Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τελείωσα προχθές το Στου διαόλου τη μάνα του Αντόνιο Λόμπ Αντούνες που το βρήκα ικανοποιητικό, δεν το λάτρεψα όμως και χθες το αστυνομικό Αντίλαλοι νεκρών του Γιουαν Θεορίν που μου άρεσε πολύ. Συνεχίζω με την συλλογή διηγημάτων Οκτώβρης, οχτώ το πρωί του Ρουμάνου Νόρμαν Μανέα

Αν κάποιος από την εδώ παρέα έχει διαβάσει την αυτοβιογραφία του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ("speak memory" στα αγγλικά,ο τίτλος),θα ήθελα την άποψη του!!!Θέλω να το διαβάσω!!

Μόλις τελείωσα τη μελέτη του Καψωμένου για το Σολωμό. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, δίνει μία πειστική άποψη για τη διαφορά του "Τραγικού" στο έργο του εθνικού μας ποιητή σε σχέση με την παγκόσμια αυθεντία του Σίλλερ στα νεώτερα χρόνια. Για μία ακόμη φορά δείξαμε πόσο διαφορετικοί είμαστε από τους Γερμανούς!!

Τώρα συνεχίζω με ένα πολύ κλασικό και νεωτεριστικό "Ο Λύκος της Στέπας" του Χέρμαν Έσσε...

(Το «Ένα παιδί στον ουρανό» το έχεις; Είναι εξαντλημένο, και σαν πρόταση το ήθελα, αλλά τζίφος)
Δες εδώ μήπως και http://www.palaiobibliopolio.gr/Ενα-Παιδί-Στον-Ουρανό-p-32216.html

Ξεκίνησα 'Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά' από Καζαντζάκη πριν λίγες μέρες ενώ σκέφτομαι παράλληλα να ξεκινήσω την Λολίτα από Ναμπόκοφ
Πριν λίγες μέρες το τέλειωσα. Δεν ξέρω αν είναι του στυλ σου αλλά εμένα μου άρεσε πολύ!Μου φάνηκε μαγευτικό! Εννοείτε ότι θα διαβάσω κι άλλα από Καζαντζάκη μιας κι αυτό ήταν το πρώτο μου!

Τώρα έπιασα το Cien anos de soledad (Εκατό χρόνια μοναξιά) που θέλω να το διαβάσω και στο πρωτότυπο.:)))
Τρομερό!!!

Χθές ξεκίνησα τις ''Κατσαρίδες'' του Jo Nesbo και έτσι να ολοκληρώσω την σειρά των δέκα βιβλίων με ''ήρωα'' τον επιθεωρητή Χόλε.:γιούπι:

Σημερα ξεκινησα το "Οι περιπετειες του νεαρου σερλοκ χολμς:Το δαγκωμα του φιδιου"ειναι το πεμπτο βιβλιο της σειρα του Αντριου Λειν.Εχω διαβασει τα τεσσερα προηγουμενα και ηταν συναρπαστικα.Σας προτεινω την σειρα ανεπιφυλακτα.

@Θανάση, έχεις διαβάσει τις ιστορίες του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ με τον Σέρλοκ Χολμς;
@Σίζο, το έχω ήδη διαβάσει από μετάφραση, οπότε δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Διαβάζω Λεο Μπουσκάλια <<Επτά Ιστορίες Χριστουγεννιάτικης αγάπης>>ενόψει και το ημερών που έρχονται!!

Πολύ καλό βιβλίο το οποίο ευτύχησε και σε μια πολύ επιτυχημένη κινηματογραφική ταινία. Αργησες πάντως το διαβάσεις

@Θανάση, έχεις διαβάσει τις ιστορίες του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ με τον Σέρλοκ Χολμς;
@Σίζο, το έχω ήδη διαβάσει από μετάφραση, οπότε δεν είναι και τόσο δύσκολο.
Οχι ακομα αλλα θελω να αρχισω να τον διαβαζω γιατι εχω ακουσει οτι ειναι ο πατερας του Σερλοκ Χολμς.

διαβαζω του φωκνερ καθως ψυχορραγω αν κ ειναι λιγο ιδιαζουσα η γλωσσα κ ο τροπος γραφης μετα το ιερο που ειχα διαβασει παλιοτερα αποφασισα να διαβασω κ δευτερο του ιδιου συγγραφεα

Διαβαζω το Τορτιγια φλατ του Σταινμπεκ· που στις πρωτες του σελιδες τουλαχιστον μου αρεσει ακομα περισσοτερο απο το "Ανθρωποι και ποντικια" και "Ο δρομος με τις Φαμπρικες"...
Κατοπιν θα συνεχισω με "Τα σταφυλια της οργης" που περιμενουν καιρο την σειρα τους στο ραφι...
Συμπερασματικα δεν περιμενα οτι θα με "τραβουσε" ετσι ενας Αμερικανος συγγραφεας...
Ομως φαινεται οτι ο τυπος ειχε εναν σπουδαιο και μαγικο τροπο να γραφει...

Εγώ τώρα τελείωσα τον Ξένο του Καμύ και μόλις άρχισα το Λύκο της στέπας του Έσσε!
Οποιαδήποτε πρόταση για βιβλία πάνω σε υπαρξιακά θέματα ευπρόσδεκτη!