Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος αρνήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων 2011

Εμένα προσωπικά πολύ με έχει κουράσει η στάση αυτού του κυρίου τον τελευταίο καιρό... :ανέκφραστος:

«Εγώ, ανέκαθεν ήμουν εχθρός του να συνδιαλεγόμαστε με το κοινό και να λέμε τελικά μπούρδες... Το κοινό είναι πολλές φορές ύποπτο και θέλει να μποϋκοτάρει το έργο του όποιου λογοτέχνη. Να ρωτάτε μονό αν ξέρετε... Μ' έχετε διαβάσει; Και κυρίως μην κάνετε αυτή την ανόητη ερώτηση που μου έκαναν πολλοί. Γιατί γράφετε; Αυτά είναι εξυπνάδες. Αινίγματα. Δεν ξέρω ...» είπε χαρακτηριστικά όταν κλήθηκε ν’ ανέβει στο βήμα.

κοινό---> ύποπτο----> ανόητη---> εξυπνάδες---> αινίγματα

και μόνο η επιλογή των λέξεων δείχνει αρνητισμό και απαξίωση.
 
Last edited:
Μόντι, συμφωνώ σε όλα, άλλωστε το έχω πει και παραπάνω. Μία μονάχα επιφύλαξη έχω, μήπως το συγκεκριμένο βραβείο που του πρόσφεραν (για το σύνολο του έργου του) δεν ήταν με υποψηφιότητες. Μήπως δηλαδή τον βράβευσαν χωρίς να έχει υποβάλει υποψηφιότητα ή τελοσπάντων εντελώς εν αγνοία του.

Ξέρουμε τίποτα πάνω σ' αυτό;
Επανέρχομαι σ' αυτό το παλιότερο νήμα, γιατί μόλις βρήκα την απάντηση στην παραπάνω απορία που όλοι είχαμε λίγο ή πολύ. Στην τελετή απονομής των βραβείων, που έγινε τη Δευτέρα, ειπώθηκε από μέλος της Επιτροπής ότι "δεν απασχόλησε την επιτροπή λογοτεχνικών βραβείων αν ο Χριστιανόπουλος θα δεχόταν το μεγάλο βραβείο των γραμμάτων, αλλά αποκλειστικά και μόνο αν η πολιτεία όφειλε να τον τιμήσει με αυτό, και η επιτροπή έκρινε πως όφειλε να τον τιμήσει με αυτό". Άρα, η βράβευση δεν γίνεται βάσει υποψηφιοτήτων, αλλά με αποκλειστική πρωτοβουλία της Επιτροπής.
 
Έχει μία λογική αυτό.
(Καχυποψία: Λες να του το έδωσαν επειδή γνώριζαν ότι θα το αρνηθεί, για να γλιτώσουν το χρηματικό έπαθλο, είτε γιατί λεφτά δεν υπήρχαν, είτε γιατί είχαν κάτι καλύτερο να τα κάνουν; )
 
Last edited by a moderator:
Top