Το λοιπόν, μετά τον Ντέμπλιν διάβασα:
τη θεραπεία του νερου, Πέρσιβαλ Έβερετ. Εχω διαβάσει άλλα 3 βιβλια του και είναι από τους συγγραφείς με υφολογικό και θεματικό πλουραλισμό και ποικιλία συγγραφικών τεχνικών. Καθόταν χρόνια στη βιβλιοθηκη και ήρθε η ώρα του. Για αρχή, πρόκειται για μεταφραστικό άθλο, μιας και βρίθει νεολογισμών, ακανόνιστων διηγήσεων, εμβόλιμων αποσπασμάτων από την αρχαία ελληνική γραμματεία κλπ κλπ. Είναι παιδί του μοντερνισμου και του μεταμοντερνισμού τον οποίο υπηρετει παρα πολύ καλά. Θεραπεία του νερού ονομάζει το βασανιστήριο που χρησιμοποίησαν οι συμπατριώτες του κατά κόρον στο Γκουαντάναμο, βουλιάζοντας το κεφάλι των κρατουμένων σε νερό, ενώ ηταν δεμένος πάνω σε τάβλες. Κάπως έτσι, ο πρωταγωνιστής του βιβλιου, συγγραφέας φθηνων αισθηματικών μυθιστορημάτων, αποφασίζει να γίνει ο θύτης του θύτη (που δολοφονεί την κόρη του) σε πρώτο πλάνο. Σε δευτερο πλάνο, ασκεί κριτική στην αμερικανικη (G.W Bush) κυβέρνηση. Μου άρεσε πάρα πολύ.
Για όποιον δεν έχει διαβάσει Εβερετ, θα πρότεινα να ξεκινήσει από το Σβήσιμο.
Μετά από πολλά χρονια, ξαναδιάβασα το Ζωή Οδηγίες Χρήσεως του Πέρεκ. Νταξ, δεν εχω να πω και πολλά, μου προκαλεσε (εχω αφησει 50 σελίδες, το πάω αργά αργά) την ίδια ευχαρίστηση. Είναι ό,τι πρέπει για την καραντίνα, είναι σκέτη απόλαυση.
Διάβασα κάποιες ποιητικές συλλογές του Αργύρη Χιόνη, διάβασα το φετινό Γκονκούρ- Δεν κατοικούν όλοι οι άνθρωποι τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο του Ζαν Πώλ Ντυμπουά. Πολύ καλογραμμένο, διαβάζεται ασκαρδαμυκτί, όμως να το βάζουν διπλα δίπλα με το stoner, όχι, αυτό δεν το δέχομαι. Γενικά, κάτι του έλειπε. Επίσης, δεν επείγει η ανάγνωσή του.
Τώρα ξεκίνησα την απόπειρα, Χάρι Μουλις. Πρώτη απόπειρα

με τον συγγραφέα και η εντύπωση είναι πολύ θετική.