Καλικάντζαρος
Δαγεροτύπης
Αγορινα αν ξυπνας το πρωι και βλεπεις το ηλιοβασιλεμα... πρεπει να εχεις πιει κατι πολυ καλο το βραδυ!!
το ηλιοβασιλεμα ειναι το απογευμα..το πρωι βλεπεις ανατολη!
Ένα δίκιο το 'χει ο άγιος πατέρας...Αγορινα αν ξυπνας το πρωι και βλεπεις το ηλιοβασιλεμα... πρεπει να εχεις πιει κατι πολυ καλο το βραδυ!!
το ηλιοβασιλεμα ειναι το απογευμα..το πρωι βλεπεις ανατολη!
Κακά τα ψέματα είναι λίγο τρομαχτικό, αλλά δεν με νοιάζει καθόλουΤσίου σου έχω ξαναπέι οτι με τρομάζει το γεγονός οτι ταυτιζόμαστε τοσο πολύ.
Άντε καλέ, εκτός ότι δεν κατάλαβα το λαθάκι ενώ διάβασα προσεχτικά τι έγραψες, εγώ ακόμη μπερδεύω το δεξιά με το αριστερά. Κοίτα στα δεξιά σου, μου λένε κι εγώ κοιτάω από την άλλη.Ντεν περνι κατι απλα ντεν κσερι καλοσ ελλενικοσ
από που το παραλαμβάνω;
Κι εγώ εκνευριζόμουν πολύ μ' αυτό, μέχρι που κάποιος μου επεσήμανε ότι ο συγκεκριμένος κανόνας είναι παράλογος. Πράγματι, αν το σκεφτείς οι κυλιόμενες είναι εκεί για να εξυπηρετούν όσους δυσκολεύονται να ανέβουν/κατέβουν τις κανονικές σκάλες. Αν κάποιος θέλει να περπατήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει τις σκάλες, γιατί να αναγκάσει αυτούς που δεν μπορούν, να στέκονται στη μισή μόνο πλευρά των κυλιόμενων; Και κυλιόμενες και περπάτημα; Δεν έχει νόημα. Κανονικά θα έπρεπε και οι δύο πλευρές των κυλιόμενων να χρησιμοποιούνται όπως η δεξιά, κι οι άλλοι ας πάνε να περπατήσουν δίπλα. Βέβαια απ' τη στιγμή που υπάρχει ο κανόνας, τον σέβομαι, όμως τελικά δεν τον θεωρώ και πολύ σωστό.Δεν μ' αρέσει που πάλι οι ίδιοι άνθρωποι κάθονται στις κυλιόμενες σκάλες στην αριστερή πλευρά σαν να μη συμβαίνει τίποτα. (Μπρρρ ξεγοφιασμένο στραβάδι, τα αγαλματάκια ακούνητα κάθονται στα δεξιά).
Σαν θανατοποινίτης δλδ;;;Μ' αρέσει να τρώω μόνη μου, ήρεμη και αμίλητη. Δεν ευχαριστιέμαι φαί όταν έχω παρέα στο σπίτι ή όταν είμαι έξω και στα αυτιά μου ζουζουνίζει το ψιλοκούβεντο.
Στο παράλογο το ρίχνεις του Ιονέσκο, χθες αγόραζες καρτούλες της Ουνέσκο. Έλεος, τι άλλο θα ακούσω η γυναίκα. Πρώτον όποιος δεν μπορεί να ανέβει και να κατέβει σκάλες στο μετρό, υπάρχει το ασανσέρ, λέμε τώρα, έτσι;. Δεύτερον με την ίδια λογική και το άλσος είναι μόνο για παππούδια με αυξημένο σακχαρο. Δεν έχεις ακούσει στο εξωτερικό που λένε on your left, on your left? Τι θα του πεις του χριστιανού που θέλει να σπριντάρει; Πήγαινε τρέξε στο ΟΑΚΑ, εδώ στο άλσος το πάμε σαλιγκαράτο;ο συγκεκριμένος κανόνας είναι παράλογος. Πράγματι, αν το σκεφτείς οι κυλιόμενες είναι εκεί για να εξυπηρετούν όσους δυσκολεύονται να ανέβουν/κατέβουν τις κανονικές σκάλες. Αν κάποιος θέλει να περπατήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει τις σκάλες, γιατί να αναγκάσει αυτούς που δεν μπορούν, να στέκονται στη μισή μόνο πλευρά των κυλιόμενων; Και κυλιόμενες και περπάτημα; Δεν έχει νόημα.
Ακριβώς! Και κοίτα περίεργο πράγμα, όλοι περιμένουν να μου πουν τα νέα τους την ώρα που θα πάω να φάω. Με αποτέλεσμα να κουνάω το κεφάλι μπουκωμένη, και να καταπίνω όπως όπως για να δώσω απάντηση (αυτό που το πας! θέλουν και απάντηση, δεν τους φτάνει που ακούω). Βάστα ρε άνθρωπε του Θεού, κάτσε να φάω μια μπουκιά να ευχαριστηθώ και μετά βγάλε έκτακτο δελτίο ειδήσεων.Σαν θανατοποινίτης δλδ;;;
Αυτά που σημείωσα με bold μου βγάζουν μια επιθετικότητα. Μπορεί να είναι και ιδέα μου (γραπτός λόγος γαρ). Όπως και να 'χει δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας για τις κυλιόμενες του μετρό, έτσι δεν είναι; Απόψεις ανταλλάσσουμε. Λοιπόν, τα ασανσέρ δεν είναι καθόλου πρακτικό να χρησιμοποιούνται από μεγάλο αριθμό ανθρώπων, λόγω της μικρής χωρητικότητάς τους και των μεγάλων χρόνων αναμονής. Καλύτερα να τα αφήνουμε για επιβάτες με αναπηρίες ή μεγάλα φορτία, που δεν μπορούν να σταθούν στις κυλιόμενες. Εμένα μου φαίνεται πιο λογικό οι κυλιόμενες να χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που στέκονται. Για τα άλση δεν γνωρίζω, όμως στους στίβους ναι, υπάρχει λογική στο δεξιά-αριστερά, με τις εσωτερικές διαδρομές να χρησιμοποιούνται απ' όσους τρέχουν και τις εξωτερικές απ' όσους περπατούν (ασχέτως που πολλοί δεν σέβονται αυτόν τον κανόνα). Όμως, πραγματικά, δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτό με τη χρήση των κυλιόμενων. Δες κι εδώ.Έλεος, τι άλλο θα ακούσω η γυναίκα. Πρώτον όποιος δεν μπορεί να ανέβει και να κατέβει σκάλες στο μετρό, υπάρχει το ασανσέρ, λέμε τώρα, έτσι;. Δεύτερον με την ίδια λογική και το άλσος είναι μόνο για παππούδια με αυξημένο σακχαρο. Δεν έχεις ακούσει στο εξωτερικό που λένε on your left, on your left? Τι θα του πεις του χριστιανού που θέλει να σπριντάρει; Πήγαινε τρέξε στο ΟΑΚΑ, εδώ στο άλσος το πάμε σαλιγκαράτο;