Οι Κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς στο "Βήμα της Κυριακής"

Από αυτή την Κυριακή 21 Ιουνίου το "Βήμα" ξεκινάει μία σειρά κόμικς με θέμα τις κωμωδίες του Αριστοφάνη. Πρώτο έργο οι "Νεφέλες"!!!

Μαζί δώρο η πρωτοποριακή μετάφραση του Κώστα Βάρναλη για την ίδια κωμωδία!!!

σίγουρα είναι πολύ καλή η απόδοση του βάρναλη , αλλά μήπως είναι καλύτερη αυτή του σουρή; Βρήκα τη 2η σε ένα παλαιοβιβλιοπωλείο και το σκέπτομαι...

σίγουρα είναι πολύ καλή η απόδοση του βάρναλη , αλλά μήπως είναι καλύτερη αυτή του σουρή; Βρήκα τη 2η σε ένα παλαιοβιβλιοπωλείο και το σκέπτομαι...
Ε πιστεύω πως σίγουρα ή μετάφραση του Σουρή ίσως είναι περισσότερο σκωπτική από εκείνη του Βάρναλη, αν είναι και σε καλή κατάσταση η έκδοση προφανώς αξίζει να την πάρεις.
Τώρα για την προσφορά του Βήματος την είδα μεν, αλλά δεν ξέρω, δε μου γέμισε και πολυ... το μάτι, αλλά αυτά είναι υποκειμενικά πάντα.

Πήρα την εφημερίδα την προηγούμενη κυριακή και διάβασα το κόμικ στην παραλία, πολύ καλό, ''πέθανα'' στο γέλιο, όσο για το κείμενο σε μετάφραση Βάρναλη, δε το έχω αγγίξει ακόμα και δεν έχω άποψη.

Θα μπορούσε να μου πει κάποιος που αγόρασε την εφημερίδα , η έκδοση με το βάρναλη είναι η γνωστή που κυκλοφορούσε στις εκδόσεις ελληνικά γράμματα , δηλαδή η μετάφραση του , χωρίς το αρχαίο κείμενο ή σχόλια . Μήπως συμπεριλαμβάνεται κάτι το ιδιαίτερο; Ρωτώ γιατί αν είναι η έκδοση από τα ελληνικά γράμματα μπορώ να το βρω στην εθν.βιβλιοθήκη ή στο σπουδαστήριο της σχολής.

Σήμερα δίνουν τη "Λυσιστράτη", μαζί πάντα με την εκδοχή του Βάρναλη. Επίσης ένα ακόμη βιβλίο δώρο από το Μεταίχμιο".

Εξαιρούνται τα βιβλία που είναι ήδη σε έκπτωση και το δώρο μπορείς να επιλέξεις από συγκεκριμένη λίστα (έτσι μου είχαν πει , όταν πέρασα για να δω το μπαζάρ βιβλίου 1 μέρα πριν αρχίσει αυτή η προσφορά από το βήμα). Τώρα που το λες Μπου , να τους πάρω τηλέφωνο κι ελπίζω να μου πουν ποια είναι αυτή η λίστα , αν είναι τίποτα βλακείες , μην πάρω την εφημερίδα τσάμπα.

Last edited:
@ Λεξίθηρ, φαντάζομαι πως είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχουν στα αντίτυπα κάθε περιπτέρου διαφορετικά βιβλία, μπορεί ακόμη να τα χώρισαν ανά περιοχή. Στη Κηφισιά άλλο από τη Γλυφάδα λόγου χάρη.

Σε κάθε περίπτωση, τσέκαρε το πακέτο πριν το αγοράσεις, να δεις τι έχει μέσα!!!

Last edited:
Αντίτυπα στα περίπτερα; Τι εννοείς; Η εφημερίδα στην 1η σελίδα δεν έχει ένα κουπόνι 1+1 δώρο; Όχι βιβλίο , τουλάχιστον αυτό αντελήφθην από τη διαφήμιση