Τώρα θα έγραφα για την Αμπριτζ γιατί είμαι στη μέση του βιβλίου και δεν την αντέχω άλλο μα είναι περιττό γιατί συμφωνώ με όλα όσα λες.ΤΗΝ ΜΙΣΩ!!!Ειδικά όταν καθαρίζει όλη την ώρα τον λαιμό της (χεμ χεμ ...)και πετάγεται στις συζητήσεις και χώνει την μύτη της παντού.. θέλω να της κάνω αυτόΠρωτη θεση στις αντιπαθειες μου καταλαμβανει η Αμπριτζ, απο το Χαρι Ποτερ. Δε νομιζω να εχω αντιπαθησει ηρωα τοσο οσο αυτην. Μαλιστα παρατηρησα προσφατα που ξαναδιαβαζα το Χαρι Ποτερ και το Ταγμα του Φοινικα, ποσο αρνητικα συναισθηματα μου προκαλουσε η παρουσια της. Δε νομιζω να εχω αντιπαθησει ηρωα ποτε περισσοτερο, ουτε καν τον Βολτεμορτ δεν αντιπαθησα τοσο. Εκεινον μαλλον τον λυπομουν, αλλα αυτη... μακαρι να σαπιζει στο Αζκαμπαν παρεα με τους αγαπημενους της Παραφρονες!!!

Κ εγω την ειχα σκεφτει στην αρχη, αλλα μετα την συμπαθησα. Κ ειδικα μετα που ειδα κ τη σειρα του bbc, τωρα την αγαπαω πολυΘα με μισήσουν οι φαν της Οστιν αλλά η Έμμα είναι απο τις πιο αντιπαθητικές ηρωίδες για μένα. Συγνώμη κορίτσια αλλά στο λαιμό μου κάθισε!
Επειδή το βιβλίο το τελείωσα πριν 2 μέρες και το έχω ακόμη φρέσκο στο μυαλό μου, θα έλαγα πως περισσότερο με εκνεύρισε ο παπα-Γρηγόρης... Στους άλλους μπορώ να δώσω κάποια ελαφρυντικά, σε εκείνον και την συμπεριφορά του γενικότερα, όχι...Ο γερο-Λαδάς στο "Χριστός Ξανασταυρώνεται"
Με την ευκαιρία να πω ότι στην τηλεοπτική μεταφορά (χάνουν όσοι δεν την έχουν δει, παραγωγή της ΕΡΤ, τέλη δεκαετίας του 70) ο Δήμος Σταρένιος ήταν εκπληκτικός στο ρόλο του γερο-Λαδά...ποια Όσκαρ...Ο γερο-Λαδάς στο "Χριστός Ξανασταυρώνεται"
Τόσο ο Δήμος Σταρένιος όσο και ο Λυκούργος Καλλέργης ήταν συγκλονιστικοί!!!Ο ντετέκτιβ Σαμ Σπέϊντ, στο "Γεράκι της Μάλτας" του Ντάσιελ Χάμετ. Απίστευτη αλαζονεία...
Με την ευκαιρία να πω ότι στην τηλεοπτική μεταφορά (χάνουν όσοι δεν την έχουν δει, παραγωγή της ΕΡΤ, τέλη δεκαετίας του 70) ο Δήμος Σταρένιος ήταν εκπληκτικός στο ρόλο του γερο-Λαδά...ποια Όσκαρ...

Ναι ρε συ Κλεοπάτρα!Την ταινία είχα δει...Κατέβαζα την "Εξιλέωση" και θυμήθηκα και άλλη ηρωίδα πολύ-πολύ αντιπαθητική: η αδερφή της ηρωίδας Βρυώνη
Δεν είχα σκεφτεί να το διαβάσω αλλά μετά από θα το κάνωΔιάβασα το πρώτο βιβλίο της τριλογίας λίγο αφότου κυκλοφόρησε στα αγγλικά, με παρότρυνση των μελών ενός ξένου forum που το χαρακτήρισαν "so bad, it's good".