Διάβασα το
Έπρεπε να είχες φύγει, του Ντανιελ Κέλμαν και το μόνο αρνητικό που βρήκα ήταν κάποιες κλισεδιές, οι οποίες μπορούν να περάσουν απαρατήρητες χάρη στις αρκετά ενοχλητικές σκηνές και στον τρόπο αφήγησης.
Τέλειωσα σήμερα το
Terra Incognita, του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Από τις 3 ιστορίες, μου άρεσε η μία για το τέλος της. Δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα μετά το
Το μάτι, για να καταλάβω τι ιδιαίτερο έχει ως συγγραφέας, και επειδή έχω κοινό νου,
(κάνω ότι παίρνω το φταίξιμο πάνω μου, παίζοντας το χαρτί "it's not you, it's me" για να μην ταράξω τους θαυμαστές του
), σε πρώτο επίπεδο νύσταξα, και σε ένα δεύτερο επίπεδο… ψιλοβαρέθηκα.
Και στα δύο βιβλία παρατήρησα πως δεν υπάρχει πλοκή, οι χαρακτήρες του παρα είναι δισδιάστατοι και αδύναμοι για να βρω καταφύγιο στην character-driven φάση, και την κατάσταση δεν βοήθησε καθόλου το δύσκαμπτο γράψιμο. Δεν θα συνεχίσω με άλλα έργα του, διότι για μένα είναι a third-rate writer and his fame is incomprehensible (<-λόγια του ίδιου για τον Ντοστογιέφσκι).
Τώρα διαβάζω το
Ο τροπικός του Αιγόκερω, του Χένρυ Μίλλερ. Μέχρι στιγμής μου αρέσει, αλλά θα μου άρεσε περισσότερο αν υπήρχαν λιγότερες λεπτομέρειες για τις σχέσεις του με τις γυναίκες, και αν έβαζε χαλινάρι στον σουρεαλισμό. Παράλληλα με τον Μίλλερ, διαβάζω το
The Seven deaths of Evelyn Hardcastle, του Στιούαρτ Τέρτον, (που είδα από την Στιλλ).