Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Σωστά. Άσε που είδα σε ντοκυμαντέρ του 2013 οτι έχει γράψει πολύ πράγμα το οποίο θα εκδοθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, οπότε θα πρέπει να βάλω κιλά.

Τελείωσα το απλά τέλειο " Οι Δώδεκα Καρέκλες" των Ιλφ και Πετροβ. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους, είναι σίγουρα μες στα 5 πιο αστεία βιβλία που έχω διαβάσει στη ζωή μου. Ανατρεπτικό και ξεκαρδιστικό. :πάνω:
Τώρα συνεχίζω με τη συλλογή διηγημάτων " Ανατολικά της Δύσης" του Μιροσλάβ Πένκοβ. :)

Άσε που ετοιμάζονται νέες μεταφράσεις στα έργα του ,σε βάθος πενταετίας νομίζω ,οπότε θα περιμένω ,
Τζόνκαν ισχύει αυτό?Από ποιες εκδόσεις γνωρίζουμε?Νησίδες?Αν και δεν νομίζω πως οι προηγούμενες εκδόσεις και μεταφράσεις είναι κακές,απλώς κάποια βιβλία του δυστυχώς είναι εξαντλημένα.

Tελείωσα την γέννηση της τραγωδίας του Νίτσε και μπορώ να πω ότι μου άφησε αρκετή τροφή για σκέψη. Συνεχίζω με " Ο αναρχικός των δυο κόσμων " από Ούρσουλα Λε Γκεν.
Εδώ να σημειώσω ότι τα περισσότερα βιβλία που διαβάζω τα δανείζομαι από την βιβλιοθήκη της σχολής μου. Χθες λοιπόν που πήρα τον αναρχικό μου είπε η κυρία στην είσοδο: Κύριε Τέλσον, έχετε υπερβεί το όριο δανεισμού βιβλίων για τον μήνα Ιανουάριο. Μετά την χαρακτήρισα με του κόσμου τα γλυκουλένια επίθετα για να κάνει τα στραβά μάτια ώστε να μου το δώσει, λες και για μια ημέρα θα γινόταν κάτι.. Με τα πολλά, επειδή είμαι τακτικός "πελάτης", μου το έδωσε. Αμάρτησα για τον αναρχικό λοιπόν, ελπίζω να άξιζε τον κόπο. :))))

Τελειωσα το "Αμερικανικο ειδύλλιο" του Φιλιπ Ροθ. Ενα βιβλίο για το πως το "αμερικανικο όνειρο" μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη. Καλό ηταν, αν και το περιμενα καλυτερο. Μαστορας ο Ροθ στο να στηνει χαρακτηρες αλλα αρκετα φλύαρο, με κουρασε σε καποια σημεία.

Με τα πολλά, επειδή είμαι τακτικός "πελάτης", μου το έδωσε. Αμάρτησα για τον αναρχικό λοιπόν, ελπίζω να άξιζε τον κόπο. :))))
Καταπληκτική αλληγορία της ΛεΓκεν για την πολιτική και τα συστήματα διακυβέρνησης... Από τα αγαπημένα μου βιβλία ΕΦ!

Αλήθεια με το Βαμμένο Πουλί τι έγινε; :)

Τελείωσα το Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου και την ώρα του αστεριού της Κλαρίσε Λισπέκτορ και τα δύο από τις εκδόσεις Αντίποδες,υπέροχα και τα δύο και σαφώς προτείνονται!!
Ξεκίνησα την Φάρμα των ζώων του Όργουελ.

Γιατί Πιούζυ δεν συνηθίζεται; Έχουμε αρκετά λογοτεχνικά βιβλία στην πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη :)

Καταπληκτική αλληγορία της ΛεΓκεν για την πολιτική και τα συστήματα διακυβέρνησης... Από τα αγαπημένα μου βιβλία ΕΦ!

Αλήθεια με το Βαμμένο Πουλί τι έγινε; :)
Ουυ, να'ταν κι άλλο χαχα. Εν τέλει, δε μπορώ να πω ότι ήταν αυτό που περίμενα. Άνθρακας ο θησαυρός!

Τζόνκαν ισχύει αυτό?Από ποιες εκδόσεις γνωρίζουμε?Νησίδες?Αν και δεν νομίζω πως οι προηγούμενες εκδόσεις και μεταφράσεις είναι κακές,απλώς κάποια βιβλία του δυστυχώς είναι εξαντλημένα.
Οι εκδόσεις Κριτική έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα το θεατρικό ,Η πλατεία ηρώων ,αλλά και την Πρόζα ,μια συλλογή από μικρά διηγήματα .Νομίζω ότι σε βάθος χρόνου θα επανακυκλοφορήσουν όλα του ,η Αστάρτη είναι πολύ πιθανόν να κυκλοφορήσει κάποια από του Εξάντα ,για τις Νησίδες δεν ξέρω ,ο Μπέρνχαρντ είναι πολύ μεγάλο όνομα για να μην επανακυκλοφορήσουν τα έργα του .

:χμ: Αυτό κάτι μου θυμίζει. Στιλλ; Έχεις καμία ιδέα;
Μα να μη μου πηγαίνει πουθενά το μυαλό όμως :φιρουλί:
Επίσης ζηλεύετε τέκνα γιατί εγώ δανείζομαι απο την δημοτική και δεν έχουμε όριο γενικώς. Οσα θέλουμε δανειζόμαστε, όποτε θέλουμε τα γυρνάμε. Μάλλον είμαι η μόνη που δανείζομαι επίσης.

Last edited:
Κοίταξε, στην σχολή που φοίτησα εγώ στη Θεσσαλονίκη, δεν υπήρχε δείγμα!
Τώρα αν εσύ είσαι όντως στη Νορβηγία, εκεί φαντάζομαι ότι τα πράγματα θα είναι αλλιώς.. :μαναι:
Στο ταπεινό Ηράκλειο Κρήτης είμαι, η Νορβηγία είναι στόχος ζωής

Τελείωσα το απλά τέλειο " Οι Δώδεκα Καρέκλες" των Ιλφ και Πετροβ. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους, είναι σίγουρα μες στα 5 πιο αστεία βιβλία που έχω διαβάσει στη ζωή μου. Ανατρεπτικό και ξεκαρδιστικό. :πάνω:
Τώρα συνεχίζω με τη συλλογή διηγημάτων " Ανατολικά της Δύσης" του Μιροσλάβ Πένκοβ. :)
Σε ποια γλώσσα διάβασες τις Καρέκλες; Και για μένα ήταν από τα βιβλία που ανήκουν στον κανόνα της χιουμοριστικής λογοτεχνίας. Θα διαβάσεις και το Χρυσό μοσχάρι (ή όπως αλλιώς το λένε στα ελληνικά);
Τον Πένκοβ στα βουλγαρικά; Πάντως μπορείς να δεις και το αγγλικό κείμενό του, έστω και προς εξάσκηση. Αυτό το βιβλίο του κέρδισε το πρώτο μεγάλο βραβείο που του έδωσε την ευκαιρία να γίνει ευρύτερα γνωστός στον κόσμο (μάλλον και επειδή γράφει εξ αρχής στα αγγλικά πάντως, διότι για τη μεταφρασμένη λογοτεχνία κινείται πολύ πιο αργά το σύστημα...).