Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τώρα διαβάζω μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του Northanger Abbey (δώρο από μια πολύ καλή μου φίλη :)) ). Είναι αρκετά καλό μέχρι τωρα αν και είμαι λίγο επιφυλακτικός...

Πάλι Κινγκ έπιασα και μάλιστα έχω τόσο άγριες διαθέσεις που έπιασα το Κοράκι . (κοντά χίλιες σελίδες) Το πρωί το ξεκίνησα και είμαι στις 80 σελίδες , ελπίζω να κυλήσει έτσι όλο το βιβλίο . Έχει πολλούς χαρακτήρες βέβαια αλλά το παλεύω ....
Μαργαρίτα, αν σου αρέσει ίσως θελήσεις να αναζητήσεις την μίνι σειρά The Stand. Εμένα εκείνη με είχε οδηγήσει στο βιβλίο και κατά την γνώμη μου πρόκειται για εξαιρετική μεταφορά.

Ευχαριστώ , Χήθκλιφ ! Αν και απο άλλους φαν του Κινγκ δεν εχω ακούσει τα καλύτερα θα τη δω στα σίγουρα :ναι: Ετοιμάζουν καινούργια ταινία και μάλιστα θα τη χωρίσουν στα δύο αν δεν κάνω λάθος , αλλά το πάνε αργα το θέμα ....

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Μαργαρίτα, αν σου αρέσει ίσως θελήσεις να αναζητήσεις την μίνι σειρά The Stand. Εμένα εκείνη με είχε οδηγήσει στο βιβλίο και κατά την γνώμη μου πρόκειται για εξαιρετική μεταφορά.
Δεν με χάλασε, αλλά δεν μου άρεσε και πραγματικά. Απ' τη μια λείπει τουλάχιστον το μισό βιβλίο, ενώ κάποιες επιλογές στο κάστινγκ ήταν απογοητευτικές. Απ' την άλλη εκτίμησα τα σκηνικά και την ατμόσφαιρα. Ίσως αν είχα δει πρώτα τη σειρά να την εκτιμούσα περισσότερο.

Νίκος Καζαντζάκης - Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά.
Είμαι στην αρχή, καμιά 50ρια σελίδες έχω διαβάσει. Από την πρώτη σελίδα ως τώρα μου αρέσει και έχω πολύ καλό προαίσθημα για τη συνέχεια.

Αφού τέλειωσα το βιβλίο "η μητέρα του σκύλου", αποφάσισα να διαβάσω το "ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν" - (μόνο 300 μικρές σελιδούλες είναι) του Σιμενόν.
έτσι για να αυξάνω τις αναρτήσεις μου :))) το παράτησα, το έχω διαβάσει ξανά είμαι σίγουρη - μπορεί να το ξαναπιάσω αργότερα - ... και έπιασα το "o Τσε αυτοκτόνησε" του Πέτρου Μάρκαρη. Δηλώνω εντυπωσιασμένη, αν και έχω διαβάσει μόνο καμμιά σαρανταριά σελίδες.

Αφού τελείωσα τη Φιλοσοφική Λίθο, καταπιάστηκα με την Κάμαρα με τα Μυστικά. Έχω την εντύπωση πως όλο το Χειμώνα παρέα με τον Χάρυ Πότερ θα τη βγάλω :))))

Τελειώνοντας ένα τόσο στενόχωρο αλλά γοητευτικό βιβλίο όπως ο "Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος",ήρθε η ώρα για κάτι πιο γαλήνιο (νομίζω).Πάω στη "Δωδέκατη Νύχτα" του Σαίξπηρ, για να συνδεθώ και με το προηγούμενο έργο,όπου ο Ουίλλιαμ ήταν απαγορευμένος!!!

Τελείωσα και τη Σκοτεινή Τετάρτη που με πήρε αρκετό καιρό λόγω υποχρεώσεων αλλά τα βιβλία όσο πιο αργά τα διαβάζω τόσο πιο πολύ δένομαι μαζί τους. :))))
Λέω να συνεχίσω με το The fault in our stars για να εξασκήσω και τα αγγλικά μου! :)

Τελειωσα εχθες το "Οταν σκοτωνουν τα κοτσυφια". Στο τελος εχασα τον ρυθμο μου γιατι υπαρχαν καποιες σελιδες που ηταν πιο μετα και αλλες πιο πισω. Θα κανω ενα μικρο διάλειμμα ή θα συνεχισω να διαβαζω νιτσε.

