Καλικάντζαρος
Δαγεροτύπης
H Κουκουβαγια-Samuel Bjork
Δε θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα, ακριβώς το ίδιο αίσθημα μου άφησε και εμένα, με μόνη διαφορά ότι και να μην το είχα διαβάσει, δε νιώθω ότι θα έχανα κάτι. Θεωρώ ότι αν δεν είχε προωθηθεί τόσο, δε θα είχε τόσο αντίκτυπο.Πριν από λίγες μέρες τέλειωσα το Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε του Anthony Doerr. Η άποψη μου είναι ότι αυτό το βιβλίο έχει πολλά θετικά στοιχεία, είναι μια ωραία και πρωτότυπη ιστορία, έχει ωραίο ύφος, έχει ζωντανή περιγραφή των τόπων που διαδραματίζονται τα γεγονότα, έχει ωραίους χαρακτήρες και γενικά έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να το κάνουν ένα εξαιρετικό βιβλίο αλλά νομίζω ότι κάτι του λείπει δηλ. ο συγγραφέας ενώ έχει δημιουργήσει όλο αυτό το καταπληκτικό υπόβαθρο δεν καταφέρνει να απογειώσει τη διήγηση η οποία παραμένει επίπεδη σε όλο το βιβλίο, δεν μπορεί ή δε θέλει να αποδώσει την ένταση τις στιγμές που χρειάζεται, αργεί πολύ να προχωρήσει την ιστορία και στο τέλος ενώ καταλαβαίνεις τι θέλει να κάνει είναι φανερό ότι δεν τα καταφέρνει πολύ καλά στο σκοπό του.
Νομίζω, πάντως, ότι είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί αλλά και ότι είναι ένα βιβλίο που θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο.
Διαβάζω το "Όποιος γύριζει, δεν έφυγε ποτέ", Μορίς Φαρχί
Ιαβέρη, όπως είχα πει και στο Χρυσόστομο, γράψε οπωσδήποτε σχόλιο για το τέλος στο αντίστοιχο νήμα . Θα'θελα να ξέρω την άποψη σου...Το τελευταιο πενθημερo ξεκινησα και παρατησα 5- 6 βιβλια, μετα απο 10- 15 σελιδες τα παρατουσα, δεν τραβαγε. Χθες βραδυ, ομως, εκει που δεν το περιμενα κολλησα με τον Σαραμαγκου και το Κατα Ιησουν Ευαγγελιον του. Περιεργη γραφη μεν αλλα μου αρεσει πολυ! Ειμαι ηδη στην 120η σελιδα και παω παρακατω.
λέω να κάνω μια προσπάθεια με Πιντσον Τη συλλογη των 49,