Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αλήθεια, τί έχεις στο βιογραφικό σου στο τμήμα γλώσσες, Αντέρωτα;
:)))

Πες μας, Αντέρωτα. Βύθισε με στην θλίψη της αμορφωΣΑς, καιρό είχα να κάνω το βιογραφικό μου κονφετί.

Και εκεί που περπατάω η δικιά σου, φυσάει ένα ελαφρύ αεράκι και μονολογώ: "Ααα, τι ωραία". Δεν προλαβαίνω να τελειώσω την πρόταση και έρχεται μια φτερωτή κατσαρίδα και προσγειώνεται ψηλά στο στέρνο μου. Τουτέστιν, αν φυσούσε διαφορετικά ή αν η κατσαρίδα δεν είχε ξεμείνει από καύσιμα, θα ερχόταν στο στόμα μου. Ευτυχώς κρατούσα τα κλειδιά (διότι το καλύτερο μπεγλέρι, είναι τα κλειδιά στο χέρι), είπα μόνο ένα "Α, να σου μπιιιπ", σπρώχνοντάς την με το κλειδί και πέταξε από εμένα σε ένα δέντρο. Συνεχίζω ατάραχη, πάω στην μητέρα, της λέω το περιστατικό και μου λέει, φαίνεται, σου άφησε λεκέ. Say what? Κατεβάζω πιγούνι, βλέπω το σχήμα της κατσαρίδας πάνω στο γκρι μπλουζάκι μου, και τι να πω; Φωτιά να είχε πάρει, πιο γρήγορα δεν θα το έβγαζα από πάνω μου. Αυτά τα ωραία. Εσείς τι άλλα νέα; Όλα καλά;

Βλέπω τελευταία ανάρτηση στο νήμα από την Τσίου, λέω πάει πάλι με πρόλαβε... αλλά όχι τελικά...

Πέθανε ο Μάνος Ελευθερίου.

Σ' ένα παλιό αναγνωστικό της Β' Δημοτικού, υπάρχει αυτό το όμορφο ποιηματάκι του Βιζυηνού, που έχει και μια ωραία δόση λαϊκής γλώσσας ("λοφίο πρώτης!") .

Διαπιστώνω ότι μου τη δίνει στα νεύρα η λέξη "κρεατένια". Τη βρίσκω άκρως ενοχλητική (με την έννοια του disturbing). Μα δεν μπορούσε να πει "κερασένια" ή "μεταξένια" ή έστω "πολύ σένια". Πολύ παράξενη επιλογή λέξης για παιδικό ποίημα.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Μεσα σ' ολο αυτο το αδιανοητο που παρακολουθουμε, βγηκε ενας εκπροπωπος απο το παπαδαριο να μας πει οτι τα 75 πτωματα ειναι η τιμωρια του θεου για την αθεη κυβερνηση. Και δε βγαινει κανεις να του παρει το κεφαλι απο τους ωμους.
Κακο ψοφο, μητροπολιτη σκατοψυχε.

Εγώ έπεσα απο τα σύννεφα πάντως. Είναι τοσο γλυκομίλητος και καλός άνθρωπος γενικά που αυτό το παραλήρημα με ξάφνιασε. Δεν έδινε δικαιώματα στην γειτονιά.

Ρε Στιλλ :μουάχαχα: ακούστηκα σε όλη την πολυκατοικια. Στις δύο πρώτες προτάσεις ήμουν :χμ: και η τρίτη με ξέκανε. Ε, μετά μπήκα γοογλε... Ναι, ναι. Έπεσε φωτιά και μας έκαψε. Ελπίζω ο τύπος να συνεχίσει τα κρύα μπάνια, κάνουν καλό.

Επίσης ψιλοαπαράδεκτος ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ. Βγάζει ένταση στον πατέρα που ψάχνει τις δίδυμες κόρες του και τους γονείς του... φαίνεται επειδή ο άνθρωπος προσπαθεί να είναι ψύχραιμος για να δώσει σωστά τις πληροφορίες, και δεν χτυπιέται, είναι αντιτηλεοπτικός. #πεστε με κακιά.

Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Alpha. Φανερά ταλαιπωρημένη μητέρα ψάχνει απεγνωσμένα να βρει το κοριτσάκι της που έχει χαθεί. Κοιτάει με απόγνωση και ελπίδα μαζί δεξιά και αριστερά μήπως δει πουθενά το παιδί της. Και η μ@λ@κισμένη ρεπόρτερ από πίσω της να τρέχει με το μικρόφωνο και να προσπαθεί να αποσπάσει πληροφορίες. Πόσο κανίβαλοι πια! Βλέπουν ότι η γυναίκα έχει πεθάνει από την αγωνία της κι αυτοί από πίσω να κάνουν τα νούμερά τους. :κατάρα!:
Καλά, ο μητροπολίτης απαράδεκτος, προστέθηκε άλλος ένας στους εκατομμύρια λόγους που σιχαίνομαι τον κλήρο.

Μεσα σ' ολο αυτο το αδιανοητο που παρακολουθουμε, βγηκε ενας εκπροπωπος απο το παπαδαριο να μας πει οτι τα 75 πτωματα ειναι η τιμωρια του θεου για την αθεη κυβερνηση. Και δε βγαινει κανεις να του παρει το κεφαλι απο τους ωμους.
Κακο ψοφο, μητροπολιτη σκατοψυχε.
ποιος να του πάρει το κεφάλι απο τους ώμους? αυτουνου και όλων το ναζι ηλιθιων που εχουμε ? οι αναρχο επαναστάτες μας ειναι απασχολημένοι με τους κάδους σκουπιδιών και τα γραφεία του πασοκ στη Χ.τρικούπη...

Έλλη, έλπιζε και μη ερεύνα, αλλιώς ξέρεις τι θα γίνει. Το είπε και ο Αμβρόσιος.

Ιαβέρη, είδα κάτι παρόμοιο από ΑΝΤ1. Αν καταγράφαμε ότι απαράδεκτο έχουμε ακούσει από δημοσιογράφους αυτές τις ημέρες, η συζήτηση δεν θα είχε τελειωμό. Συμπεριφορά που περιμένεις από την ελληνίδα Όπρα (είχε βγάλει στον αέρα μητέρα παιδιού που πέθανε στα Τέμπη-αν θυμάμαι καλά-και μία από τις ερωτήσεις της ήταν: Πως νιώθετε; ), δεν την περιμένεις από παρουσιαστές ειδήσεων :όχιόχι:
Δυσκολεύομαι να αποδεχτώ ότι έχουμε χάσει το χιούμορ μας, αυτό όμως που πονάει είναι ότι έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας.

Βρε παιδιά, αυτός ο Αμβρόσιος είναι παράφρων, δεν είναι εμφανές; Το χει χάσει, είναι και διακοσίων ετών. Εδώ λέει πως ο θεός πετάει κεραυνούς στους περαστικούς σαν τον Δία στα καρτούν. Κανονικά θα κύρηττε σε κανένα βαγόνι του ΗΣΑΠ και θα τον λυπόμασταν. Του δίνουμε σημασία και αξία γιατί έχει ακόμα το αξίωμά του. Αυτό πάλι πώς γίνεται; Γιατί δεν τον καθαιρούν τον ψυχασθενή; Τους εκθέτει όλους.

ο Αμβροσιος ειναι οσο παραφρονες ηταν και ειναι οι χουντικοι. ηταν ιερεας της χωροφυλακης επι χουντας και εχει υμνησει πολλες φορες τους βασανιστες της..

