Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

@ΜιΛάμπρος έχω διαβάσει το "Πλατεία Ουάσινγκτον".
Αυτό πιο βιβλίο είναι;
Είναι το ίδιο βιβλίο. Το αντίτυπό μου είναι των εκδόσεων Γράμματα, ο τίτλος "Washington Square" μεταφράστηκε "Η κληρονόμος της πλατείας Γουάσινγκτον". Είχαμε κάνει παρόμοια συζήτηση για το "Τέρας των Χώκλαϊν", που στα Γράμματα έγινε "Τέρας των Χώκλιν".

Απλά μαζεύω την επονομαζόμενη λευκή σειρά των Γραμμάτων από τα φοιτητικά μου χρόνια... :ουχ:

Ξεκινώ σήμερα τον πρώτο τόμο της Υπερβορέας του Μιχ. Αντωνόπουλου. Πάει αρκετός καιρός που σκεφτόμουν να ξαναπιάσω αυτή την τριλογία και με αρκετή νοσταλγία και συγκίνηση βλέπω την ημερομηνία στο εσώφυλλο, 1998. Περάσανε τα χρόνια...:ουχ:

Τις προηγούμενες μέρες τελείωσα την πλατεία Γουάσινγκτον. Πολύ ωραίο βιβλίο και αρκετά διεισδυτικός ο James, μου άρεσε πολύ περισσότερο από τον Γλύπτη, που με κούρασε αρκετά, αλλά όχι όσο ο Αμερικάνος. Βρίσκω αυτό το τελευταίο εξαιρετικό, πολύ γλαφυρή περιγραφή των τυπικών Αμερικάνων νεόπλουτων (χωρίς αρνητικό πρόσημο) των αρχών του 20ου αι. Με την επιφύλαξη να ξαναδιαβάσω το Στρίψιμο της Βίδας και το Daisy Miller, είναι το αγαπημένο μου απ'αυτόν τον συγγραφέα.

Τελείωσα επίσης και ενα μικρό βιβλιαράκι, τα 39 σκαλοπάτια του Μπιούκαν. Ευχάριστο αρκετά, μια τυπική κατασκοπευτική περιπέτεια αγγλικού τύπου, όπου ένα μπάνιο, ένα ξύρισμα κι ένα γερό γεύμα είναι αρκετά να επαναφέρουν την ευεξία και την αψεγάδιαστη φινέτσα σ'έναν άγγλο τζέντλεμαν που σύρθηκε σε βάλτους, βάτους και ερημιές χωρίς φαγητό και νερό για 2-3 μέρες.

Grau, Lester;Gress, Michael, The Red Army Guerrilla Warfare Pocket Manual 1943
Μάθε τέχνη κι άστηνε που λεν.
Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί να πάρεις την πατρόνα και να ανηφορήσεις :)
Θα σου προτεινα και το βιβλίο η τεχνη του πολεμου ειναι παρα πολυ ενδιαφερον και η φιλοσοφια του εχει εμμεση πρακτικη εφαρμογη το εχω διαβασει 2 φορες

Το "Ο άνθρωπος αντίγραφο" του Ζοζέ Σαραμάγκου. Το έβδομο βιβλίο του που διαβάζω και, μέχρι στιγμής, το πιο δύσκολο και πυκνογραμμένο, πράγμα που με κουράζει και ρίχνει τον ρυθμό ανάγνωσης, η πλοκή ωστόσο φαίνεται αρκούντως ενδιαφέρουσα.

1187
Επειδή πλάκωσαν πολλές δουλειές, ακούω το Outlander, βιβλίο 1ο της σειράς με τον ίδιο τίτλο, της Diana Gabaldon.
Το απέφευγα εδώ και 5 χρόνια, Καλογραμμένο και ως ένα βαθμό ενδιαφέρουσα ιστορία.
Σκωτία, επικείμενος πόλεμος, ταξίδι στο χρόνο κτλ.

Για την ώρα είναι 9, αλλά γράφει το 10 και δε ξέρει αν τελικά την ολοκληρώσει εκεί ή βγάλει και άλλο βιβλίο.
Δε νομίζω να διαβάσω όλη τη σειρά βιβλίων. Εδώ σταμάτησα την τηλεοπτική σειρά που είναι καλογυρισμένη, με ωραίους διαλόγους και κούκλο πρωταγωνιστή... στον 3ο κύκλο (;)
Το πιθανότερο κάαααποια στιγμή να διαβάσω το 2ο και το 3ο της σειράς, που ας πούμε (🤣🤣) ολοκληρώνουν τη βασική τριλογία.

Το είχα ξεκινήσει νομίζω(;) πριν καμία δεκαετία, αλλά το άφησα επειδή η υπόθεση το γύρισε σε "καλογυμνασμένα κορμιά σε στάβλους και μαχαλάδες στα highlands" & "ο άντρας μου ήταν μούτος, ο τεκνός είναι καλύτερος".
Πάντως ήταν και είναι γνωστό (γυναικείο κυρίως) alt-history/χρονοταξιδιώτης βιβλίο.

αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Και εμένα αυτό λίιιγο με χάλασε.
Θα το τελειώσω όμως, γιατί δεν είναι και χάλια.
Έχει κάποια ωραία στοιχεία, όταν φυσικά φεύγουμε από το ρομάντζο.

Είναι όντως καλογραμμένο, αλλά στην κυριολεξία έψαξα εάν είχα βρει το σωστό αρχείο/βιβλίο και όχι ένα ακόμη ΟιΚαυτοίΚοιλιακοιτουΟμάρΒΙΠΕΡ με παρόμοιο όνομα...
Τέλος πάντων, γούστα και με ότι ευχαριστιέται ο καθείς.

Βέβαια, αν εξαιρέσεις κάποιες περιγραφές για το Τζέιμι και κάνα 2 άλλους, δεν μπορώ να πω ότι είναι συνεχόμενο το φαινόμενο.
Οπότε δε θα το έλεγα ΒΙΠΕΡ κατάσταση, αλλά όπως είπες γούστα είναι.
Έχω δει και άντρες που τους αρέσει τόσο η σειρά όσο και τα βιβλία.

Φέτος -για την ώρα- έχω 3 παρατημένα βιβλία στο ενεργητικό μου και δε νομίζω να είναι μέσα σε αυτό και το Outlander.

Δεν ξέρω για όλο, δεν προχώρησα πολύ.
Απλά περίμενα να διαβάσω ένα κοινωνικό δράμα με ταξίδι στο χρόνο και βρήκα λυγερά και αμαρτωλά κορμιά να κυλιόνται στο σανό.
Για αυτό η μεγάλη έκπληξη και το μπέρδεμα.

Είμαι κάποια κεφάλαια μετά τη μέση του βιβλίου. έχει το κύλημα στο σανό που λες, αλλά έχει και διάφορα θέματα της εποχής, όπως πχ την αρπαγή παιδιών από τα ξωτικά.
Ωστόσο, κυριαρχεί το σεξουαλικό στοιχείο θα έλεγα και όχι το ρομαντικό αυτό καθ' αυτό.
Κάθε κεφάλαιο η Κλαιρ και ο Τζέιμι ξεπατώνονται, κάτι που δε θεωρώ ότι είναι στοιχείο ρομαντισμού.
Το πιθανότερο είναι για να μας δείξει την εξελισσόμενη σχέση τους, που αρχικά ήταν αδιάφορη, αποφεύγοντας τη νοοτροπία του έρωτα με την πρώτη ματιά. Ξεκίνησε δηλαδή ως αδιάφορη συναναστροφή, εξελίχθηκε σε από κοινού συναίνεση, για να πάει στο σαρκικό και αργότερα στο δέσιμο. Την πορεία αυτή τη βρίσκω αρκετά ρεαλιστική.
Παρόλα αυτά, νομίζω τα επόμενα βιβλία είναι πιο ισορροπημένα μεταξύ δράματος και "ρομάντζου", όπως έγινε και στην τηλεοπτική σειρά.
Θα δείξει...

Μέχρι 13 Νοέμβρη θα έχω τελειώσει

Θύελλα από Ατσάλι (2 Τόμοι)

Βάπτισμα του Πυρός (Witcher)

Θα έχω αδιάβαστα

Fevre Dream Martin

Fisherman Langan

Θα αγοράσω

Πτώση της Γκοντόλιν (στάνταρ)

Τιγκάνα (από Guy Gavriel) ή Θησαυρός της Δαμασκού (πρώτο βιβλίο)

Μόλις τελείωσα το 1ο μέρος από το βιβλίο Σκοτεινό Δάσος του Σίξιν...

Μου αρέσει μέχρι στιγμής, αν και μπουσουλάω στο διάβασμα για να το καταλάβω...
Έμειναν άλλα 2 μέρη για να τελειώσω το βιβλίο 🥴🥴.

Εγώ να δεις πως μπουσουλάω στο Θύελλα από Ατσάλι. Νιώθω πως διαβάζω ξαναζεσταμένο φαγητό λόγω της σειράς.

Δεν έχω ενδιαφέρον αλλά το προχωράω για να λέω πως το διάβασα.

Δεν είναι θέμα ενδιαφέροντος ή όχι. Είναι θέμα δυσκολίας σε κάποια σημεία γιατί είναι hard sci-fi. Η σειρά είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και ειδικά το 1ο βιβλίο το λάτρεψα -αν και είχε μεγαλύτερη δυσκολία.

Μόλις τελείωσα το 1ο μέρος από το βιβλίο Σκοτεινό Δάσος του Σίξιν...

Μου αρέσει μέχρι στιγμής, αν και μπουσουλάω στο διάβασμα για να το καταλάβω...
Μηπως αν διαβαζες το Δασος σκοτεινο της Κράους αντιστρεφοταν κι η δυσκολια; :χμ:
Πρωινες δροσιες, ξερω. Παρολ' αυτα, εχω καλο feedback για το βιβλιο και εχω την αισθηση οτι προκειται για καλη λογοτεχνια, αν και δεν διαβαζω ΕΦ με ευκολία ή λαχταρα.