Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Πωλίνα κι εγώ έτσι νομίζω... ότι τουλάχιστον αυτή την εποχή που δυσκολεύομαι πολύ να διαβάσω... αυτό θα μου τραβήξει το ενδιαφέρον... Ευχαριστώ για την ενημέρωση... κάτσε να ενημερώσω και τις φίλες μου γιατί περί αυτού μιλούσαμε τώρα... :)))

Τελειωσα το "Περασμα" και λεω να ξαναπιάσω το "Κατα Ιησου ευαγγελιο". Μπου οταν το τελειωσω θα γραψω εντυπωσεις.

Την περασμενη βδομαδα έκλεισα τα:
Misterioso από Arne Dahl, το πρώτο βιβλίο της ομάδας Αλφα. Αρκετά καλό, είχα διαβάσει παλαιότερα το 4ο βιβλίο που το βρήκα καλύτερο, παρόλα αυτά γνώρισα καλύτερα τους πρωταγωνιστές και αποφάσισα να συνεχίσω τη σειρά.
Οι τρίλιες που σβήνουν από Μαρία Πολυδούρη, πολύ γλυκά, στενάχωρα και μοναχικά τα ποιήματά της. Η πρώτη μου επαφή μαζί της με ενθουσίασε και θέλω να την "γνωρίσω" καλύτερα!
Ποιήματα από Τάσο Λειβαδίτη, ερωτική, δύσκολη, μοναχική, ενοχική, υπέροχη η ποίηση του. Με γέμισε συναισθήματα και σκέψεις.
Η τέχνη της καλοπέρασης από Mark Twain, απίστευτο χιούμορ! Το βιβλίο αυτό ξεχειλίζει από σατιρα και γελιο, γεματο απο κωμικοτραγικές καταστάσεις, αστείες αγγελίες, μοναδικες ευχες και τόσα ακομα!

Συνεχίζω με την Ανάσταση απο Λέων Τολστόι και Ξένοι στη Βενετία απο Yael Guiladi.

Επειδή τελευταία αρχίζω βιβλία που απλά τα αρχίζω... αποφάσισα να ξεκινήσω κάτι που ελπίζω ότι θα το τελειώσω (όχι μόνο αυτό αλλά όλη την τριλογία). "Το κορίτσι με το Τατουάζ", Στιγκ Λάρσον... ευελπιστώ ότι θα το διαβάσω!
Ασημένια, βουρ στο ψητό. Πέρσι το καλοκαίρι σε διάστημα 12 ημερών διάβασα όλη την τριλογία. Απίστευτο κόλλημα και λατρεία αυτά τα βιβλία.

@Ασημένια, μην το παρατήσεις με τίποτα αυτό το βιβλίο. Θα είναι κρίμα. Και μην απογοητευτείς από τις πρωτες 80 σελίδες περίπου -γιατί είναι λίγο κουραστικό σε εκείνα τα σημεία- δώστου το χρόνο του. ;)

Τελείωσα την τριλογία του Rothfuss και ξεκίνησα την αντιστοιχία του Α' τόμου των Απάντων διηγημάτων του Maupassant με τα βιβλία των εκδόσεων Πορεία και Ίκαρος.

Last edited:
Tελείωσα "Το τούνελ" του Ερνέστο Σάμπατο μέσα σε 3-4 ώρες. Από τη στιγμή που το ξεκίνησα δυσκολεύτηκα να σταματήσω. Ο συγγραφέας μιλάει για τον έρωτα στην πιο ζηλόφθονη, καταπιεστική, παράλογη μορφή του και καταφέρνει να αφηγηθεί αυτήν την τρέλα απόλυτα πειστικά.
Συνεχίζω με διηγήματα του Μπόρχες από τις Μυθοπλασίες.
Και διαπιστώνω για μένα τα εξής: Πρώτον, καλό θα ήταν να μην έχω τις οποιεσδήποτε προσδοκίες όταν ξεκινώ κάτι καινούριο και δεύτερον, κάποια στιγμή πρέπει να δω πώς θα ξεπεράσω αυτήν την τάση μου να συγκρίνω οτιδήποτε διαβάζω (περισσότερο ως αίσθημα που μου αφήνει) με τον αγαπημένο μου Μάρκες (και τα όσα, αντίστοιχα, συναισθήματα και σκέψεις μου προκαλούν τα βιβλία του, στα οποία, κάποιες φορές αναπόφευκτα, καταφεύγω ξανά και ξανά). Αυτό το δεύτερο είναι δυσκολότερο. Κολλημένη…

