Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Ίζι

Κυρά των Σκιών
αμφότερες ευχόμαστε να μην βρεθούμε ποτέ μαζί πάνω σε κυλιόμενες σκάλες :χαχα:
Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει πρόβλημα. Άλλωστε τον κανόνα τον σέβομαι (κι ας μην μου αρέσει).
:μαναι: :ρ

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
εγώ ακόμη μπερδεύω το δεξιά με το αριστερά. Κοίτα στα δεξιά σου, μου λένε κι εγώ κοιτάω από την άλλη.
Σε κάποια χώρα όταν το κάνεις αυτό σου λένε πειραχτικά "το άλλο δεξιά", πράγμα που μου φαίνεται ωραίο.
:)))

Αν κάποιος θέλει να περπατήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει τις σκάλες, γιατί να αναγκάσει αυτούς που δεν μπορούν, να στέκονται στη μισή μόνο πλευρά των κυλιόμενων; Και κυλιόμενες και περπάτημα; Δεν έχει νόημα.
Νομίζω πως καί νόημα έχει (πας πιο γρήγορα) καί δικαίωμά σου είναι. Αλλά εδώ, βέβαια, μιλάμε για τί μας... αρέσει.

Κι εγώ τρελαίνομαι να βιάζομαι, να θέλω να φύγω σφαίρα και να μου κάνει μπλόκο ο αριστερομπλόκος. Ομοίως και με το αυτοκίνητο όταν κάποιος έχει πιάσει αριστερή λωρίδα και κολλάει την κίνηση γιατί έχει κάποιον και δεξιά, ή δεν έχει κάποιον δεξιά και τον προσπερνάμε όλοι ανάποδα. Δυστυχώς, διαπιστωμένα σχεδόν πάντα είναι είτε γυναίκα είτε γεράκος. :ωιμέ:

εγώ δεν τον σέβομαι :ρ
Κόρτο, φαντάζομαι γνωρίζεις την ορολογία: αναρχικός του πρώτου κόσμου (first world anarchist), έτσι; :))))

Φαροφύλακα,
μου αρέσει, με διασκεδάζει, που γράφεις «γυναίκα ή γεράκος». Η 1η κρίνεται από το φύλο, ο 2ος από την ηλικία; Ο γεράκος δεν είναι άνδρας δηλαδής; Και από ποιά ηλικία θεωρείται ο άνδρας μη-άνδρας και απλώς γεράκος; Η γυναίκα γερνάει; Πολλά τα φιλοσοφικά ερωτήματα και δεν έχω πιει καν τον πρώτο μου καφέ :ρ
Κι αν σου πω ότι έχω πετύχει «σχεδόν πάντα» άνδρες να μην πιάνουν σωστή λωρίδα; Φυσικά δεν κάνω διακρίσεις, ούτε καταμετρώ. Όλοι όσοι το κάνουν ανήκουν στην ίδια κατηγορία: είναι επικίνδυνοι και προκαλούν την ψυχραιμία μου. Αλλά απ' όσο θυμάμαι, ήταν άνδρες και νεαροί. Για να είμαι ειλικρινής, θυμάμαι και την περίπτωση μίας κοπέλας βέβαια... γιατί μου είχε κάνει η εντύπωση η εμφάνισή της.

Last edited:
οκ όταν ο κόσμος είναι λίγος είναι λογικό να στεκόμαστε οι μη βιαστικοί στην μια πλευρά της σκάλας. Αν όμως έχουμε 100 άτομα στην σκάλα είναι λογικό να στέκονται οι 90 από την μια πλευρά ώστε να καταφέρουν οι 10 να κάνουν ρεκόρ στο 100ρι; Πάντως και εντός και εκτός συνόρων με την ίδια συχνότητα βλέπω να παραβιάζεται ο Πρώτος κανόνας της κυλιόμενης σκάλας

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Άτοπο, τις εμπειρίες μου λέω. Προφανώς, έχεις τις δικές σου. :)

Εξαιρετικά σπάνια έχω τύχει να οδηγεί γριούλα και πάλι μόνο εντός της πόλης. Γεράκους τυχαίνω με σχετική συχνότητα καί στη πόλη καί στον αυτοκινητόδρομο. Γριούλα να οδηγεί και να κλείνει την αριστερή λωρίδα δεν έχω δει ποτέ.

Επίσης, όταν ένα αμάξι μπροστά μου έχει "περίεργη" συμπεριφορά (π.χ. πάει πιο σιγά από ό,τι θα έπρεπε, κολλώντας την κίνηση, πάει στην μέση του δρόμου ακριβώς πάνω από την γραμμή όταν στην άκρη έχει γκρεμό, πατάει γραμμή κι επανέρχεται κάθε τόσο κτλ. κτλ.) είναι σχεδόν αποκλειστικά, και πάλι, γεράκος, γυναίκα ή τύπος με κινητό.

