Τελείωσα το πολύ ενδιαφέρον Με μολύβι φαμπερ νούμερο δύο της Άλκης Ζέη και συνεχίζω με το Αυτή η γλυκιά αρρώστια της Πατρίτσιας Χάισμιθ
ωραιες περιγραφες των βιβλιων, ωραιοι σχολιασμοι φαντινα, κριτικες ολοκληρωμένεςΤελειωσα
1)Η ΝΥΦΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΥΡΑ,Σοφη Θεοδωριδου.
Με κεντρικο προσωπο τη δυναμικη Αντριανη και πυρηνα τη μετοικηση μιας ομαδας προσφυγων απο Μικρασια και Ποντο,σε ενα πρωην μουσουλμανικο χωριο της Μακεδονιας το 23,το βιβλιο αυτο συνιστα μια δυνατη ηθογραφια που διατρεχει το πολυταραχο πρωτο μισο του 20ου αιωνα,αναδεικνυοντας οτι τα μεγαλυτερα θυματα ειναι παντα οι αθωοι-
αμαχοι σε επιπεδο πολιτικης,γυναικες σε επιπεδο κοινωνιας...Ο,τι και να πω γι αυτο το βιβλιο ,λιγο θα'ναι...
2)ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΥΜΠΟΝΙΑ(Ή Επικινδυνος Οικτος),Στεφαν Τσβαιχεκδ Αγρα
Μια απλη φαινομενικα ομορφη ιστορια που κλιμακωτα εξελισσεται σε ψυχολογικο θριλερ και μια βαθια ανατομια της ανθρωπινης ψυχης με κεντρικο αξονα τη διαφορα αναμεσα
στην ειλικρινη συμπονια,που μετουσιωνεται σε κινητοποιηση και ειλικρινες δοσιμο στο συνανθρωπο ,με το ενοχικα συμπλεγματα και τον ασυνειδητο ναρκισσισμο που ενεχει ο οικτος.
Τι να πω??Μετα απο τετοια βιβλια νιωθω πραγματικα πλουσια-σα να διαβασα 10 βιβλια μαζι!!!
Θα σας πω μόλις το τελειώσω. Ωραίο είναι μέχρι τώρα πάντωςφαιη πες μας για την ωραια της μερας
Μάλλον θα το διαβάσω κι εγώ μόλις τελειώσω τα δύο που διαβάζω τώρα. Όχι ότι το πρώτο δε μου άρεσε, αλλά ελπίζω αυτό να είναι ακόμα καλύτερο!!!Άρχισα το "The Silkworm", το δεύτερο βιβλίο που γράφει η Ρόουλινγκ με το ψευδώνυμο Robert Galbraith. Αν και είμαι ακόμα στην αρχή, είναι ήδη πολύ καλό και σε κρατάει σε αγωνία!
Ναι ε; Το είχα δανειστεί πριν χρόνια και με είχε ενθουσιάσει. Το πήρα κι εγώ από την εφημερίδα και είπα να το ξαναδιαβάσω (παραλία φάση σκεφτόμουν κι εγώ) αλλά φοβάμαι μήπως χαλάσω την εικόνα που έχω για το συγκεκριμένο βιβλίο ξαναδιαβάζοντας το.Ξεκίνησα χθες Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει του Κοέλιο
το είχα πάρει από την εφημερίδα
Δεν ξέρω, 120 σελίδες διάβασα με το ζόρι
ένιωθα ότι συνέχεια ανακύκλωνε τα ίδια και τα ίδια και ξανά
Επειδή άκουσα κι εγώ καλά λόγια το ξεκίνησαΝαι ε; Το είχα δανειστεί πριν χρόνια και με είχε ενθουσιάσει. Το πήρα κι εγώ από την εφημερίδα και είπα να το ξαναδιαβάσω (παραλία φάση σκεφτόμουν κι εγώ) αλλά φοβάμαι μήπως χαλάσω την εικόνα που έχω για το συγκεκριμένο βιβλίο ξαναδιαβάζοντας το.