Ο Συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς υποψήφιος αρχηγός κόμματος

Με αφορμή την υποψηφιότητα του Θανάση Χειμωνά για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο του Κόμματος που ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Κυψέλη μπαίνουν ορισμένα ερωτήματα

Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που ωθούν έναν άνθρωπο των γραμμάτων, όχι να στρατεύεται για μία ιδέα ή έναν σκοπό αλλά να επιδιώκει ένα κομματικό αξίωμα;

Γίνεται οι λογοτέχνες να πιστεύουν πως θ'αλλάξουν τον κόσμο μέσα από το σύστημα; Είναι ιδεαλισμός ή ματαιοδοξία;

Αυτά είναι μερικοί δικοί μου προβληματισμοί. Αναμένω την άποψή σας.....

http://tvxs.gr/news/ellada/kai-o-kostas-xeimonas-ypopsifios-gia-tin-proedria-toy-pasok

http://www.biblionet.gr/author/1674/Θανάσης_Χειμωνάς

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Τι να σου πω... Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που μπαίνουν στην πολιτική για να "αλλάξουν τον κόσμο" με οποιοδήποτε μέσο.Αυτοί που πολιτεύονται είναι φιλόδοξοι άνθρωποι και καριερίστες, όχι οραματιστές. Δεν πιστεύω ότι διαφέρουν οι λογοτέχνες, και γενικά οι καλλιτέχνες. Νομίζω ότι οι ιδεαλιστές αποτελούν την εξαίρεση στον πολιτικό χώρο, όχι τον κανόνα.

Εμένα πάντως αν ένας αγαπημένος μου καλλιτέχνης έμπαινε στην πολιτική μάλλον θα απογοητευόμουν... Οι θέσεις αυτές είναι για πολιτικούς. Ο ρόλος του καλλιτέχνη είναι διαφορετικός σε μια κοινωνία...

Ο συγκεκριμένος πάλι, χωρίς να έχω επαφή με το συγγραφικό του έργο, αρπακολλατζής μου φαίνεται!!!:)))

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που μπαίνουν στην πολιτική για να "αλλάξουν τον κόσμο" με οποιοδήποτε μέσο.
Η συγκεκριμένη κίνηση σίγουρα δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο ή την Ελλάδα. Ίσως το πασόκ λίγο (και πάλι...), αλλά μέχρι εκεί. :ρ

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
πιστευω οτι θα ηταν καλό οι σοβαροί ανθρωποι και γιατί όχι και οι καλλιτέχνες να ασχολουνταν με την πολιτική αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια,όπως με το ζοζέ σαραμάγκου και την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές του 2009 όπου απέτυχε να εκλεγεί και του Μάριο Βάργκας Λιόσσα και την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Περού 1990 οπου επίσης απέτυχε να εκλεγεί.Δεν πρεπει να αποδεχτούμε οτι πρεπει να μας αντιπροσωπευουν στη βουλη μόνον απατεώνες,ηλιθιοι και σχοιζοφρενεις και οταν καποιος σοβαρος ανθρωπος θελει να προσφερει κάτι σ αυτο τον τόπο,εμεις να ειμαστε προκατειλημμένοι ενεντιον του.ΑΛΛΑ αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι καλιτέχνες,συγγραφεις κλπ είναι και σοβαροι και σωστοί άνθρωποι.μπορει τα έργα τους να ειναι εξαιρετικά,μεγαλοφυέστατα αλλά οι ίδιοι να είναι ανυπόφοροι.Τωρα ο συγκεκριμένος κ.Χειμωνάς εχει εκφραστει με αρκετά ακομψο,αισχρό θα έλεγα τρόπο σε σχολια που δεν μου αρεσουν και γενικά είμαι πολύ επιφυλακτικός με όλους τους συχρονους συγγραφεις του κολωνακιου που χρησιμοποιουν την συγγραφική τους ιδιοτητα περισσοτερο για να αναγνωριστουν?να ριχνουν γκόμενες? να βρουν θεσούλα στη βουλή η σε άλλο κρατικό πόστο? όλα τα παραπάνω?
Ισως είμαι κα ΄γω λιιιιγο προκατειλημμένος θα μου πείτε αλλά για κάποιους απ αυτούς τουλαχιστον έχω προσωπικές πληροφοριες και για άλλους ενδείξεις...

@ Φιλίπ τον Χάβελ, νομίζω πως είχε στο μυαλό του, τον πρόεδρο της Τσεχοσλοβακίας που διέπρεψε ερωτικώς ( δεσμό και με γνωστή Ελληνίδα ηθοποιό)!!!

Έγινε ρεζίλι τώρα, εκτέθηκε πολύ με το να το παίξει υποψήφιος χωρίς να'χει εξασφαλίσει υποστηρικτές!!!