Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Οπότε Μητσοτάκη λες να έχουμε για τα επόμενα 30 χρόνια;;
Καλά θα πάει αυτό!:))))

Δλδ όταν θα είμαι κοντά στα 45 θα τα ξαναπούμε;;

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Τα τελευταία βράδια βλέπω ντοκυμαντέρ με νοικοκυρές σε απομακρυσμένα χωριά της Ουκρανίας να μαγειρεύουν δικά τους πιάτα μέσα σε ζεστά σπίτια
Είναι σαν asmr, αλλά πολύ καλύτερα.
Είναι κοζι, με ηρεμούν, αισθάνομαι θαλπωρή.

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Οι Θεσσαλονικεις ζειτε μεγαλες στιγμες!!:))))
Χαρηκατε με το μετρό;
Σας εξυπηρετουν οι σταθμοι του;
Καταθεστε εντυπωσεις!

1480

Καταχαρήκαμε! Καμιά δεκαριά χιλιόμετρα, καμιά δεκαριά σταθμοί... Μεγαλεία! Άξιζε η αναμονή δεκαετιών!
Στο μεταξύ, για τις γειτονιές όπου ζουν μυριάδες άνθρωποι (Εύοσμος, Κορδελιό) και που πραγματικά χρειάζονται μια πιο εύκολη πρόσβαση στο κέντρο, δεν προβλέπεται κάτι στο ορατό μέλλον. Οπότε, ναι... Χαρήκαμε, αλλά...

Με σταμάτησαν στο κέντρο οι γνωστοί γύπες ινστιτούτων ομορφιάς. Τους ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι δεν πρόκειται να αγοράσω κανένα πακέτο, απλώς θα κάτσω να ακούσω τις μπούρδες τους, για να βγάλουν οι άνθρωποι το μεροκάματό τους ή έστω να φανεί ότι φέρνουν κόσμο. Ναι; Ναι, ναι. Λέω, οκ. ήμουν και ντυμένη σαν κάγκουρας, αντίντας πάνω-κάτω. Τι να μου πουν; Φαίνομαι χαμένη υπόθεση. Με πάνε πάνω στα γραφεία (που αμφιβάλλω αν τα ενοίκια πληρώνονται από ανασφαλείς ανθρώπους, πολύ ύποπτη η φάση) και η συζήτηση είχε, πέρα από πλάκα, ενδιαφέρον.
Στην αρχή σου κάνουν ερωτήσεις για να τεστάρουν τα νερά, τονίζουν τα δυνατά/ωραία σου σημεία, ακόμη και το περσοναλιτέ. Μετά πάμε στο μια ζωή την έχουμε, κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Είσαι νέα ακόμη, είσαι εκείνο, είσαι το άλλο. Γιατί να μην γίνεις πιο όμορφη; Θα σου κάνουμε αυτό, εκείνο, το άλλο. Κόστος πακέτου 800 ευρώ.
Εγώ Λαυρεντία Μπισμπίκη από την ανάποδη: Ααα είναι πάρα πολλά (κι αν είχα ήδη 800 για μποτέ, θα πήγαινα σε δερματολόγο, συγγνώμη κιόλας).
Στο πάρα πολλά έφεραν την προϊσταμένη μέσα, κατ' εξαίρεση, δεν συνηθίζεται αυτό. Γίνεται ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ (μα πόσο σπέσιαλ είμαι, ρε παιδί μου!)
Η προϊσταμένη έπαιξε τον κακό μπάτσο, κι άρχισε να μου λέει τα άσχημά μου. Έλα, όμως, που εγώ τους μαύρους μου κύκλους π.χ τους λατρεύω. Άρχισα τα συγγνώμη δεν. Κι από 800 ευρώ, έπεσαν στα 300 :μουάχαχα: ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΩ (L'oreal).
Η πλάκα είναι ότι η προϊσταμένη που νόμιζε ότι θα με διπλάρωνε επειδή βγάζω προς τα έξω ότι βλακοφέρνω είχε, αντικειμενικά, χάλια δέρμα. Και δεν μιλάω για ψεγάδια, που καλύπτονται με λίγο μεικαπ ή φτιάχνονται με λέιζερ, μιλάμε για επιδερματίδα λιπαρή και αφυδατωμένη ταυτόχρονα. Σα να μην είχε νιφτεί (που έλεγε και η γιαγιάκα μου) ποτέ.
Εν τέλει τους απογοήτευσα που δεν θα φτιάξω τα ματάκια μου και τα μαγουλάκια μου. Με τσίτα δέρμα πληρώνεται η εφορία; Δεν πληρώνεται!

Σοφοι Διαλογοι #1453
Στο λεωθηριο
Εγω: θα καθισετε;
Αυτη: Οχι, δεν εχω κανει το εμβολιο.
Εγω: Εσεις; Θα καθισετε;
Εκεινη: Οχι, ευχαριστώ.
Εκεινη σε Αυτην συνωμοτικα: Η φιλη μου, που ηταν μασεζ εκανε μασαζ σε εμβολιασμενους, γεμισε καρκινους και πεθανε.

Διαδωστε, παρακαλώ.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
View attachment 1480

Καταχαρήκαμε! Καμιά δεκαριά χιλιόμετρα, καμιά δεκαριά σταθμοί... Μεγαλεία! Άξιζε η αναμονή δεκαετιών!
Στο μεταξύ, για τις γειτονιές όπου ζουν μυριάδες άνθρωποι (Εύοσμος, Κορδελιό) και που πραγματικά χρειάζονται μια πιο εύκολη πρόσβαση στο κέντρο, δεν προβλέπεται κάτι στο ορατό μέλλον. Οπότε, ναι... Χαρήκαμε, αλλά...
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτή η τοποθέτηση.

Έχω ζήσει στην Θεσσαλονίκη και είναι μια πόλη που πέρα από άσχημη την βρίσκω και πολύ πλανταγμένη, ειδικά στο κυκλοφοριακό. Χαίρομαι που έφυγα από εκεί.

Πιστεύω πως το μετρό θα δώσει μια πραγματική διευκόλυνση στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και στην ίδια την πόλη. Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνουν και ποδηλατόδρομοι. Πιστεύω πως θα βοηθούσαν αληθινά πολύ. Η Θεσσαλονίκη είναι επίπεδη σε ένα μεγάλο της μέρος. Βολεύει για ποδήλατο, αρκεί να υπάρχουν οι υποδομές.

Η λογική με την οποία, φίλη @Καστάλια συγκρίνεις 3 μητροπόλεις του πλανήτη Γη, με την "φτωχομάνα", σίγουρα δεν είναι λογική δική μου αν και η κουλτούρα, αυτού που έφτιαξε το συγκεκριμένο εικαστικό, μου είναι γνώριμη. Είναι η κουλτούρα της ακατάπαυστης μίρλας, όχι για τα στραβά, αλλά ακόμη και για τα καλά που γίνονται διότι βέβαια, εάν κάποιος θέλει να γκρινιάξει, θα βρει για το οτιδήποτε. Και ακριβώς έτσι, με όλη την υπερβολική στίξη και τον υπέρμετρο σαρκασμό.

Θα είχα μεγάλη περιέργεια να ήξερα αυτός τί τάχα έχει προσφέρει σε εμάς τους υπόλοιπους, περισσότερο από αυτό το σύνθετο έργο, που με την μία ευθεία γραμμή το παρουσιάζει σαν κάτι απλούστατο.

Η μεμψιμοιρία είναι κουλτούρα.

Last edited:
Κοίτα, Φάρε. Εν μέρει έχεις δίκιο, σαφώς, αλλά προφανώς η εικόνα είχε καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα και κακώς την πήρες στα σοβαρά.

