Περίεργες συνήθειες στην ανάγνωση βιβλίων

Έχω μια συνήθεια, αλλά δεν νομίζω ότι είναι περίεργη. Πιο πολύ με ιεροτελεστία μοιάζει.
Όταν δανείζομαι βιβλία από τη βιβλιοθήκη, πάντα βλέπω την καρτέλα δανεισμού.
Βλέπω την καρτέλα, πριν την ανάγνωση, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης και αφού τελειώσω το βιβλίο.

Ο λόγος που το κάνω είναι για να δω πόσοι άνθρωποι πριν από εμένα διάβασαν το συγκεκριμένο βιβλίο.
Αλλά κυρίως έχει να κάνει με την ταυτότητα αυτών των ανθρώπων.
Ήταν άνδρες ή γυναίκες; Τι ηλικία είχαν όταν διάβαζαν το βιβλίο; Τούς είχε αρέσει ή τους απογοήτευσε; Τώρα μήπως είναι αρκετά μεγάλοι και όχι τόσο ενεργοί στην ανάγνωση; Μήπως ήταν νεότεροι και τώρα έχουν οικογένειες;

Είναι αυτό το αναπάντητο ερώτημα, που από μόνο του έχει κάποια γοητεία!

Αχμ! Νομίζω ότι έχω μια περίεργη συνήθεια. Θέλω να διαβάζω στην τουαλέτα. Ώρα. Έχει ωραία ησυχία και φως. Κάποιος που δεν με ξέρει μπορεί να υποθέσει ότι από κάτι πάσχω και κλείνομαι στην τουαλέτα, αλλά σας διαβεβαιώ ότι δεν έχω κάτι (νομίζω).

Ότι βιβλίο, και να διαβάσω πάντα κρατάω σημειώσεις σε τετραδιακι.
Δεν μου αρέσει,να διαβάζω ξαπλωμένος,
παρά μόνο κόμιξ.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν μου έχει συμβεί, αλλά λυπήθηκα αυτόν τον (εικονικό) αναγνώστη, όταν το διάβαζα. Μα να έχεις το βιβλίο δίπλα σου και να χάσεις έτσι ξαφνικά την σελίδα που ήσουν;; :αργκ::πανικός::χαχα:

"Ήθελε να προχωρήσει, όσο μπορούσε περισσότερο, στο διάβασμά του. Φοβόταν μήπως και δεν κατόρθωνε να τελειώσει το μυθιστόρημα. Μια σχέση στις διακοπές μπορούσε να σημάνει το τέλος των ήρεμων, μοναχικών του ημερών, ένα ρυθμό εντελώς διαφορετικό, που θα άλλαζε τη μορφή των διακοπών του. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι όταν κάποιος αφιερώνεται ολοκληρωτικά στην ανάγνωση ενός βιβλίου και αναγκάζεται να το διακόψει ξαφνικά για να το ξαναπιάσει αργότερα, όλη η υπόθεση χάνει το γούστο της: ξεχνά λεπτομέρειες, δεν κατορθώνει να ξαναμπεί στο κλίμα του βιβλίου όπως πριν."

"Το βιβλίο, όμως, είχε πέσει κοντά στο λαστιχένιο στρώμα ανοιχτό. Είχαν γυρίσει μονάχα μερικές σελίδες και ο Αμεντέο, παρ΄όλο που εξακολουθούσε να βρίσκεται κάτω από την επήρεια του πάθους του και να αγκαλιάζει τη γυναίκα, προσπαθούσε να ελευτερώσει το ένα του χέρι για να βάλει το σελιδοδείχτη στη σωστή σελίδα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιπαθητικό από το να θέλεις να αρχίσεις αμέσως να διαβάζεις και να μη βρίσκεις σε ποια σελίδα είχες μείνει."

Ιταλό Καλβίνο - Οι δύσκολοι έρωτες (κεφάλαιο: Η περιπέτεια ενός αναγνώστη)

"παρ΄όλο που εξακολουθούσε να βρίσκεται κάτω από την επήρεια του πάθους του και να αγκαλιάζει τη γυναίκα, προσπαθούσε να ελευτερώσει το ένα του χέρι για να βάλει το σελιδοδείχτη στη σωστή σελίδα.
Μεγαλο red flag

Εγω αφαιρω την τιμη και οποια αλλη ετικετα υπαρχει στα βιβλια που αγοραζω. Επισης οταν πλησιαζω προς το τελος ενος βιβλιου συμβαινουν 2 πραγματα: ή θα πρεπει να συγκρατηθω να μην παω στην τελευταια σελιδα για να μαθω λιγο για το τελος ή θα με πιασει μια μανια να επισπευσω την αναγνωση για να τελειωσει και να παω στο επομενο βιβλιο ή λογω σασπενς, σε τετοιες περιπτωσεις ξεχναω ακομη και το φαγητο. Οταν τελειωσω το βιβλιο κοιταω το τοιχο και ευχομαι να μην βιαζομουν να τελειωσω την αναγνωση και διαβαζω καποιες γραμμες απο τα πρωτα κεφαλαια για να ξανανιωσω τα συναισθηματα που ειχα νιωσει οταν το διαβαζα για πρωτη φορα, αλλα νιωθω μονο μια λυπη που τελειωσε και η ντοπαμινη μαζι με την πρωτη αναγνωση.

Μου αρέσει να τσακιζω στη μέση τα βιβλία....Μάλιστα όταν έχουν πολλές σελίδες μπορεί να τα τσακισω δύο και τρεις φορές!... Οταν ξεκινώ ένα βιβλίο μετρώ σελίδες και χωρίζω το βιβλίο σε ίσα μέρη για να το τσακισω.... Μιλάμε για ψύχωση όχι αστεία!!! :πανικός:

@Χρυσόστομος μου το έχουν ξανά πει αυτό, αλλά μάταια! Αν δεν τσακίσω τη ράχη ενός βιβλίου αισθάνομαι οτι δεν το έχω διαβάσει! Το κάνω απο παιδί αυτό! Επίσης γράφω πάνω στα βιβλία σκέψεις ή κρατώ σημειώσεις.... Και τα βιβλία που είναι δερματόδετα ή έχουν χοντρό εξώφυλλο και δεν μπορώ να τσακίσω τη ράχη τους μου ανάβουν τις λάμπες!!! Νομίζω οτι άνετα αγγίζω τα όρια της παράνοιας σε αυτό το θέμα... :τρέλα: Αν δεις τη βιβλιοθήκη μου θα καταλάβεις τι εννοώ, είναι όλα τσακισμένα :ντροπή: