Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Αφού τελείωσα το ανατρεπτικό κι ευαίσθητο "Ένας Κόσμος Ανάποδα" θα πάω προς τελείως άλλη κατεύθυνση "Στο Φάρο" με τη Βιρτζίνια Γουλφ...

@ Χρυσόστομε να διαβάσεις Γκαλεάνο, εσένα φρονώ πως σου ταιριάζει!!!

Last edited:
Τελειωσα το "Χαμογελα ρε , τι σου ζητάνε" και ξεκινησα το "Αμερικανικο ειδυλλιο" του Ροθ. Πολυ φλυαρια αυτος ο Ροθ βρε παιδακι μου. Αν μπορουσε να ελεγξει λίγο την πολυλογία του νομιζω θα γινόταν ο κορυφαίος όλων.

Μετά την Μελαγχολία της αντίστασης του Κρασζναχορκάι χρειάστηκε λίγος χρόνος για να το χωνέψω ,παρά τις κάποιες άτυχες στιγμές της μετάφρασης ,ήταν ένα αρκετά περίπλοκο βιβλίο και καλύτερο από το Πόλεμος και πόλεμος .Σκέφτομαι να συνεχίσω με το Ημερολόγιο 360 μοιρών ,του Λουίς Γκοϋτισιόλο ή με ''Τα τυφλά ηλιοτρόπια'' του Αλμπέρτο Μέντεζ.

Τζόνκαν, το "Πόλεμος και πόλεμος" ευχαρίστως θα το έκανα door stopper.
Πάντως, είχες δικιο για το βιβλίο του Steiner. Εξαιρετικό.

Πω πω είμαι άσχετος ,τι είναι το door stopper ;
Ο Στάινερ είναι μεγάλος δάσκαλος, και από τους λίγους αληθινούς γνώστες της λογοτεχνίας .Πάρε και το Τολστόι ή Ντοστογιέφσκι ,του ίδιου .Η καλύτερη ανάλυση των έργων τους σε ένα δοκίμιο που έγραψε νεαρός την δεκαετία του 50 .
Τελικά συνεχίζω με την Έκθεση Ιδεών του Λέντς ,Μια παλιά έκδοση από την δεκαετία του 80 .

Τον παρακολουθω την τελευταια 15ετία.
Είδα οτι εβγαλαν οι Αντιποδες το βιβλιο που λες και μου αρεσουν πάρα πολυ οι εκδοσεις κι οι επιλογες τους.
Ασχετο: Ψαχνω τον Αποτυχημενο του Μπερνχαρντ. Εχεις καμια ιδέα;

Last edited:
Λοιπόν, διαβάζω την κα Νταλλογουέι, της Βιρτζίνια Γούλφ. Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελλάθηκα, αν και είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Αναγνωρίζω την λογοτεχνική και κοινωνική του αξία, καθώς είναι πιθανόν απ' τα πρώτα βιβλία που περιγράφουν την έσωτερική ζωή και τις σκέψεις μιας παντρεμένης μεγαλοαστής κυρίας, ενώ ως τότε όλα τα βιβλία τέλειωναν, για τις ηρωίδες τους, με το γάμο ή με την τραγωδία, αν ήταν ανικανοποίητες. Επίσης, στο βιβλίο συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται κι άλλοι άνθρωποι, αλλά η αφορμή για να διηγηθεί η συγγραφέας για αυτούς γίνεται όταν τους βλέπει/θυμάται η πρωταγωνίστρια. ΄Τέλος, έχει ορισμένες λεσβιακές πινελιές κι είναι γραμμένο συνειρμικά. Γενικά, είναι πολύ καλό βιβλίο, αλλά εγώ προτιμώ τα μυθιστορήματα που διαβάζω να έχουν πλοκή.

Ασχετο: Ψαχνω τον Αποτυχημενο του Μπερνχαρντ. Εχεις καμια ιδέα;[/QUOTE]

Δεν το έχω ,δεν το πήρα όταν έπρεπε και το ψάχνω ....χαλαρά .είναι τόσα πολλά τα αδιάβαστα που προσέχω τι προσθ'ετω ,

Δεν έπρεπε να το πεις δημόσια. Τώρα πιθανά θα το πληροφορηθεί και ίσως αρχίσει να παίρνει τα μέτρα του
Μπα ....δεν καίγομαι να το διαβάσω .Άσε που ετοιμάζονται νέες μεταφράσεις στα έργα του ,σε βάθος πενταετίας νομίζω ,οπότε θα περιμένω ,

Μετά το Κουτί σε σχήμα καρδιάς απο Joe Hill -ηταν το πρώτο που διάβασα απο τον γιο του Βασιλια και μου αρεσε πολυ, θα διαβασω κ αλλα δικά του στο μέλλον σιγουρα- , συνεχίζω με κατι κλασικο:
Ο Εξορκιστης του William Peter Blatty!
Δοκίμασε το " Νοσφεράτου "
Πολύ Καλό!

Λοιπόν, τελείωσα το εξαιρετικό " Εμείς οι Ζωντανοί" που μου πρότεινε ο Κόμης. Θα γράψω αναλυτικά στο αντίστοιχο νήμα. Τώρα μου άνοιξε η όρεξη για ρωσική λογοτεχνία θα συνεχίσω με τις " Δώδεκα Καρέκλες" των Ιλφ και Πετροβ.