Συμφωνώ με την
@Καστάλια μέχρι κεραίας, (το οποίο ειναι γενικότερα μια παράξενη έκφραση.)
Είμαι βέβαιος πως υπάρχουν κάποιες, μάλλον πολύ πολύ λίγες περιπτώσεις, ως προς το γενικότερο κύμα που φούσκωσε, όπου πράγματι, κάποιο παιδί νιώθει ξεκάθαρα πως ανήκει στο άλλο φύλο. Το οποίο επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρεί φυσιολογικό ή παθογενές.
Η επιφύλαξη είναι ως προς αυτούς που βοηθούν να καθιερωθεί σαν γενικότερη φυσιολογική πραγματικότητα. Κι όχι για άλλον λόγο, αλλά γιατί θα κάνει τους ανθρώπους, πιστεύω, πιο δυστυχισμένους.
@Φαροφύλακας γραφομηχανή - πληκτρολόγιο. Αν το σκεφτείς, ούτε η επιλογή σου ήταν άκυρη, ούτε η ιδέα των γονιών σου να σου πάρουν γραφομηχανή.
Η δική μου εκτίμηση είναι πως ήταν πραγματικά άκυρη.
Πρώτον, διότι ήταν κάτι που απλά είπα, ως παρόρμηση, δίχως να το εννοώ πραγματικά.
Δεύτερον, διότι αληθινά δεν την χρειαζόμουν.
Τρίτον, διότι έπειτα ένιωθα μια ευθύνη να μάθω να γράφω με τυφλό σύστημα κι επίσης, να αξιοποιήσω αυτήν την αγορά, πράγμα που δεν γνώριζα πώς. Εκ του μη όντος έφτασα να νιώθω ελαφρώς ενοχικά.
Άλλη σχετική περίπτωση ήταν η εξής. Ύστερα από δύο μαθήματα κιθάρας με τον καλύτερο δάσκαλο της πόλης, είπα στην μητέρα μου πως δεν θέλω να μάθω κιθάρα, και αυτή απλά... με σταμάτησε.
Έχασα έτσι μια μοναδική ευκαιρία να μάθω καλή κιθάρα από νωρίς.
Τα παιδιά λένε εύκολα πράγματα. Αν κάποιος πει "θέλω να γίνω αστροναύτης" δεν ξεκινάς έναν οικογενειακό σχεδιασμό με άξονα το πώς θα καταλήξει στην ESA το παιδί.
Ομοίως, αν κάποιο αγοράκι πει π.χ. "θέλω να είμαι κοριτσάκι", το καλύτερο είναι να το πεις "εντάξει, χαλάρωσε. Αγοράκι είσαι." Θα το βοηθήσει να ταυτιστεί με το φύλο του, να αυτοπροσδιοριστεί μέσα από αυτό και να ζήσει μια ζωή δίχως αχρείαστες έξτρα δυσκολίες.
Τώρα, αν παρακολουθείς το παιδί, και μέσα στα χρόνια βλέπεις πως πράγματι, υπάρχει μια εμμονική ταύτιση με το αντίθετο φύλο, εκεί θα πρέπει να ξεκινήσεις να ψάχνεις επαγγελματική συμβουλή για το τι μπορείς να κάνεις που να είναι καλύτερο για το παιδί, συμπεριλαμβανομένων όλων των διαθέσιμων επιλογών.
Το θέλω γραφομηχανή γιατί είδα μία, θέλω να είμαι κορίτσι γιατί τυχαίνει να έχει περισσότερα κοριτσάκια η πολυκατοικία μας, και θέλω να σταματήσω την κιθάρα γιατί σήμερα βαριέμαι, δεν είναι λόγος να κινηθούμε προς ενέργειες.