Πέραν αυτού όμως, και ενώ δε θα ήθελα να απαξιώσω την τεράστια σημασία του μετρό, δεν μπορώ να μη θυμάμαι πόσα χρόνια χαραμίστηκαν, πόσα μαγαζιά στην Εγνατία καταστράφηκαν, για ένα έργο που ναι μεν δίνει μια ανάσα στο κυκλοφοριακό, αλλά δεν είναι και αυτό που θα το λύσει καθολικά ως δια μαγείας. Ζώντας στα δυτικά προάστια όπου κατοικούν 100.000 άτομα τα οποία έχουν μόνο 2-3 οδούς για να βγουν από τη γειτονιά, είναι λογικό να εύχομαι να είχε γίνει πρόβλεψη για επέκταση εκεί που πραγματικά θα βοηθούσε δραματικά (και αυτή η πρόβλεψη να είναι εφικτή, όχι κάτι που θα γίνει σε άλλα 30 χρόνια). Το κέντρο της πόλης περπατιέται από τη μια άκρη ως την άλλη σε 20 λεπτά, υπάρχουν εναλλακτικές οδοί για να περάσεις την πόλη, και ναι, με το μετρό θα είναι πιο καλά, αλλά δεν είναι πια και Η πανάκεια. Μην αναφέρω καν ότι δεν πρόλαβε να ξεκινήσει, και ήδη έχει απαράδεκτες αβαρίες τύπου να μην μπορείς να κόψεις εισιτήριο ή να εγκλωβίζεται συρμός σε σήραγγα κι ο κόσμος να βγαίνει πεζή από καταπακτές στο δρόμο (δηλαδή, αν είχε μέσα ανάπηρο άτομο, τι θα γινόταν;).

Ποδηλατόδρομοι... Εδώ συζητούν να ξηλώσουν κι αυτόν που με τόσο κόπο έκαναν στην παραλιακή γιατί στρίμωξαν το δήμαρχο ότι στερούνται τάχα οι οδηγοί μια λωρίδα... Για μένα που κυκλοφορώ σχεδόν αποκλειστικά με ποδήλατο, κάθε φορά είναι ένα στοίχημα πώς θα φτάσω ως την παραλία χωρίς να με φάνε στο δρόμο. Η μία μεριά της γέφυρας στο Δεντροπόταμο είχε κλείσει από την άνοιξη, τώρα με την κακοκαιρία κατέρρευσε και η άλλη, και εκεί να δεις κομφούζιο... Εν ολίγοις, από το ολότελα, καλή και η Παναγιώταινα, αλλά μόνο μια Παναγιώταινα δε φέρνει την άνοιξη.

Τα αδέλφια Πλακιά (συγγενείς θυμάτων των Τεμπών), πλάκωσαν στο ξύλο τον πρώην Περιφερειάρχη διότι θεώρησαν πως έχει μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία στα Τέμπη.
Δεν μπορώ να καταλάβω που φταίει ένας πρώην Περιφερειάρχης και κυρίως δεν καταλαβαίνω όσους στα σόσιαλ μύδια τους δικαιώνουν...
Δεν μπορεί ο κόσμος να καταλάβει τα πιο απλά πράγματα. Το λιντσάρισμα δεν είναι απονομή δικαιοσύνης και ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου για παρόμοιες , ίσως και χειρότερες καταστάσεις βίας. Πόσο μυαλό θέλει πια...
Από την άλλη, κυκλοφορούν κάτι περίεργες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με μεταφορά παράνομων καυσίμων, παραποίηση στοιχείων για να καλυφθούν πρόσωπα κλπ κλπ. Ακόμα και έτσι να είναι, πως φαντάζεται τη δικαιοσύνη ο κάθε ένας από αυτούς που απαιτούν κρεμάλες; Μάλλον, δικαιοσύνη τύπου ρωμαϊκής αρένας.
Τέλος, όλοι αυτοί που επιθυμούν να καούν στην πυρά υπουργοί, πρωθυπουργοί κλπ κλπ., πως και δεν έχουν κάνει καμία νύξη για τον Σταθμάρχη που κοιμόταν ή τον άλλον που πήγε για σουβλάκια;
Αυτοί είναι άμοιροι ευθυνών;
Μήπως να τους θυματοποιήσουν κιόλας;
Κάποιοι ακολουθούν τη νόμιμη οδό και κάποιοι άλλοι όμως δεν μπορούν να κρύψουν την "κομματική" τους αγανάκτηση...

