Παράξενες Μέρες: Καινούριος εκδοτικός οίκος

Καθώς όλοι εδω στη Λέσχη σκαρώνουμε από διηγήματα και ποιήματα έως νουβέλες και μυθιστορήματα, και επειδή ο δρόμος προς την έκδοση είναι στρωμένος με καρφιά, σκέφτηκα να παραθέσω το κάλεσμα αυτού του καινούριου εκδοτικού οίκου :


Κάλεσμα σε συγγραφείς
Οι Παράξενες Μέρες είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος που θα κυκλοφορήσει τα πρώτα του βιβλία την Άνοιξη της επόμενης χρονιάς. Μέσα απο το eyelands απευθύνει μια πρόσκληση για συνεργασία με συγγραφείς.

**

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
Ένα καινούργιο σπίτι για τα βιβλία που ανοίγει σε μια παράξενη εποχή
Ένα καταφύγιο για τους νέους συγγραφείς που θέλουν να ανοίξουν ένα παράθυρο στον κόσμο
Ένα βλέμμα σ’ αυτό που γίνεται εκεί έξω, αυτό που συμβαίνει τώρα σε κάθε πόλη, σε όλη τη χώρα, σε όλο τον πλανήτη.
Σ’ αυτό το σπίτι υπάρχει μια θέση για σημαντικά βιβλία που έλαμψαν στην εποχή τους και πρέπει να τα ξανα-γνωρίσουμε

Οι Παράξενες Μέρες είναι ένας ελληνικός εκδοτικός οίκος ανοιχτός στα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό. Ελληνικός επειδή ξεκινάμε από εδώ, και ψάχνουμε πρώτα το δικό μας παρελθόν, προσπαθούμε να διακρίνουμε το δικό μας μέλλον αλλά το βλέμμα μας αγκαλιάζει όλο τον κόσμο. Ακόμη περισσότερο αγαπάμε το διαφορετικό και πολεμάμε ο,τιδήποτε σκοτεινιάζει ακόμη περισσότερο τις παράξενες μέρες μας.
Ένας εκδοτικός οίκος που ανα-ζητάει συγγραφείς που έχουν κάτι σημαντικό να αφηγηθούν. Θα διαβάσουμε με προσοχή κάθε κείμενο και θα αποφασίσουμε την έκδοσή του αν μας ενδιαφέρει ως αναγνώστες. Αυτό και τίποτε άλλο θα είναι το κριτήριό μας.
Τα βιβλία μας θα έχουν προσιτή τιμή και θα τα διαδίδουμε με ένα απλό δελτίο τύπου χωρίς προκάτ κριτικές και ψεύτικα στολίδια. Το ζήτημα για μας είναι να εκφράσουμε το σήμερα. Αν το καταφέρουμε αυτό δεν έχουμε ανάγκη τα κόλπα του μάνατζμεντ. Εδώ μιλάμε για βιβλία. Μιλάμε γι’ αυτό που αγαπάμε. Μιλάμε για το σήμερα.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
Ένας εκδοτικός οίκος που εκμεταλλεύεται την αγωνία και τα όνειρα των νέων συγγραφέων.
Ένας εκδοτικός οίκος που «πουλάει» προκαταβολικά το βιβλίο στον ίδιο τον συγγραφέα.
Ένας εκδοτικός οίκος που διαπλέκεται με κυκλώματα προώθησης «δημιουργών» που ξεκινούν από την πιο απλή μορφή «του γνωστού μας παιδιού»
και φτάνοντας μέχρι τα εξειδικευμένα συστήματα προώθησης και καθιέρωσης συγγραφέων με τη μέθοδο του (διαφημιστικού) σωλήνα.
Ένας εκδοτικός οίκος που προτάσσει τις ανάγκες του management από την αγάπη για τη γραφή και τα βιβλία.

**

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Οι Παράξενες Μέρες θα ξεκινήσουν την εκδοτική τους πορεία την Άνοιξη του 2013. Περιμένουν όμως από τώρα τα κείμενά σας.
Δεχόμαστε διηγήματα, νουβέλες και μυθιστορήματα. Δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος. Να θυμάστε όμως ότι αυτό που κυρίως ψάχνουμε είναι κείμενα που θα εκφράσουν το σήμερα. Το λέμε από την αρχή: δεν μας συγκινούν ιδιαίτερα τα κείμενα που έχουν το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν.
Δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα «παλιές ιστορίες». Αυτό πάλι δεν σημαίνει ότι θα αποκλείσουμε το πραγματικά σημαντικό βιβλίο για το λόγο αυτό και μόνο.

**

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα
http://www.paraxenesmeres.gr/
ή στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα μας
http://www.strangedaysbooks.gr/home/
Στείλτε τα κείμενά σας στο: e-mail: info@paraxenesmeres.gr


Πηγή : eyelands.gr


Σημείωση : Δεν προτείνω τον συγκεκριμένο οίκο, μέσω αυτής της ανάρτησης, απλώς γνωστοποιώ, και μόνον.
 
Και πολύ καλά έκανες! Νομίζω ότι πρέπει να ενημερωνόμαστε για κάτι τέτοια! Εγώ ήδη εξερεύνησα την ιστοσελίδα, πάντως.
 
Απ'οτι καταλαβα ομως δεν δεχονται παραμυθια... ουτε ιστοριες αλλης εποχης; χμμμ.. Καλη αρχη να εχουν οπως και να χει :)
 
Προσωπικά μου φάνηκε πολύ ωραίο που δεν ενδιαφέρονται τόσο με ιστορίες παλιάς εποχής. Έχουν γεμίσει οι εκδοτικοί με τέτοιου είδους έργα. Όπως τα λένε, μοιάζει με έναν εκδοτικό ανοιχτό στο νέο ρεύμα, επιτέλους. Δεν ξέρω αν θα έχουν εξέλιξη αλλά για την ώρα έχουν κάνει μια πολύ καλή αρχή κι εγώ θα τους στηρίξω με την αγορά των βιβλίων τους. Θεωρώ πως αρκετοί από εδώ μέσα μπορούν να βρουν μια μελλοντική στέγη για τα έργα τους. Λέω να δοκιμάσω κι εγώ με την Κλωντ (να ναι καλά ο Φάρος που την κατέβασε).

Χαίρομαι γι αυτές τις πρωτοβουλίες αλλά αναρωτιέμαι πόσο μπορούν ν αντέξουν σ αυτό το σαχλό σύστημα των διαφημίσεων και προωθήσεων. (Α, διάβασα το 50 αποχρώσεις του γκρι γιατί είχα περιέργεια τι έγραφε και πούλησε τόσο. Πηδούσα σειρές, παραγράφους, σελίδες. Ένα τελειώς αδιάφορο βιβλίο ακόμη κι όταν έγραφε για σεξ. Οι γυναίκες που το διάβασαν δεν θα πρέπει να χουν διαβάσει ποτέ λογοτεχνία στη ζωή τους για να ενθουσιαστούν με κάτι τέτοιο)
 
τελικα στο περασμα αυτων των χρονων πως ξηγηθηκε ο οικος ; εχουμε πληροφορηση;
 
Top