Να σαι καλά..και σήμερα το είχα ανάγκη να γελάσω!




Μ' έβαλε κ στο τριπάκι να διαβάσω λίγο αμερικάνικη ιστορία, γιατί είμαι άσχετη κ δεν τις πολυπιάνω τις αναφορές... Ετσι κι αλλιως δεν το εξελαβα ως επιθεση, Μαργαριτα.Χαχαχα μα τι χαζοί που ειναι αυτοί απο το LubenΠέρα απο την πλάκα είναι τέρμα υπερβολικοι , εγώ μέσα απο το διαγωνισμό της είδα πολύ καλές φωτογραφίες με θέμα το συγκεκριμένο βιβλίο . 'Εχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και καμιά φορά μιλάει χωρίς να το έχει σκεφτεί πρώτα αλλά γράφει ωραία η άτιμη και αυτό νομίζω το λένε οι περισσότεροι .
Δεν σου κάνω επίθεση , ξέρω ότι το έβαλες για πλάκα και γέλασα κι εγώ απλά κουβέντα να γίνεται![]()
Για σένα μπορεί , για κάποιους άλλους πάλι γράφει ωραιότατα . Δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να εκνευριστεί πάλι απο άτομα που προσπαθούν να μειώσουν τα γούστα των άλλων για να ανεβάσουν το δικό τους επίπεδο .Σημ.: Δε γράφει ωραία (εκτός αν βρίσκετε τις αμπελοφιλοσοφημένες σαπουνόπερες ωραίες), γράφει πιασάρικα.
Το καλύτερο βιβλίο που διάβασα πέρυσι.Έτσι, έπιασα την "Πείνα" του Κνουτ Χάμσουν, και χαίρομαι πολύ, που επιτέλους θα γνωρίσω ένα τόσο πολυσυζητημένο έργο. Ελπίζω να είμαι εξίσου χαρούμενη και στο τέλος, αν αποδειχτεί ένα καλό βιβλίο.

Έτσι, έπιασα την "Πείνα" του Κνουτ Χάμσουν, και χαίρομαι πολύ, που επιτέλους θα γνωρίσω ένα τόσο πολυσυζητημένο έργο. Ελπίζω να είμαι εξίσου χαρούμενη και στο τέλος, αν αποδειχτεί ένα καλό βιβλίο.
Το καλύτερο βιβλίο που διάβασα πέρυσι.![]()
Μου εξάψατε το ενδιαφέρον κ διάβασα δυο λόγια για το βιβλίο, και όντως φαίνεται τρελά ενδιαφέρον, θα το βάλω κ εγώ στα επόμενα!Και γω Καστάλια το εχω στα αμέσως επόμενα.Να μου πεις αν σου άρεσε.
:χαχαχα::χαχαχα::χαχαχα:Για σένα μπορεί , για κάποιους άλλους πάλι γράφει ωραιότατα . Δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να εκνευριστεί πάλι απο άτομα που προσπαθούν να μειώσουν τα γούστα των άλλων για να ανεβάσουν το δικό τους επίπεδο .
Προχθές πάλι είχα την ίδια συζήτηση με μια κυρία που έλεγε να βγουν ως άρλεκιν τα βιβλια των Μαντά , Δημουλίδου (μειώνοντας και τα καημένα τα άρλεκιν ως σκουπιδαριό ) γιατί δεν έχει νόημα να τα περνάνε για σοβαρή λογοτεχνία . Με τη σειρά μου είπα απλά ότι δεν συμφωνώ κι εκείνη ως επιχείρημα μου είπε να συγκρίνω την Τζέιν Έιρ με το Κελάρι της Ντροπής . Δηλαδή ήμαρτον , κλασική αγγλική λογοτεχνία γραμμένη 200 χρονια πριν με συγχρονη ελληνική . Τι να απαντήσω εγω ; Κανένα νόημα δεν έχει .... Έχει και την πλάκα του βέβαια όλο αυτό γιατί το πιο δυνατό της επιχείρημα ήταν αυτό , που για μένα δεν μετράει καν . Να συγκρίνω τη Δημουλίδου με μια άλλη του είδους της να το δεχτώ αλλά να συγκρίνω δυο τελείως διαφορετικά πράγματα ποιος ο λόγος ;;;;
Εγώ πιστεύω ότι άμα η Δημουλίδου ήταν καμιά άγνωστη και ανακαλύπτατε κανένα βιβλιαράκι της σε κανένα ραφι του βιβλιοπωλείου θα σας άρεσε μια χαρά . Αλλά τώρα που πουλάει με τη μια 70χιλ. αντίτυπα η Δημουλίδου γράφει αμπελοφιλοσοφημένες σαπουνόπερες .


.Αλλα δεν με ενδιαφερει ουτε το γουστο σου ουτε εσυ προσωπικα 
....
μα ψιλοδιαφωνώ σ' αυτό το τελευταίο. Δεν θα με πείραζε αν μου έλεγε κάποιος ότι δεν του αρέσει ο Κινγκ (εντελώς τυχαίο παράδειγμααλλά και χωρίς να αρπάζεται επειδή κάποιος δεν εκτιμά τους αγαπημένους του συγγραφείς)![]()
) ή ότι τον θεωρεί κακό συγγραφέα (εντάξει, θα με πείραζε, όμως καταλαβαίνω ότι δεν θα έπρεπε). Αντίθετα, θα με πειράξει και θα αντιδράσω αν μου πει ότι γράφει παραλογοτεχνία ή ότι τα βιβλία του κάνουν τους αναγνώστες νωθρούς και βλάκες. Σ' αυτή την περίπτωση θίγει το γούστο μου κι εμένα την ίδια. Δεν ισχύει για τα βιβλία μόνο αυτό, αλλά για οτιδήποτε επιλέγουμε και μας αντιπροσωπεύει. Έχει δίκιο η Μαργαρίτα, αυτό συνήθως υποκρύπτει μια προσπάθεια να αναδειχθεί κάποιος ως εξυπνότερος απ' τον συνομιλητή του, πιο ψαγμένος, λιγότερο "πρόβατο" και "μάζα", και γενικά ανώτερος. Το "Ο φόβος μπροστά στην ελευθερία" είναι πάρα πολύ καλό, το είχα διαβάσει παλιά. Το έχω αγοράσει και το "Ο άνθρωπος για τον εαυτό του" και χαίρομαι που ακούω επίσης καλά λόγια.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ
FROMM ERICH
και στο αρηστουργημα του φρομ μια συνεχεια του προτου απο τα τρεια βιβλια Ο φοβος μπροστα την ελευθερια . Οταν οι ανθροποι σκεφτοντε γραφουν σοβαρα πραγματα .