Last edited:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Ειδικά σε περιπτώσεις οπως ήταν η Πυρκαγιά στο Μάτι (επί Σύριζα) ή το δυστύχημα στα Τέμπη (επί ΝΔ) νομίζω πως πρόκειται για μια βαθύτερη παθογένεια και μια βόμβα με βραδύκαυστο φιτίλι, που είναι απλά σε τίνος χέρια θα τύχει να σκάσει, που παρότι τυπικά έχουν ευθύνες οι ιθύνοντες, δυσκολεύομαι να τους δω σαν τους πραγματικά ένοχους.

Και οι δύο περιπτώσεις έχουν γίνει αφορμές για μικροπολιτικά παιχνίδια, αλλά πλέον με τα Τέμπη έχει ξεφύγει η κατάσταση.
Έχουμε ακούσει από άτομο (που παλιά τον θεωρούσα και σοβαρό συνομιλητή), πως ο Μητσοτάκης καλύπτει το δυστύχημα διότι κάποιοι μεγάλοι έχουν συμφέροντα να αποκρύψουν τι πραγματικά μετέφερε το φορτίο (ουράνιο, εξωγήινα πετρώματα, παράνομα καύσιμα κλπ).

που είναι απλά σε τίνος χέρια θα τύχει να σκάσει,
100% ακριβές αυτό που λες!

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Κοίτα, Φάρε. Εν μέρει έχεις δίκιο, σαφώς, αλλά προφανώς η εικόνα είχε καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα και κακώς την πήρες στα σοβαρά
Ξαναδιάβασα το κείμενο και δεν βλέπω χιούμορ παρά μονάχα πολύν σαρκασμό.

Δεν άκουσα ούτε έναν να ισχυρίζεται πως το μετρό θα λύσει το κυκλοφοριακό «καθολικά ως δια μαγείας» ή πως είναι «πανάκια», όπως λες και δεν αποτελεί αυτό πραγματικά θέμα συζήτησης. Ο ισχυρισμός είναι πως θα βοηθήσει στο τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Και ναι, δυστυχώς, πολύ συχνά τα τεράστια έργα έρχονται και με κάποιο κόστος. Όταν χτίζεις μετρό κλείνεις δρόμους, σηκώνεις λαμαρίνες, και αλλάζει η αγορά η οποία... όμως, δεν εξαφανίζεται. Απλά από τον έναν δρόμο θα πάει σε κάποιον άλλον. Ξενοικιάζεις από εδώ και νοικιάζεις κάπου αλλού. Κι όποιος μείνει, προφανώς θα μείνει γιατί τον βολεύει το μειωμένο ενοίκιο. Είπαμε, αν θες να γκρινιάξεις, βρίσκεις να πεις.

Είμαι βέβαιος πως κι όταν χτίζανε τον Παρθενώνα θα υπήρχανε παρατράγουδα και κάποιος θα γκρίνιαζε από κάτω.

Το είπα και πιο πάνω. Είναι θέμα κουλτούρας. Όλο το ύφος, η επιχειρηματολογία, ο σαρκασμός, η γκρίνια, είναι θέμα κουλτούρας. Επίσης, οι «απαράδεκτες αβαρίες» είναι για εμένα παντελώς... παραδεκτές, αναμενωμένες και μέσα σε αυτό που εγώ θεωρώ εύλογο.

Να κλείσω με μια τεράστια ατάκα, του Γκλέτσου, πως... "το μετρό δεν χρειαζόταν. Με αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να γίνουν... κι άλλοι δρόμοι!" :))))

