Διάβασα όλο το νημάτιο με το αν πιστεύουν οι συγγραφείς. Πολύ μεγάλο θέμα, πολλές οι απόψεις, τόσες, όσοι όλοι οι άνθρωποι της γης!
Δεν ξέρω αν θα είμαι εντός ή εκτός θέματος, θα ήθελα απλά να παραθέσω κάποιες απόψεις μου.
Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει κάποιος "θεός", που είναι ανώτερος και καλύτερος από τον άνθρωπο. Με φοβίζει η σκέψη ότι εμείς είμαστε το "ανώτερο" ον σε αυτόν τον πλανήτη.
Όμως, υπάρχει η ελπίδα μέσα μου. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, πιστεύω στην ψυχή του ανθρώπου. Για μένα Άνθρωπος σημαίνει να αγαπάς, να συμπονάς, να συμπαραστέκεσαι, να έχεις συνείδηση. Αν χρησιμοποιούσαμε την "καλή" μας δύναμη, θα μπορούσαμε να γίνουμε μικροί θεοί!
Όλοι αναζητάμε να μάθουμε ποιοι είμαστε, μέσα από την θρησκεία, την πολιτική, τις τέχνες, τα ζώδια.. και ο καθένας μας ανακαλύπτει, σε συνάρτηση με τα βιώματα του, τις δικές του αλήθειες.
Ερχόμαστε και φεύγουμε, τα πρόσωπα αλλάζουν, μα οι ίδιες οι ανησυχίες είναι διαχρονικές.
Με το περασμα των χρόνων έχω... ανακαλύψει, πως σε όποια κατεύθυνση και αν στραφώ για να αναζητήσω μια αλήθεια, θα την πιστέψω, αν την δουν αληθινή τα μάτια της ψυχής μου.