Τελείωσα πριν καμιά βδομάδα το Βιλετ της Μπροντε και τελικά παράτησα τη Μανταμ Μποβαρυ αφού την προσπάθησα 2 φορές :(
Ξεκίνησα 'Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά' από Καζαντζάκη πριν λίγες μέρες ενώ σκέφτομαι παράλληλα να ξεκινήσω την Λολίτα από Ναμπόκοφ

Φίλε Κροκόδειλε καλησπέρα.
Αν δεν πήρες ακόμα το «Η φωνή της σκιάς μας» να το πάρεις άμεσα,
(το διάβασα 2η φορά ρε φίλε, 2η φορά και δεν χόρτασα).
Υπόγειος φόβος λέμε.

Εγώ το λάτρεψα. Αν δεν σου συμβεί το ίδιο θα κόψουμε τις καλημέρες.
(περνάει πολλά από κάτω, βλέπεις τη φάτσα σου σε πολλές γραμμές, αυτό σου λέω μόνο)

(Το «Ένα παιδί στον ουρανό» το έχεις; Είναι εξαντλημένο, και σαν πρόταση το ήθελα, αλλά τζίφος)
Αύριο θα κάνω ντου και θα επανέλθω.

Εγώ το λάτρεψα. Αν δεν σου συμβεί το ίδιο θα κόψουμε τις καλημέρες.
(περνάει πολλά από κάτω, βλέπεις τη φάτσα σου σε πολλές γραμμές, αυτό σου λέω μόνο)

(Το «Ένα παιδί στον ουρανό» το έχεις; Είναι εξαντλημένο, και σαν πρόταση το ήθελα, αλλά τζίφος)
Αύριο θα κάνω ντου και θα επανέλθω.

Φιλαρακι θα το διαβασω και θα σου πω εντυπωσεις!Οσον αφορα το ενα παιδι στον ουρανο δεν το εχω!Ψαχνεις και εσυ ρε Στρατη κατι βιβλια μα κατι βιβλια!Πες μου που να το βρεις αυτο τετοια εποχη?Ενα σου λεω..ψαχνω σαν μουρλο να το βρω οποτε αστο!!Γιατι δεν ξεκινας με τα βασικα??
Δρακουλας του STOKER BRAM!!:πανικός:

Κροκόδειλε, νόμισα πως είχες πει ότι το έχεις..

Δυστυχώς το "Ένα παιδί στον ουρανό" ήταν ήδη δυσεύρετο όταν το αγόρασα πριν δέκα έξι χρόνια περίπου. Με το εξώφυλλο που έχει, σκέφτηκα πολύ αν θέλω πράγματι να το πάρω, αλλά τελικά νίκησε η περιέργεια - ευτυχώς. Μάλλον δεν κυκλοφόρησε σε πολλά αντίτυπα και δεν πρέπει να είχε ιδιαίτερη επιτυχία, διαφορετικά θα το είχαν ανατυπώσει, όπως έκαναν με άλλους τίτλους. Είναι πολύ πιο παράξενο, από το "Η Φωνή Της Σκιάς Μας" περισσότερο αποστασιοποιημένο, αλλά όχι ακριβώς τρομαχτικό. Υποβλητικό σίγουρα και πολύ βαθύ. Το ύφος γραφής του Κάρολ είναι εξίσου χαρακτηριστικό και σε αυτό.

Τελείωσα το "Σκοτεινά Μυστικά", για το οποίο θα γράψω εντυπώσεις στο σχετικό νήμα. Συνεχίζω την ανάγνωση του "Φερντυτούρκε" που είναι πολύ κωμικό και γι' αυτό δεν με τραβάει ιδιαίτερα (ακόμη τουλάχιστον). Αρχίζω και το "Ο Κήπος των Μαρτυρίων" του Οκταβ Μιρμπό (από το οποίο περιμένω πολλά..)

Last edited: