Υπέροχο νήμα...
Θέλω πολύ ησυχία όταν διαβάζω, μου αρέσει πολύ το διάβασμα το βράδυ όταν όλοι κοιμούνται και δεν θα με ενοχλήσει κανείς. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει άλλος στο δωμάτιο χρησιμοποιώ φακό που στηρίζεται στις σελίδες του βιβλίου ή φακό κεφαλής (έχω βρει σε μαγαζί με είδη αλιείας, είναι πολύ οικονομικοί), το φως του δωματίου με ενοχλεί όταν είμαι ανάσκελα.
Όταν τελειώσω ένα βιβλίο που μου αρέσει το κλείνω και κοιτάω τον τοίχο για μερική ώρα, δεν μπορώ να δεχθώ ότι τελείωσε. Όσο βρίσκομαι στα τελευταία κεφάλαια προσπαθώ να καθυστερήσω την ανάγνωση για να μην τελειώσει αλλά ταυτόχρονα με πιάνει μια νευρικότητα και ένα άγχος και δεν μπορώ να σταθώ πουθενά και καταλήγω να πηγαινοέρχομαι.
Όταν πιάσω στα χέρια μου ένα βιβλίο που έχω τελειώσει κλείνω τα μάτια, το ξεφυλλίζω και σταματάω τυχαία σε κάποια σελίδα, αν το βιβλίο έχει κεφάλαια ξεκινάω το κεφάλαιο από την αρχή, αλλιώς ψάχνω την πιο κοντινή σελίδα που ξεκινάει με παράγραφο, το ξαναδιαβάζω και προσπαθώ να θυμηθώ τα συναισθήματα όταν το διάβαζα πρώτη φορά.
Όταν γίνει αναφορά σε άλλο βιβλίο σε αυτό που διαβάζω, τότε ξεκινάει το πάρτι, πρέπει τουλάχιστον να βρω τις βασικές πληροφορίες για αυτό και αν μου κινήσει περισσότερο την περιέργεια εννοείται θα το αγοράσω.
Δεν μπορώ να διαβάσω με τίποτα σε μέσα μαζικής μεταφοράς βιβλίο, αλλά άνετα στο κινητό (ίσως λόγω μεγέθους; ). Στο αυτοκίνητο μόνο όταν είμαστε τρία άτομα και βρίσκομαι στις πίσω θέσεις.
Έχω πάντα νερό μαζί μου. ( ! )
Όταν αγοράζω από τα public αφαιρώ αυτά τα αυτοκόλλητα με το barcode και το όνομα και τα κολλάω σε ένα τετράδιο που είναι μόνο για αυτό.
Χρησιμοποιώ μόνο έναν σελιδοδείκτη, αυτόν που έχω σχεδιάσει εγώ.
Δεν δανείζομαι βιβλία για ανάγνωση, ό,τι διαβάζω πρέπει να είναι στην βιβλιοθήκη μου.
Απαγορεύεται να διαβάσω το τέλος, ενώ δεν με ενοχλεί αν μου το πει κάποιος άλλος. ( ; )
Δεν δέχομαι να τσαλακωθεί, σκιστεί ή γραφτεί βιβλίο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο στεναχωριέμαι και ίσως το αγοράσω πάλι.
Δεν μπορώ να αφήσω κεφάλαιο στην μέση, όταν το βιβλίο δεν έχει κεφάλαια δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ.
Και νομίζω θα χρησιμοποιώ και εγώ τετράδιο από εδώ και πέρα για να γράφω εντυπώσεις και σχόλια.