Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Παιδιά, θέλω τα φώτα σας. Τον Σεπτέμβριο κατεβαίνω Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, κι από κει σκοπεύω να να συνεχίσω για Ξάνθη με λεωφορείο. Το αεροπλάνο θα προσγειωθεί στις 10 το βράδυ περίπου και ευελπιστώ να προλάβω το τελευταίο λεωφορείο που αναχωρεί για Ξάνθη στις 12. Το ερώτημά μου είναι αν τα εκδοτήρια στο ΚΤΕΛ Μακεδονίας είναι ανοιχτά 24/7 κι αν θα μπορέσω να πάρω εισιτήριο; Μπήκα στην ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ Μακεδονίας και είδα ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου online, ή τουλάχιστον εγώ δεν βρήκα κάτι τέτοιο; Είναι πρώτη μου φορά που χρειάζεται να ταξιδέψω από Θεσσαλονίκη για Ξάνθη με λεωφορείο τόσο αργά και δεν ξέρω πώς έχουν τα πράγματα.

@Ιαβέρης ξέρω ότι στην Αθήνα στο ΚΤΕΛ μπορείς να "κλείσεις" τηλεφωνικά (ονομαστικά) το εισιτήριό σου και πρέπει να είσαι κάνα μισάωρο πριν ταξιδέψεις εκεί για να πληρώσεις επί τόπου και να το πάρεις.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση Κρίτων. Θα έχει ανοιχτό όμως κανένα γκισέ τέτοια ώρα (μιλάμε για μεσάνυχτα) όπου μπορώ να πληρώσω το εισητήριο και να το πάρω στο χέρι; Λογικά θα πάρω τηλέφωνο κατευθείαν το ΚΤΕΛ Μακεδονίας για πληροφορίες αλλά είπα να γλιτώσω την ομιλία μαζί τους. 😁

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
@Ιαβερης
Πάρε ένα τηλέφωνο στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για αρχή και ρώτησέ τους. Δες τι πληροφορίες θα σου δώσουν.

Εγώ είμαι εκτός. Όταν επιστρέψω Θεσσαλονίκη, κι εφόσον δεν έχεις λύσει το θέμα ως τότε, θα το δούμε μαζί.

Ιαβέρη, το πιο λογικό είναι ότι εφόσον υπάρχει νυχτερινό δρομολόγιο, θα υπάρχει και το ανάλογο γκισέ. Εγώ μια φορά που είχα πάει με το βραδινό Αθήνα, ήταν ανοιχτό το γκισέ της Αθήνας.

@Ιαβερης, βρήκες άκρη;[/COLOR][/FONT]
Τελικά άλλαξα πτήση και πετάω πρωί από Λονδίνο, άρα μεσημέρι θα προσγειωθώ. Την ημέρα δεν φοβάμαι, ξέρω ότι υπάρχουν τακτικά δρομολόγια για Ξάνθη και σίγουρα θα προλάβω να πάρω εισιτήριο. 😊

Ο Σαλμάν Ρουσντί δέχθηκε επίθεση επί σκηνής και μαχαιρώθηκε στη πλάτη. Πιθανότατα η επίθεση έχει σχέση με το βιβλίο του Οι Σατανικοί Στίχοι το οποίο είχε προκαλέσει την οργή των πανταχού φονταμενταλιστών. Να, κάτι τέτοια βλέπουμε στον 21ο αιώνα και μου'ρχεται να πάρω τα βουνά...