Last edited:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Κι ενώσω χτίζεται ο Παρθενώνας, κάποιοι Αθηναίοι...
  • «Μα γιατί μάρμαρο Πεντέλης; Δηλαδή κάτασπρο; Χάθηκε λίγο χρωματιστό μάρμαρο από την Καρία;»
  • «Και το καημένο το βουνό της Πεντέλης; Ποιος θα το ξαναδεί όπως ήταν; Αύριο κατεβαίνουμε για διαμαρτυρία εκεί που θα φτιαχτεί στο μέλλον η Πλατεία Συντάγματος!»
  • «Τέτοιες Αιγυπτιακές μεγαλομανίες ποιος μας τις έφερε;! Ήταν μια χαρά ο παλιός ναός!»
  • «Και θα λύσει το θέμα της δοξασίας της Αθήνας ως δια μαγείας αυτός ο ναός;! Εγώ μένω σε γειτονιά πολύ μακριά από την Ακρόπολη. Είμαστε ένα σωρό κόσμος εκεί πέρα.»
  • Γκλέτσος της εποχής: «Ο ναός είναι παντελός αχρείαστος! Καλύτερα να τα δίναμε για περισσότερους δρόμους προς την Ακρόπολη! Παράλληλους, ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος. »
  • «Τα επίχρυσα μέρη στ' αγάλματα είναι κατασπατάληση των χρημάτων της συμμαχίας της Δήλου!»
  • «Μα, δωρικός ρυθμός;! Γιατί όχι Ιωνικός;!»
  • «Καλά, γιατί ούτε μια Καρυάτιδα όπως στο Ερεχθείο;!»
  • «Μα στην Ακρόπολη; Κανείς δεν σκέφτηκε πόσο δύσκολο είναι να ανέβει κάποιος με κινητικά προβλήματα εκεί πάνω;!»
  • «Θα μπορούσαμε να το χτίσουμε στην πεδιάδα, να μην μας βγαίνει η μέση! Αλλά όχι, πρέπει να φαίνεται από παντού!»
  • «Ο Περικλής το ξεκίνησε, ε; Μα φυσικά, για να γραφτεί αυτός στην Ιστορία, και να μας μείνει εμάς ο λογαριασμός!»
  • «Με τους Σπαρτιάτες στο κατόπι, τι κάνουμε; Χτίζουμε ναούς! Εξαιρετική στρατηγική!»
:))))

Πολύ καλό χιούμορ @Φαροφύλακας. Και όντως αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ή μάλλον καλύτερα το θυμικό του Έλληνα.
Προτείνω για να μη γκρινιάζουμε / αλλά και να μην εξωραΐζουμε τα πράγματα την ακρόαση του podcast του Δημοκίδη (τρομακτικά ενδιαφέρον και με αρκετά σφαιρική προσέγγιση) https://www.lifo.gr/podcasts/wraia-pragmata/i-skliri-alitheia-gia-metro-thessalonikis

Ξαναδιάβασα το κείμενο και δεν βλέπω χιούμορ παρά μονάχα πολύν σαρκασμό.

Δεν άκουσα ούτε έναν να ισχυρίζεται πως το μετρό θα λύσει το κυκλοφοριακό «καθολικά ως δια μαγείας» ή πως είναι «πανάκια», όπως λες και δεν αποτελεί αυτό πραγματικά θέμα συζήτησης. Ο ισχυρισμός είναι πως θα βοηθήσει στο τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Και ναι, δυστυχώς, πολύ συχνά τα τεράστια έργα έρχονται και με κάποιο κόστος. Όταν χτίζεις μετρό κλείνεις δρόμους, σηκώνεις λαμαρίνες, και αλλάζει η αγορά η οποία... όμως, δεν εξαφανίζεται. Απλά από τον έναν δρόμο θα πάει σε κάποιον άλλον. Ξενοικιάζεις από εδώ και νοικιάζεις κάπου αλλού. Κι όποιος μείνει, προφανώς θα μείνει γιατί τον βολεύει το μειωμένο ενοίκιο. Είπαμε, αν θες να γκρινιάξεις, βρίσκεις να πεις.
Η φάση όπου, επειδή μας έδωσαν ένα κοκαλάκι, οφείλουμε να το βουλώσουμε και να μη μιλάμε για όοοολες τις δυσλειτουργίες που εξακολουθούν να υπάρχουν διότι θεωρείται σαρκασμός και γκρίνια, δε με βρίσκει σύμφωνη.

(Και σίγουρα δεν είπα "πανάκια").