Οι πιο μισητοί κι αντιπαθητικοί ήρωες της λογοτεχνίας

Να δωσω κι εγω την ψηφο αντιπαθειας μου στον Τζοφρι και την πρωτη θεση στους λογοτεχνικους ηρωες που αντιπαθησα ποτε!!! :ναι:

(Να προσθεσω οτι στη σειρα καταφεραν να βρουν ενα προσωπο εξισου αντιπαθες με τον χαρακτηρα που υποδυεται, κριμα το παιδακι...)

Η Νταίζυ από τον Υπέροχο Γκάτσμυ, την αντιπάθησα τόσο που όταν διάβαζα το βιβλίο ήμουν νευρική και έβριζα μόνη μου!
Από όσους αναφέρατε θα συμφωνήσω για την Εστέλλα στις Μεγάλες Προσδοκίες και για την Κάθυ στο Ανατολικά της Εδέμ. Αλλά σας παρακαλώ, μην ακούω κακιές κουβέντες για τον Χίθκλιφ!

Πρωτη θεση στις αντιπαθειες μου καταλαμβανει η Αμπριτζ, απο το Χαρι Ποτερ. Δε νομιζω να εχω αντιπαθησει ηρωα τοσο οσο αυτην. Μαλιστα παρατηρησα προσφατα που ξαναδιαβαζα το Χαρι Ποτερ και το Ταγμα του Φοινικα, ποσο αρνητικα συναισθηματα μου προκαλουσε η παρουσια της. Δε νομιζω να εχω αντιπαθησει ηρωα ποτε περισσοτερο, ουτε καν τον Βολτεμορτ δεν αντιπαθησα τοσο. Εκεινον μαλλον τον λυπομουν, αλλα αυτη... μακαρι να σαπιζει στο Αζκαμπαν παρεα με τους αγαπημενους της Παραφρονες!!!
Τώρα θα έγραφα για την Αμπριτζ γιατί είμαι στη μέση του βιβλίου και δεν την αντέχω άλλο μα είναι περιττό γιατί συμφωνώ με όλα όσα λες.ΤΗΝ ΜΙΣΩ!!!Ειδικά όταν καθαρίζει όλη την ώρα τον λαιμό της (χεμ χεμ ...)και πετάγεται στις συζητήσεις και χώνει την μύτη της παντού.. θέλω να της κάνω αυτό

Last edited:
:μουάχαχα::μουάχαχα::μουάχαχα: Αυτο να κανουμε στην Αμπριτζ, κ στον Τζοφρι εκεινο το KILL IT! KILL IT WITH FIRE!!! Αντε γιατι αρκετα τους ανεχτηκαμε ολους αυτους τους αντιπαθητικους που τρυπωσαν στα βιβλια μας!!!!!:οργή:

Α να προσθέσω στην λίστα μου και τον Μαλφόι απο τον Χαρι Ποτερ τον οποίο τον λυπάμαι λίγο στο τέλος (με βάση αυτά που είδα στις ταινίες τώρα που διαβάσω τα βιβλία δεν ξέρω...) αλλά μέχρι στιγμής θελω να τον χτυπήσω τον κακομαθημένο ,είναι και στο Σλίθεριν....αυτό που το πας;;

Σε όσα βιβλία έχω διαβάσει κανένας δε με εκνευρισε τόσο όσο η Μπέλλα στο Λυκόφως. Πρέπει να είναι το πιο εκνευριστικό πλάσμα στη γη... Θέλει πολύ ταλέντο να είσαι τοσο μα τοσο σπαστικη.Ιδιαίτερα στη Νέα Σελήνη που έφαγε το μισό βιβλίο κλαψουρίζοντας (και μετα παραπονιόταν γιατί την παράτησε ο Έντουαρντ) μου ήρθε χίλιες φορές να το παρατήσω στη μέση... :γκρμφ::γκρμφ:
Από Χάρι Πότερ μισουσα φοβερά την Άμπριτζ (κλασσικά), τη Ρίτα Σκίτερ στο Κύπελλο της Φωτιάς και μου την ψιλοεδινε και η Τζίνι.... Τώρα γιατι πάντα συμπαθούσα το Σνέιπ και το Βόλντεμορτ είναι αλλη ιστορία... (όχι, δεν είμαι ψυχασθενής)
Τέλος, από τους Αγώνες Πείνας μου την έδινε φοβερα ο Γκέιλ. Μιλάμε όμως για φοβερή αντιπάθεια.Προτιμούσα χίλιες φορές τον Πίτα...

Θα με μισήσουν οι φαν της Οστιν αλλά η Έμμα είναι απο τις πιο αντιπαθητικές ηρωίδες για μένα. Συγνώμη κορίτσια αλλά στο λαιμό μου κάθισε!
Κ εγω την ειχα σκεφτει στην αρχη, αλλα μετα την συμπαθησα. Κ ειδικα μετα που ειδα κ τη σειρα του bbc, τωρα την αγαπαω πολυ :)

Μπα, εγώ την Έμμα την συμπάθησα από την ταινία με την Γκουίνεθ Πάλτροου.:))) Πάντως, για την Μπέλλα (Λυκόφως) που ειπώθηκε και προηγουμένως, θα συμφωνήσω. Εκνευριστική και στο βιβλίο και στην ταινία με την μορφή της Στιούαρτ.

