Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις μου αυτό το βιβλίο. Δεν είναι κακό, σε βάζει λίγο σε σκέψεις και λίγο να αναλύσεις τι θέλει να πει ο συγγραφέας, αλλά υπερεκτιμημένο, κατα την ταπεινή μου άποψη.

Οκ παιδια οταν το τελειωσω θα σας πω και εγω τις εντυπωσεις μου. Στιλλ ο Μπειζιλ νομιζω ειναι φαν του Τσεστερτον. Στα γενεθλια θυμαμαι μου ειχε πει και για ενα αλλο του ιδιου την "Λεσχη των αλλοκοτων επαγγελματων".

Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς και ειναι εξαιρετικό! Τέλειο όπως και η ταινια αλλά με περισσότερες λεπτομέρειες! Και οι ρόλοι δόθηκαν πολυ ταιριαστά και στους δυο ηθοποιούς της ταινίας! 10/10 από μένα σε ταξιδεύει !

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
έπεσε στα χέρια μου ανέλπιστα ο Μέλμοθ και το ξεκίνησα αμεσως.. καλό φαίνεται μέχρι στιγμής.

Διαβαζω με φοβερο ενδιαφέρον το Ταξιδιώτης και φεγγαροφωτο του Ανταλ Σερμπ (που αγνοουσα) και που μου προτεινε ο Νικολας. Ηθελα να αναζητησω Ουγγρους συγγραφεις, περαν του Κερτες, Κραζναχορκάι, Κριστοφ και Κεσλερ που εχω σχετική εικονα. Αληθεια, της Κριστοφ κυκλοφορει τιποτε στα ελληνικα;

Έλλη υπάρχει το Ουράνια Αρμονία του Πήτερ Εστερχάζυ από εκδόσεις Ποταμός - δεν το έχω διαβάσει ακόμη - που λένε ότι είναι πολύ καλό ,το Mini-Passeport του Τυμπόρ από Στοχαστή που είναι ένα On the Road της Ανατολικής Ευρώπης .Αυτά ξέρω από Ουγγρική λογοτεχνία αλλά ίσως υπάρχουν και άλλοι από Ούγγρους που δεν γνωρίζω .

Εκ του πιεστηρίου : Ο Αχιλλέας Κυριακίδης μεταφράζει το Κουτσό !!!!
Αυτά είναι!! :γιούπι:

Διαβαζω με φοβερο ενδιαφέρον το Ταξιδιώτης και φεγγαροφωτο του Ανταλ Σερμπ (που αγνοουσα) και που μου προτεινε ο Νικολας.

Δεν είχα δίκιο λοιπόν που επέμενα;;; :))))

Επιτέλους! (για το κουτσό)

Εγώ διαβάζω αυτές τις μέρες το "Το πρωινό της μέθης" της Φατανέ Χατζ Σεγιέντ Τζαβαντί.

Ξεκινησα το Κορίτσι της διπλανής πόρτας του Jack Ketchum, είναι το πρώτο που διάβαζω του συγκεκριμενου συγγραφεα!Απο οσα εχω ακούσει πρόκειται για ενα βιβλιο για γερά νεύρα..Ίδωμεν!

Last edited:
Ξεκινησα το Κορίτσι της διπλανής πόρτας του Jack Ketchum, είναι το πρώτο που διάβαζω του συγκεκριμενου συγγραφεα!Απο οσα εχω ακούσει πρόκειται για ενα βιβλιο για γερά νεύρα..Ίδωμεν!
Πάρε κι ένα κουτί με ηρεμιστικά, θα τα χρειαστείς οπωσδήποτε. :))))
Εγώ ξεκίνησα σήμερα το "Έθιμα Ταφής" της Χάνα Κεντ. Το έχω πολύ καιρό στα προσεχώς κι επιτέλους ήρθε η σειρά του. :)

@Ιαβέρη, τελειώσα το 3ο βιβλίο του χάρι πότερ, όταν πιάσω το κύπελλο θα σε πω! :ρ
Ξεκίνησα το «Ομιχλογέννητοι: Το πηγάδι της ανάληψης τόμος Α'» και ξεκινάει τέλεια. Μου είχαν λείψει πολύ οι χαρακτήρες τελικά. :ναι:

Τελείωσα με το εξαιρετικό "Το Όνειρο των Ηρώων" του Κασάρες. Το βιβλίο είναι ένα μικρό αριστούργημα...

Η γραφή του Κασάρες, η πλοκή, το μαγευτικό Μπουένος Άιρες, όλα!!!:)

Συνεχίζω με το "Η φωνή της σκιάς μας" του Τζόναθαν Κάρολ.

Το είχε προτείνει ο Μπέιζιλ στα γενέθλια της λέσχης. Όταν το τελειώσεις πες μας την γνώμη σου. :))
Μολις τελειωσα το "Ο ανθρωπος που τον ελεγαν Πεμπτη" του Τσεστερτον και προσπαθω να συνελθω. Τις τελευταιες 70-80 σελιδες τις διαβασα απνευστι και μαλλον πρεπει να έκαψα μερικα εγκεφαλικά κυτταρα. Αυτος ο Τσεστερτον πρεπει να καπνιζε πολύ χόρτο, δεν εξηγειται αλλιώς. :))) Φοβερη φαντασία ο τύπος. Προκειται για ενα τρελο μυθιστορημα που θυμιζει μαγικο ρεαλισμο με εξωφρενικη πλοκή. Απροβλεπτο απο την πρωτη ως την τελευταια του σελίδα. Στην αρχη ξεκιναει πολυ δυνατα και σε προιδεαζει για κατι εξαιρετικό. Δυστυχως στην συνεχεια κανει κοιλια σε καποια σημεια για να καταληξει σε ενα ντελιριακό φιναλε που προσωπικα χαθηκα εκει μεσα, εμποτισμενο απο τις χριστιανικες ιδεες του Τσεστερτον περι του ανθρωπου, του καλου και του κακου κ.λ. Αυτο ηταν κατι που με χαλασε λιγο, η καταληξη του σε κατι σαν χριστιανικη παραβολή. Εν κατακλειδι ειναι ενα πρωτοτυπο και ενδιαφερον μυθιστορημα που ειναι και μικρο και διαβαζεται ευχαριστα.

Κατατοπιστικότατος !! Λίγο εκεί με τις χριστιανικές ιδέες πήγες να με χάσεις, αλλα θα του δώσω μια ευκαιρία.
Λοιπόν εγώ τελείωσα το βιβλίο του Yalom και ήταν εξαιρετικό, το διάβαζα με τρομερό ενδιαφέρον έχοντας χαθεί στις σελίδες του. Επίσης διάβασα το Quicksand του Tanizaki που ήταν συμπαθητικό και μεσα στις ανατροπές, και θα διαβάσω κι άλλα δικά του. Μου άρεσει ο τρόπος που γράφει αν και απλοικός, η πρόζα του ρέει ευχάριστα. Τώρα συνεχίζω με Μουρακάμι και τον ''Κάφκα στην ακτή''

Τελείωσα το σπίτι των πνευμάτων το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ και κυρίως το πολιτικό κομμάτι του στα τελευταία κεφάλαια. Συνεχίζω με το ο Χριστός ξανασταυρώνεται μιας και πλησιάζει Πάσχα , το πρώτο βιβλίο του Καζαντζάκη που διαβάζω και μέχρι στιγμής μου αρέσει.