Ο Νίκος Καζαντζάκης στο Έθνος της Κυριακής

Κάπου διάβασα ότι σταματάει ο Καζαντζάκης και ξεκινάει ο...Βαρουφάκης :ε;:
(Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα οπότε ίσως και να μην ισχύει).

Καλημέρα φίλε Νίκο γκ.
Κι εγώ αυτό είδα. Στην κυριακάτικη εφημερίδα έγραφε πως την επόμενη Κυριακή θα έχει Βαρουφάκη / σκέτο / τίποτε άλλο / ούτε λέξη για Καζαντζάκη.
Το κοιτάω όσο μπορώ, αν μάθω κάτι θα γράψω.

Σε φάση άγρα κέρδους. Αυτή την στιγμή τρία βιβλία του Βαρουφάκη βρίσκονται πρώτα σε πωλήσεις στην πολιτεία.
Ως εκ τούτου, όλοι καταλαβαίνουμε τι θα κερδίσει το Έθνος.
Όπως και να 'χει, όμως, ο Βαρουφάκης είναι ικανός οικονομολόγος/συγγραφέας. Προ καιρού διάβασα ένα βιβλίο του και ήταν πολύ διαφωτιστικό.

Ο 2ος κύκλος ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου 2015, από την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», με τιμή: 4,25 ευρώ. Σήμερα 8 Μαρτίου δεν έχει τίποτα. Ας ελπίσουμε πως η διακοπή είναι προσωρινή και σύντομα θα μάθουμε τη συνέχεια της προσφοράς.

Τα βιβλία, με τη σειρά που δόθηκαν, είναι τα παρακάτω:

01. «Αναφορά στον Γκρέκο», Τόμος Α'
02. «Αναφορά στον Γκρέκο», Τόμος Β'
03. «Οδύσσεια», Τόμος Α'
04. «Οδύσσεια», Τόμος Β'
05. «Οδύσσεια», Τόμος Γ'
06. «Θεατρικό έργο – Τραγωδίες με αρχαία θέματα» (οι αρχαίες τραγωδίες του Προμηθέα και του Θησέα), Τόμος Α'.
07. «Θεατρικό έργο – Τραγωδίες με αρχαία θέματα» (Οδυσσέας – Μέλισσα), Τόμος Β'.

Καλημέρα σε όλους.
Απλώς μια σημείωση, ούτε αύριο, Κυριακή 15 Μαρτίου, δεν θα δούμε βιβλία Ν. Καζαντζάκη. Αν κάποιος μάθει κάτι ας μας πει.

Καλησπέρα. Αναζητώ εδώ και καιρό τον Α' τόμο "Αναφορά στον Γκρέκο". Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ.

O Γιάννης Σμαραγδής ανακοίνωσε το ελληνικό καστ της νέας του ταινίας με θέμα τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, η οποία θα βασίζεται στην πνευματική αυτοβιογραφία του Κρητικού συγγραφέα "Αναφορά στον Γκρέκο". Έχουμε και λέμε: Νίκος Καζαντζάκης: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ελένη Καζαντζάκη: Μαρία Καλογήρου, Ζορμπάς: Θοδωρής Αθερίδης, Μελίνα Μερκούρη: Ζέτα Δούκα και στον ρόλο ενός καλόγερου ο Στάθης Ψάλτης. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016 και θα είναι συμπαραγωγή Ελλάδας Γαλλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Κίνας.

http://www.naftemporiki.gr/story/969185/tainia-gia-ton-niko-kazantzaki

Το ξερω καλο μου παιδι... Το ξερω... Το ξερω πολυ καλα γιατι προσπαθεις να το ξεχασεις τουτο το καστ... Ξερω πως θα προτιμουσες την ταπεινοτητα μου στο ρολο του καλογερου, αντι του συμπαθους Ψαλτη... Αλλα θα πω και σε σενα αυτο που ειπα και στον αγαθο σκηνοθετη οταν με ενοχλησε σχετικως... Οτι δηλ αυτον τον καιρο ειμαι λιαν απασχολημενος εις διαφορους ασχολιας...

ΝΟΤ

Ξεθάβω το νήμα μιάς και σήμερα, όλως τυχαίως, είδα πως το Έθνος δίνει ξανά Καζαντζάκη.
Μήπως ξέρει κανείς ποιά βιβλία έχει δώσει ως τώρα;