Νιλ Γκέιμαν (Neil Gaiman) - 1602Τίτλος: 1602
Συγγραφέας: Νιλ Γκέιμαν (Neil Gaiman)
Εικονογράφος : Andy Kubert
Μετάφραση: Σάββας Αργυρού
Εκδόσεις: Anubis
Έτος έκδοσης: 2012
Αριθμός σελίδων: 224
ISBN: 978-960-497-230-2


Έτυχα σε κείνη τη γενιά, που ως παιδιά, τέλη του '70, είχαμε "ξεφύγει" κάπως από τον Μικρό Ήρωα και τα συναφή αναγνώσματα "πατριωτικής" χροιάς των προηγούμενων χρόνων, και η αμερικανική "εισβολή" στις τέχνες και τα μέσα είχε πια εδραιωθεί για τα καλά.. Έτσι, με θυμάμαι να διαβάζω και να μαζεύω μανιωδώς Σπάιντερμαν, Χουλκ, Χ-Μεν, Γκραν Γκινιόλ (ο τίτλος που έδωσε τότε ο Καμπάνας στο Adventure Into Fear), και γενικά ότι έπεφτε στα χέρια μου με υπερήρωες..
Θυμάμαι με θλίψη ότι αργότερα, στα 12-13 μου, μάζεψα σε κούτες τα κόμικς που έπιαναν πια μια ντουλάπα ολάκερη, και τα πούλησα στο μοναστηράκι (τότε μου φαινόταν η εξυπνότερη ιδέα που είχα), με σκοπό να αγοράσω δίσκους μιας και μόλις είχα ανακαλύψει και το πάθος της μουσικής..
Έκτοτε, κάθε σχέση μου με τους παιδικούς μου ήρωες διακόπηκε, εκτός από τη θέαση μερικών ταινιών, που τα τελευταία χρόνια βγαίνουν όλο και συχνότερα..
Οπότε η χαρά μου ήταν ιδιαίτερη, όταν έπεσε στα χέρια μου ο συγκεκριμένος τόμος, μιας και ανακάλυψα ότι ένας αγαπημένος μου συγγραφέας είχε ασχοληθεί με τους αγαπημένους μου υπερήρωες.. Ο Neil Gaiman (Πόλεμος των Θεών, Coraline, Sandman) σε συνεργασία με τον Andy Kubert της Marvel, επισκέπτονται την Αγγλία του 1602 μ.Χ. εν όψει επικείμενης παγκόσμιας καταστροφής, και πλέκουν ένα μύθο που προσωπικά με άφησε "χορτασμένο".. Δεν θα αποκαλύψω τίποτα, ούτε καν την περίληψη του οπισθόφυλλου, θα πω μόνο ότι κάνουν "όλοι" την εμφάνισή τους, από τον Spiderman ως τον Dr. Strange, και πολλοί άλλοι...
τα αυθεντικά εξώφυλλα των τευχών που κυκλοφόρησαν το 2004

Η Anubis έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, μαζεύοντας τα 8 πρωτότυπα τεύχη σε έναν πολυτελή τόμο, και ως προς την ποιότητα του χαρτιού, αλλά και του χρώματος..
Όσο αφορά βέβαια το περιεχόμενο, όσοι πιστοί προσέλθετε...:))))


 
Last edited by a moderator:
Top