Παράτα το οσο ειναι καιρός.To άλλο κακό είναι ότι μου φαίνεται σα να σέρνεται. Δεν το παρατάω όμως.
Κι εμενα μου ειχε φανει κουραστικό και, οπως σωστά λες, σα να σερνεται. Ούτε καν θυμάμαι την ιστορια.
Παράτα το οσο ειναι καιρός.To άλλο κακό είναι ότι μου φαίνεται σα να σέρνεται. Δεν το παρατάω όμως.
Εγώ δεν θυμάμαι τίτλο, εσύ δεν θυμάσαι ιστορία, θα κάναμε καταπληκτική παρουσίαση τα δυο μας *snorts with laughter*Παράτα το οσο ειναι καιρός.))
Κι εμενα μου ειχε φανει κουραστικό και, οπως σωστά λες, σα να σερνεται. Ούτε καν θυμάμαι την ιστορια.
Μμμ Κούντερα έχω διαβάσει, αλλα δεν νομίζω οτι ο Κορτώ τον αντιγράφει. Το πιο πιθανό είναι οτι τους εκτιμά και τους δύο και είναι επηρεασμένος απο τον τρόπο γραφής τους, εξάλλου παρθενογένεση δεν νομίζω οτι υπάρχει πλέον. Δεν ξέρω τι διάβασες αλλα θεωρώ οτι τα αυτοβιογραφικά του είναι αυτά που αξίζουν, ιδίως το βιβλίο της Κατερίνας. Απο τα υπόλοιπα που εχω διαβάσει, δεν έχω βρεί κάτι που να με ενθουσιάσει αλλα σίγουρα μαρεσει ο τρόπος που γράφει. Απλά στα αυτοβιογραφικά ξεδιπλώνεται καλύτερα κατ'εμέ.Αμάν πια με αυτόν τον Κορτώ. Δεν είχα διαβάσει τίποτα δικό του, ο αγράμματος και τις τελευταίες βδομάδες διάβασα οκτώ βιβλία του, που είναι διαθέσιμα δωρεάν στο Ίντερνετ. Η γνώμη μου: καλός, έξυπνος, ταλαντούχος, αλλά ρε παιδιά, δεν μιμείται τα πεζά του Απολλιναίρ και τον Κούντερα; Καμιά φορά νομίζω ότι τους αντιγράφει ασύστολα.
Βαγγυ, δεν τραβάει τελικά ο Μπουκάι, οι ιστορίες του παραειναι απλοϊκές για το γούστο μου. Ο Γιαλομ για παράδειγμα σε αυτό το είδος βιβλίων είναι κλάσεις ανώτερος.Περιμένω εντυπώσεις από τιυ Μπουκάι, έχει χρόνια που το διάβασα αλλά θυμάμαι ότι νου άρεσαν πολύ οι ιστορίες του.
Έχεις κάτι στα υπόψιν γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ!Τελείωσα την λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων που μαρεσε πολύ και θα ήθελα να διαβάσω κι άλλα βιβλία που να έχουν να κάνουν με την περίοδο του ψυχρού πολέμου και δη την ζωή σε χώρες της Σοβιετικής Ένωσης.
Εξαιρετικά είναι τα βιβλία της μεγάλης Σβετλάνα Αλεξίεβιτς :"Το Τέλος του Κόκκινου ανθρώπου", "Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας ". Χαρακτηριστικό της είναι η πολυφωνική αφήγησή της,τουτέστιν η αφήγηση χτίζεται μέσα από τις μαρτυρίες αυτών που έζησαν τα γεγονότα.Έχεις κάτι στα υπόψιν γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ!