Παγκόσμια Θεατρικά Αριστουργήματα — Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εφημερίδα: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Όνομα προσφοράς: Παγκόσμια Θεατρικά Αριστουργήματα
Αριθμός βιβλίων: 19
Από: 24-11-2010
Τιμή: 4,90 € (το πρώτο 2 €)

Αυτήν την εβδομάδα η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ξεκινά να διαθέτει μια σειρά σημαντικών έργων ξεκινώντας με "Το Σπίτι τής Μπερνάρντα Άλμπα" τού Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Η σειρά, ανταγωνιστική ως προς την παράλληλη τού Βήματος, μας πιέζει να πάρουμε αποφάσεις και να προσέξουμε πώς θα διαθέσουμε τα χρήματά μας.

Τα βιβλία (θα συμπληρώνω κάθε εβδομάδα):

1. "Το Σπίτι τής Μπερνάρντα Άλμπα" τού Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
  2. "Γλυκό Πουλί τής Νιότης" τού Τένεσι Ουίλιαμς
  3. "Η Συλλογή - Ο Εραστής" τού Χάρολντ Πίντερ
  4. "Η Δολοφονία τού Μαρά" τού Πέτερ Βάις
  5. "Η Όπερα τής Πεντάρας" τού Μπέρτολτ Μπρεχτ
  6. "Ο Μπιντερμαν και οι Εμπρηστές" τού Μαξ Φρις
  7. "Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ" τού Έντουαρντ Άλμπι
  8. "Η Επίσκεψη τής Γηραιάς Κυρίας" τού Φρειδερίκου Ντιρενματ
  9. "Βίκτορ ή Τα Παιδιά στην Εξουσία" τού Ρόζε Βίτρακ
  10. "Στο Βυθό" τού Μαξίμ Γκόρκι
  11. "Κούκλας Σπιτικό (Νόρα)" τού Ερρίκου Ίψεν
  12. "Ο Χορός τού Θανάτου" τού Αυγούστου Στριντμπεργκ
  13. "Λεόντιος και Λένα" τού Γκέοργκ Μπίχνερ
  14. "Ο Παγωπόλης Έρχεται" τού Ευγένιου Ο' Νιλ
  15. "Γυάλινος Κόσμος" τού Τένεσι Ουίλιαμς
  16. "Ο Γλάρος - Ο Θείος Βάνιας - Πρόταση Γάμου - Η Αρκούδα" τού Άντον Τσέχοφ
  17. "Ηλέκτρα" τού Ουγκό φον Χοφμανσταλ
  18. "Μήδεια - Ιεζάβελ" τού Ζαν Ανουίγ
  19. "Οι Τρεις Αδελφές - Ο Βυσσινόκηπος - Ο Γάμος - Το Κύκνειο Άσμα" τού Άντον Τσέχοφ
μετέπειτα προσθήκη: Το πρώτο έργο για 2 €, τα υπόλοιπα για 4,90 €. Για όποιον τα πάρει όλα, σύνολο 90 €.

Ω!Πολύ ενδιαφέρον! Θέλω να δω την λίστα, υπάρχει; Λογικά θα είναι πιο φτηνά από του Βήματος, οπότε θα γίνει σκληρός αγώνας!

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Δεν νομίζω πως θα είναι πιο φθηνά από τα 5,50 € τού Βήματος.. σύντομα όμως θα ξέρουμε.

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Αυτήν την εβδομάδα η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ξεκινά να διαθέτει μια σειρά σημαντικών έργων ξεκινώντας με "Το Σπίτι τής Μπερνάρντα Άλμπα" τού Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Εγω πειραζει που δεν το ξερω αυτο;

Λίστα υπάρχει για να αποφασίσουμε τι θα παρουμε;

Θυμηθηκα την εκφραση της Οκτανας : εμπρος λοιπον καλα μου ευρω :))))

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Είναι σχετικά γνωστό έργο. Για όποιον τουλάχιστον ενδιαφέρεται για το θέατρο ή τον Λόρκα.

Η σειρά αποτελείται, κατά την τηλεοπτική διαφήμιση, από 19 βιβλία.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Το βιβλίο δίνεται μαζί με την εφημερίδα που κοστίζει 4 €. Οι επόμενοι τόμοι για 4,90 €. Κάντε τους υπολογισμούς σας.

Μικρό έργο "Το Σπίτι τής Μπερνάρντα Άλμπα" κι έτσι το βιβλιαράκι είναι λεπτό όμως σκληρόδετο.

Έχω στην διάθεσή μου τον αναλυτικό κατάλογο των έργων που θα δοθούν, όπως και τις ημερομηνίες, αν βρω χρόνο θα σας ενημερώσω αύριο. Όσον αφορά τα βιβλία, πως κρίνετε την ποιότητά τους (μετάφραση και ποιότητα έκδοσης); Είδα μερικούς πολύ ενδιαφέροντες τίτλους και το πιθανότερο είναι να επιλέξω μόνο μερικά από την συλλογή.

Αν εξαιρέσω το σκληρόδετο εξώφυλλο, η ποιότητα του χαρτιού είναι πολύ μέτρια. Η μετάφραση είναι αυτή των εκδόσεων Δωδώνη και από το λίγο που διάβασα, δε με ενθουσίασε.

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Μελετητη, μήπως γνωρίζεις και την λίστα απο τις μίνι σειρες που ανέφερα >εδω< ;

Λορένα μου, δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάτι για τις μίνι σειρές που αναφέρεις. Την λίστα για τα θεατρικά έργα πιθανόν να την δημοσιεύσω αύριο, καθώς σήμερα δεν βρίσκεται στα χέρια μου. Απολογούμαι ταπεινά.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
"Το Σπίτι τής Μπερνάρντα Άλμπα" έχει επαναδιανομή, αυτήν την φορά αυτόνομα και μόλις για 2 €, για δόλωμα. Καλή ευκαιρία θα έλεγα μιας και πρόκειται για κλασικό έργο. (Κρίμα για εμάς που δώσαμε 4 € την προηγούμενη εβδομάδα :ουχ:). Επίσης αυτόνομα διατίθεται ο δεύτερος τόμος τής σειράς: "Γλυκό Πουλί τής Νιότης" τού Τένεση Ουίλιαμς, όμως για τα ουκ ολίγα 4,90 €. Όπως και ο πρώτος τόμος, πρόκειται για λεπτό βιβλίο αλλά σκληρόδετο.

Προσωπικά αγαπώ το θέατρο κι αυτή είναι άλλη μια σειρά που όπως βλέπω θα παρακολουθήσω. :διάβασμα6:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Συμπλήρωσα όλους τους τίτλους στην πρώτη ανάρτηση. Πρόκειται για προσαρμογή των εκδόσεων τής Δωδώνης. Δέκα εννιά τόμοι κι η σειρά θα κοστίσει στο σύνολο 90 €.