μιά χαρά τα εκατό χρόνια μοναξιάς, πάντως θα συμμερισθώ την άποψη όσων θα τα ήθελαν λίγες περισσότερες χαρές, κι όχι μόνο μιά. Κι εμένα δέν με ενθουσίασαν - αντίθετα με τον ''έρωτα στα χρόνια της χολέρας'', σε κομμάτια του οποίου ανατρέχω συχνά.
'Εχεις διαβάσει κάτι και δεν σου άρεσε;;Επιστημονικής φαντασίας.... με τίποτα!!!!
Βασικά όχι, αλλά αν κρίνω και από τις ταινίες που επίσης δεν μου αρέσουν , δε με τραβάει σαν είδος.'Εχεις διαβάσει κάτι και δεν σου άρεσε;;
Οι επιλογές είναι αμέτρητές και ποιοτικές!!Με την ευκαιρία, Νικόλα, έχεις να προτείνεις δυο-τρεις τίτλους σε κάποιον που δεν έχει διαβάσει ποτέ ΕΦ;
Ευχαριστώ Νικόλα. Όλα τα ονόματα που αναφέρεις είναι γνωστά και είχα σκοπό να διαβάσω κάτι από αυτά. Δεν ήξερα ότι ο Χάξλεϊ ανήκει στο ίδιο είδος. Μετά το «Εμείς» του Ζαμιάτιν (το οποίο διάβασα σχετικά πρόσφατα και μου άρεσε πολύ) και το «1984», είναι καμιά...εικοσαριά χρόνια(!!) που όλο και αναβάλω την ανάγνωση του Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου. Μάλλον πλησιάζει η ώρα του. Μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια θα τον έχω διαβάσει οπωσδήποτε. Εκτός απροόπτου, βέβαια.Οι επιλογές είναι αμέτρητές και ποιοτικές!!
Εγώ θα σου προτείνω απλά κάποια πολύ αγαπημένα μου βιβλία...
1. Ο αναρχικός των 2 κόσμων - Ούρσουλα Λε ΓΚεν
2. Τα χρονικά του Άρη - Ρέι Μπράντμπερι
3. 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος - Άρθουρ Κλαρκ
4. Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος - Άλντους Χάξλει
Οι 2 ταινίες που ανέφερες είναι βασισμένες σε 2 πολύ ωραία βιβλία ΕΦ, το "Σολάρις" του Λεμ και το "Πικνίκ στην άκρη του δρόμου" των αδελφών Στρουγκάτσκι...