Travel report. Νίσυρος. Τρεις παραλίες όλες και όλες (μαύρη ηφαιστειογενής άμμος χοντρόκοκκη). Φοβερό vibe το νησί. Χύμα στο κύμα. Τοπιά συναρπαστικά. Τρεις οικισμοί όλοι και όλοι - πανέμορφοι. Ενεργό ηφαίστειο που βρομάει κλούβιο αβγό και είναι μοναδικό. Συντριπτική πλειοψηφία τουριστών Έλληνες, λίγοι Ιταλοί, λίγοι Γάλλοι. Επίσης ντόπιοι ελληνοαμερικάνοι (η μόνη απεχθής παρουσία - προσωπική άποψη). Οι περισσότεροι κατασκηνωτές. Οι περισσότεροι στην παραλία γυμνοί ή σχεδόν γυμνοί (αν ξέχασες να πάρεις μαζί σου μαγιό στις διακοπές, μικρό το κακό). ΟΛΟΙ διαβάζουν και κανείς δεν παίζει ρακέτες, ούτε κάνει sup ή άλλες τέτοιες μλκιες. Αφού άρχισα να έχω φιλοσοφικό ερώτημα: Τελικά μήπως ο Έλληνας διαβάζει ή μήπως μόνο ο Έλληνας που διαβάζει επιτρέπεται να πάει διακοπές στη Νίσυρο; Ένιωσα σαν το ψάρι στο νερό. Και από τίτλοι, όσο μπόρεσα να δω, από Χωμενίδη, μέχρι Αναρχικό των δύο Κόσμων (Ursula LeGuin) και Δίκη Τσολάκογλου

Ωω, θα θελα τόσο πολύ να πάω στη Νίσυρο, φαίνεται πολύ όμορφη έτσι που την παρουσιάζεις. Αλήθεια πρέπει να έχεις δικό σου μέσο (αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο) για να την περιηγηθείς;

@Διχασμένη καλό είναι να έχεις μέσο. Όλες οι αποστάσεις είναι 5 χλμ: Μανδράκι (λιμάνι) - Πάλοι, Πάλοι -Εμπορειός, Πάλοι - Παραλία (Λιες & Παχιά Άμμος), Εμπορειός - Ηφαίστειο, Εμπορειός- Νικιά.
Εάν δεν έχεις μέσο, υπάρχει βέβαια δωρεάν συγκοινωνία 3 φορές την ημέρα που συνδέει τους οικισμούς μεταξύ τους (παραλία, ωστόσο, δεν πάει, πρέπει να πας από Πάλους με τα πόδια). Παίζει πάντως και πολύ ωτοστόπ.

Αφού άρχισα να έχω φιλοσοφικό ερώτημα: Τελικά μήπως ο Έλληνας διαβάζει ...
Αυτό λέω κι εγώ τελευταια, καθοτι κινουμαι με μμμ. Εχει αυξηθει πολύ το ποσοστό των ανθρωπων που διαβαζει μεσα στο μετρό και το λεωφορείο.

Αλλά το πιο επικίνδυνο από τα εκατοντάδες (ή μήπως και χιλιάδες;) επικίνδυνα ζωάκια είναι η κυβομέδουσα, μια μεδουσίτσα 1-2 εκατοστά, διαφανής και αν σε τσιμπήσει γεια σου. Έχει τοξικότητα το δηλητήριο της σαν πέντε ταϊπάν (το πιο δηλητηριώδες φίδι στο κόσμο - που ζει, που αλλού φυσικά; ε ναι στην Αυστραλία!)
Εντυπωσιακο, δεν ηξερα γι αυτη τη μεδουδιτσα (:))))). Σου χω ξαναπει στην κουβεντα με τα μαλάκια και τα χταποδια, εχω απο μικρη ενα εντονο ενδιαφερον για οτιδηποτε marine life, για τα πλασματα της αβυσσου, αλλα και την ηπειρωτικη πανιδα. Χαζευα ντοκιμαντερ για ωρες, με πολυ μεγαλο ενδιαφερον, και με συναρπαζαν. Ακομη δηλαδη. Προσφατως, παρακολουθούσα (κι ενημερωθηκα για την ύπαρξή τους σε καθαρα ερασιτεχνικο :ρ επιπεδο) κατι σχετικο για τα κουόκα. 🤗