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Αφού τέλειωσα το εκπληκτικό "Χιόνι" του Ορχάν Παμούκ,συνεχίζω με τον "Μπαρμπα Γκοριό" του Μπαλζάκ..

Τελειωσα το καταπληκτικο Ορυξ και Κρεϊκ, της Μαργκαρετ Ατγουντ. Υψηλου επιπεδου ΕΦ, πραγματικα τροφη για σκεψη. Αλλη μια κυρια του συγκεκριμενου χωρου, μετα τη Λεγκεν, που γινεται αγαπημενη (εστω κι αν ειναι το μοναδικο δικο της βιβλιο που εχω διαβασει). Προτεινεται!

Συνεχιζω με λιγο φαντασυ και συγκεκριμενα το Η Μπαλαντα του Πανδοχεα, του Πιτερ Μπιγκλ.

Αν σου άρεσε της Μάργκαρετ Άτγουντ έχε στα υπόψιν και της Ντόρις Λέσινγκ ,Ο απεσταλμένος στον πλανήτη 8 .

Αφού τέλειωσα το εκπληκτικό "Χιόνι" του Ορχάν Παμούκ,συνεχίζω με τον "Μπαρμπα Γκοριό" του Μπαλζάκ..
Φιλιπ, σου ετοιμαζω αγαλμα απο γρανιτη να ξερεις. :ρ Βρεθηκε ατομο στη Λεση μας που να του αρεσε ο Παμουκ! Οι περισσοτεροι τον εχουμε βαλει στη μαυρη λιστα, εκει με τον φιλο μας τον Τζοϋς! :))))

Ξεκινησα πριν μερες πολυ φορτσατα το '' Εμβατηριο του Ραντετσκυ'' και τωρα που μου εμειναν περιπου 80 σελιδες δεν προχωραει με τιποτα! Φταιει ο Τσεχωφ με τον Γλαρο του που μου εκοψε τη φορα...Τωρα για να ξεκολλησω συνεχιζω με τον Τομας Χαρντι και συγκεκριμενα με το '' Τζουντ, ο Αφανης'' . :)

Τς τς τς
Ένα απ' τ' αγαπημένα μου βιβλία χρόνια τώρα - και για αρκετό καιρό το μόνο αγαπημένο - είναι το Μαύρο Βιβλίο και τον Παμούκ τον λατρεύω.

Εγώ απ' την άλλη είμαι στα όρια να παρατήσω την έκδοση του Δαμιανού ''Έρωτας και ζωή'' διότι αντί να ασχοληθεί με τη Μεταφυσική ενδεχομένως και με το Δοκίμιο περί γυναικών, έχει κάνει επιλογή απ' το σύνολο του έργου του Σοπενάουερ. Επίσης, φοβάμαι ότι η PRINTA με έχει καλομάθει και χωρίς να θέλω να αδικήσω πολύ μια μετάφραση 20 χρόνων περίπου, του Δαμιανού τη θεωρώ κάκιστη. Επιπλέον δε βοηθάει ότι γλυκοκοιτάω ήδη το Πιπέρι και σπασμένες γραμμές, ούτε πως χαζεύω άλλα του Σοπενάουερ στην Πολιτεία.

Last edited:

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Iαβέρη,εχω διαβάσει και το "Με λένε Κόκκινο" που επίσης μου άρεσε πολύ και τώρα παρήγγειλα και το "Μαύρο βιβλίο".Ελπίζω να γίνει και μένα αγαπημένο μου Παράδοξε..!
Δεν καταλάβαίνω πως μπορεί να μην αρέσει σε καποιον,τουλάχιστον το "Χιόνι"...