Ο γερο-Λαδάς στο "Χριστός Ξανασταυρώνεται"
Επειδή το βιβλίο το τελείωσα πριν 2 μέρες και το έχω ακόμη φρέσκο στο μυαλό μου, θα έλαγα πως περισσότερο με εκνεύρισε ο παπα-Γρηγόρης... Στους άλλους μπορώ να δώσω κάποια ελαφρυντικά, σε εκείνον και την συμπεριφορά του γενικότερα, όχι...

Ο ντετέκτιβ Σαμ Σπέϊντ, στο "Γεράκι της Μάλτας" του Ντάσιελ Χάμετ. Απίστευτη αλαζονεία... :)

Ο γερο-Λαδάς στο "Χριστός Ξανασταυρώνεται"
Με την ευκαιρία να πω ότι στην τηλεοπτική μεταφορά (χάνουν όσοι δεν την έχουν δει, παραγωγή της ΕΡΤ, τέλη δεκαετίας του 70) ο Δήμος Σταρένιος ήταν εκπληκτικός στο ρόλο του γερο-Λαδά...ποια Όσκαρ...

Last edited:
Ο ντετέκτιβ Σαμ Σπέϊντ, στο "Γεράκι της Μάλτας" του Ντάσιελ Χάμετ. Απίστευτη αλαζονεία... :)

Με την ευκαιρία να πω ότι στην τηλεοπτική μεταφορά (χάνουν όσοι δεν την έχουν δει, παραγωγή της ΕΡΤ, τέλη δεκαετίας του 70) ο Δήμος Σταρένιος ήταν εκπληκτικός στο ρόλο του γερο-Λαδά...ποια Όσκαρ...
Τόσο ο Δήμος Σταρένιος όσο και ο Λυκούργος Καλλέργης ήταν συγκλονιστικοί!!!

Αυτη την Μποβαρυ πρεπει κ εγω καποια στιγμη να τη διαβασω να σχηματισω αποψη! Αν κ ειμαι ηδη προκατειλημμενη κ δεν την πολυσυμπαθω.. (εξαιτιας σας!!! :κατάρα!::ρ)

Κατέβαζα την "Εξιλέωση" και θυμήθηκα και άλλη ηρωίδα πολύ-πολύ αντιπαθητική: η αδερφή της ηρωίδας Βρυώνη
η οποια έγινε αιτία να χωρίσει οριστικά η αδερφή της από τον Ρόμπι
Αυτή η ηρωίδα μπορώ να πω πως είναι πιο αντιπαθητική και από την Άμπριτζ του Χάρι Πότερ. Ειλικρινά, αν όταν διάβαζα το βιβλίο την είχα μπροστά μου.... :οργή::οργή::οργή::οργή:

Δεν θα αναφέρω χαρακτήρες που ο/η συγγραφέας δημιούργησε με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν αντιπαθείς στους αναγνώστες, αλλά χαρακτήρες που οι συγγραφείς τους ήθελαν να τους κάνουν υπέροχους στα μάτια μας και απέτυχαν παταγωδώς. To πρώτο παράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι ο Christian Grey, κεντρικός χαρακτήρας της τριλογίας 50 Αποχρώσεις του Γκρι. Διάβασα το πρώτο βιβλίο της τριλογίας λίγο αφότου κυκλοφόρησε στα αγγλικά, με παρότρυνση των μελών ενός ξένου forum που το χαρακτήρισαν "so bad, it's good". Από το πρώτο κεφάλαιο αντιπάθησα τον Grey και η αντιπάθεια μου μεγάλωνε σελίδα με τη σελίδα. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η πρωταγωνίστρια όπως επίσης και το ανύπαρκτο συγγραφικό ταλέντο της συγγραφέως. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τον Edward Cullen από το "saga" (τρομάρα στη Meyer) του Λυκόφωτος.

Διάβασα το πρώτο βιβλίο της τριλογίας λίγο αφότου κυκλοφόρησε στα αγγλικά, με παρότρυνση των μελών ενός ξένου forum που το χαρακτήρισαν "so bad, it's good".
Δεν είχα σκεφτεί να το διαβάσω αλλά μετά από θα το κάνω :χαχα:

Και μένα αυτό με τράβηξε αλλά όταν τελείωσα το βιβλίο κατέληξα στο "so bad, it's awful":)))

Λοιπόν αν και είδα πολλούς από τους αντιπαθέστατους ήρωες που έχω συναντήσει ποτέ θα σας πω τους δικούς σας:

1)Πρίγκιπας τζόφρευ!! -> Τον σιχάθηκα στην σειρά... τον μίσησα στο βιβλίο! Πιστεύω αν γράψω και άλλα θα μετρήσει για spoiler τέτοιος που είναι!! :p
2)Άμπριτζ -> Δεν την είχα σκεφτεί αλλά όταν την διάβασα στα σχόλιά σας μου ήρθε πάλι στο μυαλό! Πραγματικά αντιπαθητικός χαρακτήρας
3)Άννα -> Η πρωταγωνίστρια στο "Το νησί" πραγματικά μου είχε σπάσει τα νεύρα
4)Μπέλλα -> ... :κλαψ:
5)Ντένεθορ -> Ο βασιλιάς της Μίνας Τίριθ ... κατ' εμέ ο ποιό μισητός ήρωας μέσα στον άρχοντα !