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Βρε παιδιά, αυτός ο Αμβρόσιος είναι παράφρων, δεν είναι εμφανές; Το χει χάσει, είναι και διακοσίων ετών. Εδώ λέει πως ο θεός πετάει κεραυνούς στους περαστικούς σαν τον Δία στα καρτούν. Κανονικά θα κύρηττε σε κανένα βαγόνι του ΗΣΑΠ και θα τον λυπόμασταν. Του δίνουμε σημασία και αξία γιατί έχει ακόμα το αξίωμά του. Αυτό πάλι πώς γίνεται; Γιατί δεν τον καθαιρούν τον ψυχασθενή; Τους εκθέτει όλους.
Νομίζω πως η εκκλησία θα τους πληρώσει τους Αμβρоσιους και ίσως ήδη τους πληρώνει. Πέρα από ένα ομολογουμένως πιστό ποίμνιο (το οποίο δυστυχώς σημαίνει "πρόβατα"), πολύς κόσμος βλέπει την εκκλησία γι' αυτό που πραγματικά είναι και απομακρύνεται από αυτήν. Καί από την πίστη σε υπέρτατες μεταφυσικές υπάρξεις, άλλωστε.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Ιζι, προσωπικά δεν ξέρω ποιος είναι ο Αμβρόσιος και τι κοτσάνες λέει ή εχει πει κατά καιρούς ή αν είναι άλλος ενας γραφικός τυπος που εχει δημόσιο λόγο. Ξερω ότι είναι ενας παπάς.

Δηλαδή, και Αποτέτοιο Αποδαυτόπουλο να τον έλεγαν με επάγγελμα βοηθος βοηθού υπευθύνου ορόφου, ωρυλά ή καπνοδοχοκαθαριστής το ίδιο θα με εξόργιζε. Αν είναι παράφρων, όπως λες και δεν εχω κανέναν λόγο να σε αμφισβητήσω, καλό θα ήταν να τον μαζευε η οικογένειά του ή όποιος τον έχει από κοντά, τέλος πάντων, να του δώσουνε τη βοήθεια που προφανώς χρειάζεται και να του αφαιρέσουν το λόγο. Μονo κακό κάνει να κυκλοφορεί ελευθερα.

Βγαινει ο κάθε ανεγκέφαλος υπανθρωπίσκος να πει την παπαριά του και πατάει στην ανοχή που δειχνει ο κόσμος στη βλακεία, στην παραφροσύνη, στη γραφικότητα. Και καλά ο αναιμακτος σχολιασμός σε θεματα επικαιρότητας, πολιτικά κλπ (που και πάλι, εγω δεν μπορώ πια να παρακολουθησω και να κουνήσω συγκαταβατικά το κεφάλι). Αλλα όταν καπηλεύεται κάποιος μια τέτοια καταστροφή προκειμένου να πει -τι;- ένα μάτσο μπαρούφες (ειτε θρησκευτικής αποχρωσης, είτε πολιτικής κοκ), θελω απλώς να τον φτύσω, να τον βρίσω, ίσως και να τον σφαλιαρίσω. Δεν ξέρω, με αγρίεψε πάρα πολύ.

Last edited:
Ιζι δεν ειναι παραφρων, ενας κακοψυχος ειναι γεματος μισος. Ασε που χαρακτηριζοντας τον παραφρων ουσιαστικα τον απενοχοποιουμαι απο αυτα που λεει. Ενας παραφρων κατα καποιο τροπο εχει το ακαταλογιστο και δεν μπορεις να τον κατηγορησεις. Αυτος ομως ειναι μητροπολιτης, δυστυχως επηρεαζει κοσμο και συνεχως καταφευγει σε κυρηγματα μισους. Αν υπηρχε κολαση θα ειχε σιγουρη θέση στην πρωτη σειρά.

Έλλη είσαι καταπέλτης! Δεν διαφωνώ σε τίποτα παιδιά, ούτε θέλω να τον απενοχοποιήσω (αλίμονο). Όμως σ' αυτά που λέει για κεραυνούς και διαβάτες και γυμνιστές (για τις χθεσινές του δηλώσεις λέω) δεν μπορείς να μην διακρίνεις και παραφροσύνη ΕΚΤΟΣ από σκατοψυχιά. Αν δεν ήταν αυτός που είναι, ποιος θα του έδινε σημασία; Πραγματικά απορώ πώς τον κρατάνε.

Είναι αυτά γραφόμενα ανθρώπου που είναι στα καλά του; Δηλαδή δεν χρειάζεται καν να τα διαβάσεις, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στην εμφάνιση του μπλογκ.

Last edited:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Πωπω.. καταφέρνει το ακατόρθωτο: να σε κάνει να θέλεις να ψηφίσεις Τσίπρα :))))