Από άντρες θα δεις κακή οδηγιστική συμπεριφορά άλλου τύπου: "μαγκιές", νεύρα και βρισιές κτλ.

Από εκεί και πέρα, έχω φίλη που είναι καταπληκτική οδηγός από όλες τις απόψεις, πολύ πιο πάνω από τον γενικό μέσο όρο (σε δεξιότητα, εμπειρία, οδηγιστική κατάρτηση, συμπεριφορά κτλ.)
:ναι:

Κόρτο: δεν νομίζω πως όταν η σκάλα είναι φίσκα έχει κανείς την απέτηση να καβαλήσουν οι άνθρωποι δεξιά κι αριστερά την πλαστική λωρίδα! Το θέμα είναι σε μια σκάλα που έχει χώρο γιατί να κόψεις αυτόν που βιάζεται.

Ναι, κάπως έτσι (τα τελευταία σχόλια των Φαροφύλακα και Κόρτο) νομίζω κι εγώ σχετικά με τις σκάλες στο μετρό. Όταν έχεις σε κάποιους σταθμούς να κατέβεις στα έγκατα της γης, ή να ανέβεις σε δυσθεόρατα ύψη, τότε οι σκάλες κατά κανόνα αποκλείονται (εκτός κι αν κανένας δρομέας θέλει να κάνει προπόνηση στους τετρακεφάλους, κλπ). Και όταν ακόμα και το δευτερόλεπτο μπορεί να κρίνει την είσοδο στον παράδεισο (βλ. βαγόνι), ειδικά καθ΄ οδόν προς την εργασία, τότε «παίζονται» πολλά! :χαχα:

Παντως Μπειζιλ αυτο που γινεται με το μετρο της Αθηνας ειναι και λιγο αστειο. Βλεπεις όλοι με πολυ βιαστικο ρυθμο να προσπαθουν να προλαβουν. Και αν τυχον και ακουστει απο τα εγκατα που λες ο συρμος, τοτε αρχιζουν τα κατοσταρια. Γινονται όλοι Μπολτ. Αλιμονο σου αν βρεθεις στον διάβα τους. Θα σε ποδοπατησουν. Και να πεις οτι αν χασεις τον συρμο θα περιμενεις ωρα να το καταλαβω. Αλλα καθε 3-4 λεπτα περναει αλλο τρενο.

Ναι, ακριβώς έτσι φίλε! Γίνεται κάτι σαν αυτό που συμβαίνει σε ΄κείνη την ισπανική πόλη όπου ξαμολάνε τους ταύρους! :μουάχαχα: Τρελούπολη, όπως και κάθε μεγαλούπολη! Γι΄ αυτό και η ανάγκη να βρεθεί κανείς σε ένα πιο ανθρώπινο περιβάλλον, ένα βουνό, μια ακροθαλασσιά και τα παρόμοια είναι ίσως λίγο πιο έντονη σε μας εδώ.

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Χρυσοστομε να σου θυμισω τις αποστασεις και τις ανταποκρισεις στα μεσα που χρησιμοποιουν καθημερινα εκτος απο το μετρο και το οτι συνηθως δε πανε για καφε ή να μαζεψουν μουσμουλα αλλα πανε για δουλεια! :)
Αν αφησεις το ενα 5 λεπτα..λιγο το αλλο αλλα 20 ''το εχεις χασει το τρενο''
Το παρατηρεις εσυ (και σου φαινεται αστειο) επειδη ερχεσαι σα τουριστας και με αλλους ρυθμους!
Και σε μενα ειχε κανει εντυπωση..αλλα οταν για ενα διαστημα επρεπε να το κανω και γω μου φανηκε ακρως λογικο να τρεχω να προλαβω!

Last edited:
Φιλε Καλικαντζαρε τα τρια τελευταια χρονια ερχομαι σαν τουριστας. Ζουσα 36 χρονια στην Αθηνα και εχω χρησιμοποιησει παρα πολυ το μετρο. Συμφωνω ως ενα σημειο με αυτο που λες. Υπαρχουν και αυτοι που πανε για δουλεια αλλα οι περισσοτεροι νομίζω δεν εχουν την πίεση του χρονου. Απλως συνηθισαν να βιάζονται. Ολοι αυτοι οι τρελοι ρυθμοι της συγχρονης κοινωνιας που εκφραζονται περισσοτερο στις μεγαλουπολεις εχουν περασει μεσα τους και τους βγαινουν σε οτι και αν κανουν. Και στις 5 το απογευμα να πας στο μετρο η στις 8 το βραδυ που δεν νομιζω να πηγαινουν όλοι για δουλεια θα παρατηρησεις το ιδιο φαινόμενο.

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
γιατι στις 8 μπορει να μη πηγαινουν αλλα σχολανε! Τι να σου πω.. εγω αν παω για καφε ή μουσμουλα δε βιαζομαι!

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πώς κάποιος γινεται να πηγαίνει με το πάσο του στη δουλεια...