώτες ψυχεδέλειες μέχρι το 1983 (The Final Cut). Τα μετέπειτα τα έβλεπα σαν κάτι άλλο.

Κάθε νότα, κάθε στίχος, κάθε στιγμή, η Συναυλία στην Πομπηία τα πάντα όλα. Ακόμη και τα εξώφυλλα της hipgnosis ήταν καμένα στο μυαλό μου, μέχρι το ποιος τα εκτύπωσε για όνομα των θεών (Ορφανός Σκάλτσας). Όλες τις ιστορίες όπως φυσικά το πώς κατέπεσε ο Συντ Μπάρετ. Σε κάποια κούτα έχω σούπερ ενδιαφέροντα bootlegs που τώρα που το σκέφτομαι θα πρέπει να έχουν αξία σήμερα. (Όταν γυρίσω στην Ελλάδα, ας τα βγάλω στο σφυρί.) Όπου ακούς π.χ. το SoYCD σε συναυλία όταν ακόμη φτιαχνόταν κτλ. Τα παίζαμε στην κιθάρα, όταν έλειπε κανείς ήταν Wish You Were Here. Από την υπερέκθεση έφτασα μια μέρα να μην θέλω να ξανακούσω νότα.

Και πέρασαν δεκαετίες. Τις λίγες φορές που δοκίμαζα, έβγαζα αντίσταση. Δεν ήθελα.

Συμπωματικά, λοιπόν, τις προάλλες, βγήκα για μια βόλτα μονάχος σε μια τρελή πόλη, γεμάτη μπαρ, κλαμπ, στριπτιτζάδικα, μπιλιαρδάδικα, πόρνες, φώτα neon κτλ. Κι ενώ δεν το κάνω (ακριβώς γιατί με επηρεάζει πολύ) έβαλα τα earbuds (samsung, κανα 250 ευρώ) και λέω τι να ακούσω. Και η καρδιά μου πήγε στο Shine on.. το δεύτερο μέρος (6-9)

Σε τέτοιες στιγμές βυθίζομαι πολύ βαθιά μέσα μου. Πριν πολλά χρόνια είχα γρήγορη επαναφορά, 1-2 δευτερόλεπτα. Τώρα πια η επαναφορά μου, το να βγω από εκεί και να γυρίσω εδώ, είναι αργή. Όπως και να 'χει, πέρασα από ένα μέρος με πολλά μπιλιαρδάδικα, το ένα δίπλα στο άλλο. Φθηνή μπύρα και τζάμπα το τραπέζι. Όταν περνάω από εκεί νιώθω σαν αστέρι γιατί κάθε φορά παίρνω μηνύματα στο instagram από ακολούθους που δεν έχω καν συναντήσει: "μόλις σε είδα να περνάς!" κτλ. Με βγάζουν φωτογραφία να περνάω και μου την στέλνουν... "Εσύ δεν είσαι;!"... Τομ Κρουζ!

Μου έγραψε την άλλη μέρα μια κοπέλα: "Σε είδα χτες το βράδυ. Φορούσες ένα μπλε μπλουζάκι και περνούσες μπροστά στο μαγαζί. Σκέφτηκα να σου πω ένα γεια, αλλά σε είδα τόσο σοβαρό που δεν το έκανα." Ναι, ήμουν βαθιά μέσα μου. Και η συνέχεια δεν βοήθησε (5η του Μάλερ)

Μάλλον "μικρές ιστορίες" άρχισα να γράφω εδώ, οπότε να το γυρίσω στο θέμα: μου αρέσει να βυθίζομαι βαθιά μέσα μου, απλά έχει ένα μικρό κόστος και το αποφεύγω. Και μου αρέσει το χρώμα teal, αυτό το γαλαζοπράσινο.

Last edited:
Σε έναν δρόμο στο Μανχάτταν είδα το παρακάτω και ενώ φαινομενικά είναι, για εμένα τουλάχιστον, δεδομένα και αυτονόητα πράγματα, δυστυχώς δεν είναι. Αυτές οι προτάσεις ενώ φαίνονται απλές νιώθω ότι έχουν πολύ βαθιές ρίζες και είναι τόσο σημαντικές.

Αυτή η πινακίδα μου άρεσε πάρα πάρα πολύ!
Και στον κόσμο που έχω στο μυαλό μου, ισχύουν όλα και μου αρέσει να σκέφτομαι ότι ο καθένας με μικρές πράξεις θα συμβάλει ώστε να ισχύουν.

View attachment 1572
@Μαίρη λου, έβαλα την εικόνα στο google (έχεις την δυνατότητα να ψάχνεις και με εικόνες) και στα αποτελέσματα μου έβγαλε μέσα σε άλλα την σελίδα από την Wikipedia με τίτλο We Believe (yard sign), όπου αναγράφει ότι αυτή η ταμπέλα δημιουργήθηκε μετά την πρώτη νίκη του Τραμπ και λέει συγκεκριμένα " She designed the sign by thinking of various groups she anticipated would be negatively affected by Trump's presidency, and attempting to find quotes from liberal activists and politicians in support of such groups".

Τι μαθαίνει κανείς!

Ευχαριστώ για αυτό! Δεν μου είχε περάσει καν απ’ το μυαλό.
Δεν κάνει τίποτα. :)

Δεν μου αρέσει, όταν άνθρωποι αλλάζουν τελείως χαρακτήρα και οπτική, επειδή σε μία δουλειά ή σε μία ομάδα τους δόθηκε πλεονέκτημα.
Βέβαια έτσι βλέπεις το αληθινό "πρόσωπο" κάποιου. Όταν του δίνεις εξουσία ή χρήμα ή και τα δυο.
Δύσκολο να είσαι αντικειμενικός όταν μιλάει το κομπλεξ ή το οικονομικό. Βέβαια παραμένει αστείο, όταν στέκονται δίπλα στους δικούς τους ανωτέρους τους και κάνουν κολακίες.
Μια αλήθεια βγαλμένη από την ζωή. Ταιριάζει με αυτό που έλεγαν κάπως έτσι οι αρχαίοι μας, ότι δεν υπάρχει κανένα κακό, που να μην έχει και καλό. :ναι:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Μου αρέσουν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα να τα λέω και να μου τα λένε. Και μου αρέσουν τα κάλαντα της Καστοριάς.

Last edited:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Μου αρέσει να βγάζω αυτά τα προστατευτικά φιλμ από οθόνες κτλ. :))))

Λατρεύω τα Χριστούγεννα! Το δέντρο με υπέροχα στολίδια, λαμπάκια, η γάτα να κοιμάται στο χαλάκι από κάτω, το τζάκι αναμμένο και κόσμος στο σπίτι.
Φαγητά και γλυκά να ψήνονται στην κουζίνα, κρασιά, δωρα και τζαζ μουσική.
Χριστουγεννιάτικες ταινίες, κάθε χρόνο οι ίδιες - και κάθε χρόνο με την ίδια ανυπομονησία να μαζευτούμε να τις δούμε σαν να είναι πρεμιέρα.
Αν τα Χριστούγεννα ήταν γλυκό νομίζω για εμένα θα ήταν ένα fondant σοκολάτας με σαντιγί!

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μου αρέσει να βγάζω αυτά τα προστατευτικά φιλμ από οθόνες κτλ. :))))
Ειχα αμελησει να βγαλω το φιλμ απο οθονη του λαπτοπ που ειχα παρει, και ευτυχως, γιατι αργοτερα ειχε γινει ζημια με καφε.