Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τελείωσα τον " Αιχμάλωτο του Αζκαμπαν", το οποίο μου άρεσε απίστευτα. Θα κάνω ένα διάλειμμα από τον Χάρι Πότερ και συνεχίζω με το " Εμείς οι Ζωντανοί" που μου πρότεινε ο Κόμης στα πλαίσια του " Διάβασε ένα ακόμη αγαπημένο μου βιβλίο."

Πρόσφατα τελείωσα την Λάμψη του stephen king και τώρα διαβάζω το μεγάλο μυστικό θέαμα από Clive Barker! Aσύλληπτο το τελευταίο, έχω μείνει ενεός.

Μετά το Κουτί σε σχήμα καρδιάς απο Joe Hill -ηταν το πρώτο που διάβασα απο τον γιο του Βασιλια και μου αρεσε πολυ, θα διαβασω κ αλλα δικά του στο μέλλον σιγουρα- , συνεχίζω με κατι κλασικο:
Ο Εξορκιστης του William Peter Blatty!

Τελείωσα τον " Αιχμάλωτο του Αζκαμπαν", το οποίο μου άρεσε απίστευτα. Θα κάνω ένα διάλειμμα από τον Χάρι Πότερ "
Μα γιατί να κάνεις διάλειμμα;:)))) Το συγκεκριμένο βιβλίο, κατά τη γνώμη μου, είναι από τα καλύτερα της σειράς!...

Ολοκλήρωσα (προς το παρόν ίσως), την ενασχόληση μου με τον Όσκαρ Ουάιλντ τελειώνοντας τη βιογραφία του δια χειρός του εγγονού Μέρλιν Χόλαντ. Φωτίστηκαν πολλές πλευρές της ζωής του κι εξηγούνται εύγλωττα οι λόγοι της καταδίκης του συντετριμμένος από πολιτικές σκοπιμότητες...

Η συνέχεια θα είναι στο άλλο ημισφαίριο, στη μακρινή Λατινική Αμερική με το "Ένας Κόσμος Ανάποδα" του Εντουάρντο Γκαλεάνο, για το οποίο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!!!

Last edited:
Μετά το μαγευτικό "Μαγικό βουνό" του Τόμας Μαν,συνεχίζω με άλλο ένα κλασικό ,τους "Δουβλινέζους" του James Joyce!

Η συνέχεια θα είναι στο άλλο ημισφαίριο, στη μακρινή Λατινική Αμερική με το "Ένας Κόσμος Ανάποδα" του Εντουάρντο Γκαλεάνο, για το οποίο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!!!
Φαινεται πολυ ενδιαφερον αυτό το βιβλίο Μπου, θελω και εγω να το διαβάσω. Οταν το τελειωσεις πες μας αν θες την γνώμη σου.

Μπου, αυτό το βιβλίο είναι πραγματικός χειμαρρος το λάτρεψα όταν το διάβασα. Διάβασα το Σινταρτα του Εσσε το οποίο μου άρεσε πολύ, κυρίως ως φιλοσοφία παρά ως διήγημα

Last edited:
Εννοείται Χρυσόστομε και Βιβλιόφιλε, θα γράψω και στο αντίστοιχο νήμα που έχουμε στη Λέσχη!!!

Last edited:
Μα γιατί να κάνεις διάλειμμα;:)))) Το συγκεκριμένο βιβλίο, κατά τη γνώμη μου, είναι από τα καλύτερα της σειράς!...
Μα κι εμένα μου άρεσε πολύ, μάλιστα το θεωρώ το καλύτερο από τα τρία που διάβασα μέχρι στιγμής. :ναι: Ξεκίνησα όμως το " Εμείς οι Ζωντανοί" για να αλλάξω σκηνικό για λίγο κι αργότερα συνεχίζω πάλι με τον Χάρι Πότερ. :)

Μετά το μαγευτικό "Μαγικό βουνό" του Τόμας Μαν,συνεχίζω με άλλο ένα κλασικό ,τους "Δουβλινέζους" του James Joyce!
Aχ! Το διάβασα πριν ένα μήνα περίπου, στα αγγλικά. Δυσκολεύτηκα γιατί είχε αρκετά εξεζητημένο λεξιλόγιο αλλά η μαγεία αυτού του βιβλίου με εξέπληξε. Σου προτείνω και το "Θάνατος στην Βενετία" απ΄τον ίδιο συγγραφέα.

Τελειωσα το "Φλογα που σιγοκαιει" του Φιλιπ Κερ. Πάρα πολυ καλο. Συνεχίζω με τη "Χαμένη ανοιξη" του Στρατή Τσίρκα.

:πάνω: Εγώ τελείωσα τον διάβολο στο κορμί του Ραντιγκέ που μου άρεσε πολύ μιας και μας περιγράφει νηφάλια αλλα οχι αποστειρωμένα τις φάσεις του έρωτα ανάμεσα σε ένα νεαρό και μια μεγαλύτερη του γυναίκα οι οποίοι εμπλέκονται σε ένα κατακριτέο ευδύλλιο μιας και ο αρραβωνιστικός της βρίσκεται στον πόλεμο. Σκανδάλισε όταν βγήκε αλλα επειδή ακριβώς είναι θαρραλέο και γνήσιο σε ταρακουνά. Τελειώνω και τον αόρατο άνθρωπο του Γουέλς το οποίο ήταν καλό αλλα δεν με ενθουσίασε.

Last edited:
Αγγελος & Δαίμονας #1 έχουν μείνει κάπου στις 50 σελίδες ακόμα και ανυπομονώ να το τελειώσω. Όσο προχωράει τόσο βαριέμαι αλλά δε θέλω να το αφήσω αδιάβαστο. Οσοι/ες έχετε διαβάσει την τριλογία, αξίζει να δώσω μια ευκαιρία στα άλλα δυο βιβλία ή όχι; :χμχμ:

Μόλις άρχισα το "Ο τσάρος της αγάπης και της τέκνο" του Anthony Marra ενώ παράλληλα συνεχίζω με τον δεύτερο τόμο της σειράς "Μια σειρά από ατυχή γεγονότα" του Λέμονι Σνίκετ!

Ξεκίνησα τους Δουβλινέζους του Joyce και έχω διαβάσει μέχρι στιγμής 3 ιστορίες. Ε εντάξει πάει ολοταχώς στα αγαπημένα, είναι ατμοσφαιρικό, μαύρο και άραχνο(όπως ακριβώς μ'αρέσει) αλλα περιγράφει με τέτοια ζεστασιά και οικειότητα μικρές καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζούν στο Δουβλίνο. Είναι σαν να είσαι εκεί, τόσο ζωντανός και περιγραφικός είναι ο λόγος του.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Παρακμιακοι τυποι, ε; Εκδοσεις;
(Η τελευταια, Ο νεκρος, απο Παρα πεντε που διαβασα εγω, ειναι η καλυτερη)

περιγράφει με τέτοια ζεστασιά και οικειότητα μικρές καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζούν στο Δουβλίνο. Είναι σαν να είσαι εκεί, τόσο ζωντανός και περιγραφικός είναι ο λόγος του.
Στιλλ που να πας κιόλας στο Δουβλίνο!!!:κόλλα5: