Οι συγγραφείς πιστεύουν;

Χμ ναι, φυσικά. Απ' την άλλη έχω παρατηρήσει ότι στη λέσχη υπάρχει δυσανάλογα μεγάλος αριθμος άθεων/αγνωστικιστών, σε σύγκριση με ό,τι συναντάμε απέξω ας πούμε, και ίσως είχε ενδιαφέρον να κάναμε μια δημοσκόπηση (έστω ανώνυμη). Αυτή τη στιγμή, χωρίς να διαβάσω το νήμα μού έρχονται στο νου τουλάχιστον 7 μέλη με δεδηλωμένη αθεϊα.:χμ:
Μολις γινανε εννια... (ο ογδοος ακολουθησε πριν). :))
Καλη ιδεα Φαρε , ενδιαφερον ακουγεται.

Προσωπικά, δε βλέπω το λόγο του να γίνει κάτι τέτοιο. Όπως και σε κάθε δημοσκόπηση φόρουμ παγκοσμίως, το δείγμα (αυτοί που θα απαντήσουν) θα είναι εξαιρετικά μικρό σε σχέση με το σύνολο των μελών και τα αποτελέσματά της δε θα μπορούν ουσιαστικά να χρησιμεύσουν σε κάτι.
Από την άλλη... γιατί όχι;

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Στο μεταξύ, το ερώτημα για το πόσα από τα μέλη πιστεύουν σε θεούς απαντήθηκε εδώ.

Συγκεκριμένα:

Ποιες οι θρησκευτικές σου πεποιθήσεις;
  • Αθεοι/αγνωστικιστές: 26 (70,3%)
  • Ορθόδοξοι/Καθολικοί: 10 (29,7%)

:)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Από ποιαν άποψη σου κάνει εντύπωση; Πώς το εννοείς;

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως με το διάβασμα ανοίγει το μυαλό και βγαίνεις από τον μικρό σου κόσμο. Το λιγότερο που καταλαβαίνεις είναι πως π.χ. αν είσαι μουσουλμάνος ή χριστιανός ορθόδοξος ή ινδουιστής, είναι θέμα γεωγραφίας. Σου έτυχε να γεννηθείς στο Μαρόκο, στην Ελλάδα, στην Ινδία κτλ. Από εκεί και πέρα ξεκινά ένα απέραντος δρόμος από πολύ ενδιαφέρουσες σκέψεις!
;)

Το 71% των Ελλήνων πάντως δηλώνει πως η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική». Είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς αυτό απλώς μιλώντας με τον οποιονδήποτε σχεδόν.

Το μικρότερο ποσοστό παγκοσμίως έχει η Εσθονία, με το 78% να μη συγκινείται ιδιαίτερα από τη θρησκεία.

Είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς αυτό απλώς μιλώντας με τον οποιονδήποτε σχεδόν.
Δεν θα το έλεγα αυτό...

Προσωπικά έχω μιλήσει με αρκετούς Έλληνες (κι όχι Εσθονούς) που είναι απαλλαγμένοι από τέτοιους μεταφυσικούς φόβους.

Δεν θα το έλεγα αυτό...

Προσωπικά έχω μιλήσει με αρκετούς Έλληνες (κι όχι Εσθονούς) που είναι απαλλαγμένοι από τέτοιους μεταφυσικούς φόβους.
δεν πιστευετε παιδια καθολου στο μεταφυσικό γενικα, δεν εχει να κανει με θρησκειες; με εναν αθεο που μιλουσα προσφατα παραδεκτηκε πως δεν το μεταφυσικο δεν μπορουμε να το εξηγησουμε , ουτε τι γινεται μετα θανατον! σας εχει απασχολησει ποτε η ζωη μετα θανατον;
Επίσης γνωριζει κανεις αν ο Ιουλιος Βερν πίστευε;

Τι ορίζεις ακριβώς σαν μεταφυσικό Αριάδνη;
Αν γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη το συζητάμε! :)

Προσωπικά πιστεύω πως μετά θάνατο δεν υπάρχει κάτι. Όπως κάθε τι στην φύση γεννιέται αναπτύσσεται και εν τέλει πεθαίνει, έτσι κι άνθρωπος έχει αυτή την φυσιολογική διαδρομή. Γιατί να αλλάζει για έναν οργανισμό που τυχαία βρέθηκε σε ένα πλανήτη;
Μετά θάνατο υπάρχει η ζώνη ανυπαρξίας... Για τον άνθρωπο, τα ζώα, τα φυτά, τους μικροοργανισμούς...

Επειδή όμως εμείς είμαστε νοήμονα όντα φοβόμαστε την ανυπαρξία και το τέλος, γιαυτό φροντίσαμε κάπως να χρυσώσουμε το πικρό χάπι του θανάτου με ιστορίες, μύθους κλπ που άλλοτε είναι διασκεδαστικοί αλλά άλλοτε άκρως επικίνδυνοι (βλ ISIS)

Μεταφυσικο χμ. να σου πω , πχ πως μπορει να υπαρχει ζωη και σε αλλον πλανητη, ζωη ετα θανατον πχ. πως υπαρχουν φαντασματα, νεραιδες, πως καποιοι εχουν τηλεπαθητικες ικανοτητες, πως γινονται θαυματα κτλ.

Η ζωή σε άλλο πλανήτη δεν είναι κάτι μεταφυσικό. Είναι ένα θέμα που απασχολεί την επιστημονική κοινότητα χρόνια τώρα. Προσωπικά πιστεύω σε ένα σύμπαν με εκατομμύρια γαλαξίες πως είναι αδύνατο μόνο σε ένα πλανήτη σαν την Γη να υπάρχει ζωή. Δυστυχώς τα μέσα που έχουμε και τα μεγέθη που πρέπει να ξεπεράσουμε οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Δεν θα μάθουμε ποτέ τι υπάρχει έξω από τον δικό μας Γαλαξία...

Για την μεταθανάτια ζωή σου απάντησα ήδη!

Σε φαντάσματα και νεράιδες και δράκους και στρουμφάκια δεν πιστεύω μέχρι κάτι να επαληθευτεί με πείραμα.
Και δυστυχώς όλα τα πειράματα που προσπάθησαν να αποδείξουν ύπαρξη τέτοιων οντοτήτων έπεσαν πανηγυρικά στο κενό.
Και αυτοί που τα εφάρμοσαν ξεφτιλίστηκαν!

Τα ίδια και με την τηλεπάθεια. Μάπα το καρπούζι...
Τα έχει καταρρίψει ο Ντόκινς με το καλύτερο τρόπο..

Σε θαύματα πιστεύω από τότε που η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου πήρε το Ευρωπαϊκό Κύπελο!! :))))

Mην στεναχωριεστε μακάρια έχετε εμένα φίλη που πιστεύω και θα σας βγάλω λάδι !!! Φυσικά με ρεγουλα οι αμαρτιες έτσι; Ο Βερν πίστευε ; Ξέρετε κάτι; Τον έχω πιάσει αυτόν τον καιρό και επειδή είναι και ο διαγωνισμός διηγηματος θελω να μπω λιγάκι στην ψυχολογία του.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ντεϊσμός είναι η πεποίθηση οτι κάποιος θεός απλα δημιούργησε το σύμπαν, και τέρμα.

Κι εμένα κι εμένα! (θα ξεχάσω εγώ την βραδιά που έβλεπα τον Γκέλερ στον Χαρδαβέλα και είχα βγάλει όλα τα κουτάλια από το συρτάρι; (Αλήθεια λέω. Do not judge. Ημουν μικρό και αθώο πλάΖμα.)