Μα γιατί να κάνεις διάλειμμα;Τελείωσα τον " Αιχμάλωτο του Αζκαμπαν", το οποίο μου άρεσε απίστευτα. Θα κάνω ένα διάλειμμα από τον Χάρι Πότερ "
Το συγκεκριμένο βιβλίο, κατά τη γνώμη μου, είναι από τα καλύτερα της σειράς!...Φαινεται πολυ ενδιαφερον αυτό το βιβλίο Μπου, θελω και εγω να το διαβάσω. Οταν το τελειωσεις πες μας αν θες την γνώμη σου.Η συνέχεια θα είναι στο άλλο ημισφαίριο, στη μακρινή Λατινική Αμερική με το "Ένας Κόσμος Ανάποδα" του Εντουάρντο Γκαλεάνο, για το οποίο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!!!
Μα κι εμένα μου άρεσε πολύ, μάλιστα το θεωρώ το καλύτερο από τα τρία που διάβασα μέχρι στιγμής.Μα γιατί να κάνεις διάλειμμα;Το συγκεκριμένο βιβλίο, κατά τη γνώμη μου, είναι από τα καλύτερα της σειράς!...
Ξεκίνησα όμως το " Εμείς οι Ζωντανοί" για να αλλάξω σκηνικό για λίγο κι αργότερα συνεχίζω πάλι με τον Χάρι Πότερ. Aχ! Το διάβασα πριν ένα μήνα περίπου, στα αγγλικά. Δυσκολεύτηκα γιατί είχε αρκετά εξεζητημένο λεξιλόγιο αλλά η μαγεία αυτού του βιβλίου με εξέπληξε. Σου προτείνω και το "Θάνατος στην Βενετία" απ΄τον ίδιο συγγραφέα.Μετά το μαγευτικό "Μαγικό βουνό" του Τόμας Μαν,συνεχίζω με άλλο ένα κλασικό ,τους "Δουβλινέζους" του James Joyce!
Εγώ τελείωσα τον διάβολο στο κορμί του Ραντιγκέ που μου άρεσε πολύ μιας και μας περιγράφει νηφάλια αλλα οχι αποστειρωμένα τις φάσεις του έρωτα ανάμεσα σε ένα νεαρό και μια μεγαλύτερη του γυναίκα οι οποίοι εμπλέκονται σε ένα κατακριτέο ευδύλλιο μιας και ο αρραβωνιστικός της βρίσκεται στον πόλεμο. Σκανδάλισε όταν βγήκε αλλα επειδή ακριβώς είναι θαρραλέο και γνήσιο σε ταρακουνά. Τελειώνω και τον αόρατο άνθρωπο του Γουέλς το οποίο ήταν καλό αλλα δεν με ενθουσίασε.Στιλλ που να πας κιόλας στο Δουβλίνο!!!περιγράφει με τέτοια ζεστασιά και οικειότητα μικρές καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζούν στο Δουβλίνο. Είναι σαν να είσαι εκεί, τόσο ζωντανός και περιγραφικός είναι ο λόγος του.