Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Στο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου έφτασα στην σελ. 235/311 και το τελειώνω μέσα στην εβδομάδα.

Οπότε συνολικά μου πήρε 2-3 εβδομάδες, έχοντας κυρίως χρόνο τα Σαββατοκύριακα. Τις άλλες μέρες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων διαβάζω πιο λίγο.

Πάντως είναι από τα βιβλία τα οποία ενώ είναι ενδιαφέροντα και κατανοητά, με την πληθώρα πληροφοριών που δίνει και το πλήθος των ονομάτων το ξεχνάς εύκολα, και είσαι ευχαριστημένος αν την επόμενη μέρα θυμάσαι τα βασικά από αυτά που διάβασες την προηγούμενη.

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που ξεχνάνε εύκολα. Με το Σιλμαρίλιον δεν είχα θέμα και επίσης θυμάμαι βιβλία που διάβασα χρόνια πριν όπως το Καιρός της Περιφρόνησης από Witcher και ενώ έχουν μεσολαβήσει πολλά βιβλία μετά από αυτό ωστόσο με το Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου ξεχνάω αρκετά μετά από λίγο.
 
Μαζί με το Senselessness, διαβάζω το normal people. Συναναγνωση με την προϊσταμένη μου (κύριε των δυνάμεων) και βιαστικό σχολιασμό στο υπηρεσιακό ασανσέρ. Τις προάλλες με πήρε τηλ. για να μου το προτείνει. Εγώ νόμιζα θα μου κόψει ρεπό, εκείνη με ρώτησε αν διαβάζω βιβλία στα αγγλικά. Το έχει παρουσιάσει ο @ΚρίτωνΓ και το είχα στη λίστα επειδή η συγγραφέας είναι Ιρλανδή (και μιλενιαλ). Μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ, και κυλάει γρήγορα.
Άλλα βιβλία που μου άρεσαν και θα πάρουν 5/5 είναι το ο Γουίλλαρντ και τα τρόπαια του Μπόουλινγκ και το Convenience store woman. Το τελευταίο σε audiobook (@Καστάλια :γεια::ματιά:)
 
Θα ξεκινήσω το "Κάιν " του Ζοζέ Σαραμάγκου, διάβασα πως έχει αφοριστεί απο την εκκλησία για το έργο αυτό...

Ένας Θεός νάρκισσος, προικισμένος με μια εξαιρετικά ευέλικτη συνείδηση, που συμφωνεί μαζί του ό, τι κι αν αυτός κάνει, κι ένας πρώιμος αντάρτης, ο Κάιν, είναι οι πρωταγωνιστές του πιο απολαυστικού μυθιστορήματος του Ζοζέ Σαραμάγκου, που έμελλε να είναι το τελευταίο του. Η Βίβλος, ένα από τα πιο άγρια βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ και που, κατά τον διάσημο νομπελίστα συγγραφέα, δεν θα έπρεπε να πέφτει ποτέ στα χέρια των παιδιών, ξαναγράφεται από τον ίδιο με απρόβλεπτο τέλος, δίνοντας την ευκαιρία για έναν σπαρταριστό διάλογο μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Εξάλλου "η ιστορία των ανθρώπων είναι η ιστορία της ασυνεννοησίας τους με το Θεό - ούτε αυτός καταλαβαίνει εμάς, ούτε εμείς εκείνον". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
 
Last edited:
Μου έχει κάνει λίγο αρνητική εντύπωση η έκδοση του βιβλίου και ο τρόπος που έχουν αποτυπώσει το κείμενο...Όλοι οι διάλογοι είναι χωρισμένοι με κόμματα, ερωτηματικό δεν υπάρχει πουθενά σε ερωτήσεις και στα ονόματα δεν είναι με κεφαλαίο το αρχικό γράμμα,αλλα αυτο δεν με ενοχλεί στο διάβασμα όσο αυτό με τους διαλόγους.. να είναι και το πρωτότυπο έτσι;🤔

1169
 
Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Περίεργη γραφή, μου κίνησε το ενδιαφέρον. Το γκούγκλισα το θέμα @Αλουκαρδ και είδα ότι αυτός είναι ο τρόπος γραφής του, έχει γράψει σίγουρα άλλο ένα βιβλίο με την ίδια ιδιαιτερότητα, το "Περί τυφλότητας".
 
@Πεταλούδα θα το έψαχνα και εγω γιατί μου έκανε εντύπωση,νόμιζα πως φταίει η έκδοση όπως είπα γι' αυτό αλλα απ'οτι μου λέτε έτσι έγραφε με αυτο το στυλ...με δυσκολεύει λίγο στην ανάγνωση είναι η αλήθεια,αλλα αφού είναι έτσι και το πρωτότυπο πάω πάσο θα το συνηθίσω...
 
@Αλουκαρδ καταλαβαινω οτι μπορει να σκονταφτεις λιγο με τον Σαραμαγκου. Αν αφεθεις λιγο, πιθανον να σε κερδισει. Κατ εμε, ηταν μεγαλος στυλιστας και μυθιστοριογραφος-φιλοσοφος, με ενα βαθμο δυσκολιας ως προς το πρωτο και αρκετους βαθμους ευκολιας ως προς το δεύτερο.
 
Σαν κείμενο μου αρέσει μέχρι στιγμής, το μόνο που με ξένισε ήταν αυτό καθώς σκεφτόμουν ότι έπεσα θύμα κακής έκδοσης, αλλα απο τη στιγμή που αυτός είναι ο τρόπος του συγγραφέα εντάξει κανένα πρόβλημα απο μένα θα πάω με τη ροή του... :σαςευχαριστώ:
 
Διαβάζω για τις περιοχές του Εσσος στο Κόσμος της Φωτιάς και του Πάγου και με έχει πιάσει ένας πονοκέφαλος.

Νταξει Μπράβος (λόγω Αρυας) , Βολάντις, Λύς έχουν ένα ενδιαφέρον αλλά όλο αυτό το ανεκατεβατό δεν το μπορώ.

Μου θυμίζει τον καιρό στα 17 που διάβαζα Ιστορία Κατεύθυνσης για να δώσω πανελλήνιες. Εγώ ήμουν πάνω από το βιβλίο και το μυαλό μου ταξίδευε σε μέρη εξωτικά.

Το Σιλμαρίλιον ήταν αρκετά πιο ενδιαφέρον, εύπεπτο και εύκολο στην απομνημόνευση.
 
@Ασάρα παίζει πολύ διαφήμιση με την Coleen Hoover.
Ειδικά το Verity το έχω δει παντού, τόσο σε ελληνικές όσο και σε αγγλικές σελίδες.
Πώς σου φάνηκε;
 
Θα ξεκινήσω το "Κάιν " του Ζοζέ Σαραμάγκου, διάβασα πως έχει αφοριστεί απο την εκκλησία για το έργο αυτό...
Υ-πέ-ρο-χο βιβλίο! Ιδιόρρυθμη γραφή, όχι δύσκολη όμως. Η Αθηνά Ψυλλιά στην μετάφραση έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, νομίζω, στα εισαγωγικά, δε, διάβασα ότι προσπάθησε ν' αποδώσει όσο πιο πιστά γίνεται το κείμενο διατηρώντας ως έχουν τα σημεία στίξης και τον μακροπερίοδο λόγο του συγγραφέα.
 
Από αύριο ξεκινάω το Θύελλα από Ατσάλι.

Ευελπιστώ να μου αφήσει θετικότερες εντυπώσεις από τα Game of Thrones και Clash of Kings.
 
Top