Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

@ΜιΛάμπρος Στο 1ο βιβλίο έχει σε αρκετά σημεία φυσικομαθηματική ορολογία, κυρίως από τη μέση και μετά από ότι θυμάμαι. Στο 2ο πάλι για την ώρα δεν έχει κάτι ιδιαίτερο που να με δυσκόλεψε, απλά δε καταλαβαίνω ένα βασικό στοιχείο της πλοκής, δεν μπορώ να το αναφέρω γιατί είναι σποιλερ, που πιθανόν να μου κυθεί η απορία όσο διαβάζω. Πέρα από αυτό γίνεται φυλισοφικό με τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα που παρουσιάζονται.

Όσα όσα είπα παραπάνω είναι στοιχεία που μου αρέσουν στο βιβλίο και γενικότερα στη σειρά, απλά για εμένα σίγουρα δεν είναι ανάλαφρο ανάγνωσμα, πόσο μάλλον το γεγονός ότι γκουγκλαρω τους επιστημονικούς όρους για να καταλάβω την ιδέα.... Λεεεμε τώρα :μουάχαχα:

@Έλλη Μ Νομίζω ότι αξίζει να διαβαστεί και οι περισσότεροι τουλάχιστον που είναι φαν του είδους θα ενθουσιαστούν. Είναι πρωτότυπο και η μετάφραση πιστεύω είναι πολύ καλή και ευτυχώς έχει βάλει ο μεταφραστής υποσημειώσεις.
 
@ΜιΛάμπρος Στο 1ο βιβλίο έχει σε αρκετά σημεία φυσικομαθηματική ορολογία, κυρίως από τη μέση και μετά από ότι θυμάμαι. Στο 2ο πάλι για την ώρα δεν έχει κάτι ιδιαίτερο που να με δυσκόλεψε, απλά δε καταλαβαίνω ένα βασικό στοιχείο της πλοκής, δεν μπορώ να το αναφέρω γιατί είναι σποιλερ, που πιθανόν να μου κυθεί η απορία όσο διαβάζω. Πέρα από αυτό γίνεται φυλισοφικό με τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα που παρουσιάζονται.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι ένα από τα βιβλία που θα ήθελα να διαβάσω εντός του '22 που έχει απομείνει (παρά το γεγονός ότι με τα μαθηματικά τρέφουμε αμοιβαία αισθήματα βαθύτατης & ειλικρινούς αντιπάθειας).

Δασος σκοτεινο της Κράους
Παρολ' αυτα, εχω καλο feedback για το βιβλιο και εχω την αισθηση οτι προκειται για καλη λογοτεχνια, αν και δεν διαβαζω ΕΦ με ευκολία ή λαχταρα.
Μπήκε στη λίστα των επιθυμητών.
Θα καταστραφώ εδώ μέσα...
 
Μπήκε στη λίστα των επιθυμητών.
Θα καταστραφώ εδώ μέσα...
Enter at your own risk, though :))))

Αν και θα μπορουσε να ηταν σουπερ εξαιρετικο (με τα αγνωστα χειρογραφα του Καφκα κλπ κλπ) δεν ηταν. (Οσο με αφορα). Το χαρισα σε μια φιλη μου και με ρωτησε αν σκοπευα να την ξεκανω με το βιβλιο. :ουχ:

Δεν θα το προτεινα ευκολα.
 
λυγερά και αμαρτωλά κορμιά να κυλιόνται στο σανό.
:μουάχαχα: Συγγνώμη που κόβω την ροή αλλά διάβασα την ανάρτησή την ώρα που έκανα διάλειμμα (λάθος, μεγάλο λάθος) και κακαρισα. Διαβάζω historical romance (μόνο το outlander αρνούμαι να αγγίξω), και έχω να πω πως είναι η καλύτερη εξήγηση του είδους. Στην κλέβω. Καλύπτει και το cowboy romance.
Ευκαιρία να κοτσαρω φωτογραφία του Γκόρντον Παρκς (:προσκυνώ:)
 
Paul Craddock, Spare Parts
Βιβλίο για την ιστορία των μεταμοσχεύσεων και γενικά για την ιστορία της Δυτικής Ιατρικής από τον πρώιμο μεσαίωνα και ειδικά από την ύστερη Αναγέννηση.
Είμαι στο 15-20% και μέχρι τώρα πολύ ευχαριστημένος.
Παίρνει μόνο ως αρχή μια μεταμόσχευση, στο πρώτο κεφάλαιο την μύτη από δέρμα χεριού που ήταν από τον 16ο αιώνα και βάζει υπόβαθρο και ανάλυση για τα άτομα-γιατρούς (ή χειρουργούς), την ιδεολογία και τις πρακτικές.
 
Ξεκίνησα το 2ο βιβλίο της Υπερβορέας του Αντωνόπουλου.
Εντάξει, δεν το θυμόμουν έτσι...όταν το πρωτοδιάβασα στα 16-17 ήταν κάτι συναρπαστικό. Σήμερα το βλέπω λίγο διαφορετικά, χωρίς να έχει χαθεί καθόλου ο θαυμασμός προς τον συγγραφέα και το εγχείρημά του.
Ας σημειώσω πως ο Μιχάλης Αντωνόπουλος έχει άκομα δυο βιβλία στο ενεργητικό του: το Ούλτιμους Βορεάλις και τις Πηγές του Χρόνου. Αυτό το τελευταίο το προτείνω ανεπιφύλακτα. Πρόκειται για την ιστορία ενός ταξιδιού στο χρόνο. Ωστόσο, επειδή ο συγγραφέας έχει σπουδές φυσικής & αστροφυσικής, το twist που υπάρχει στην ιστορία είναι μοναδικό και τρομερά ενδιαφέρον.

Paul Craddock, Spare Parts
Αναρωτιέμαι, ποια έκδοση έχεις? Αυτή ή αυτή? Για να ξέρω τι θα βάλω στη wishlist.
Καλά, θα με καταστρέψετε τελείως...:γρμβ:
 
Είμαι αρκετά κοντά στο τέλος του πρώτου τόμου από το Θύελλα από Ατσάλι.

Σελ. 500+ και μπαίνω στα τελευταία povs.

Καλά ανυπομονώ να διαβάσω τους στίχους από το Rains of Castamere όπως οι πιστοί το Πάσχα ανυπομονούν για το Χριστός Ανέστη λολ

Μέχρι 31 του μήνα θα έχω ολοκληρώσει και τον δεύτερο τόμο.
 
Λοιπόν ξεκίνησα
1. Το σπαθί των Σανάρα του Τέρι Μπρουκς και αυτό γιατί μετά τη σειρά Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης,
ήθελα κάτι κλασικό με ξωτικά, νάνους κτλ. Κάθεται στα ράφια μου καμιά 10ετία τώρα. Κρίμα είναι.

2. Altered Carbon (Θνητοί Θεοί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis, τα υπόλοιπα της σειράς φυσικά δεν βγήκαν), βιβλίο 1ο της σειράς Takeshi Kovacs του Ρίτσαρντ Μόργκαν, το οποίο το είχαμε συζητήσει με το μέλος @Διχασμένη και της είχα πει ότι θα το ξεκινήσω κάπου στα κοντά για να της πω τη γνώμη μου. Βέβαια βοήθησε και το γεγονός που είδαμε με τον σύντροφό μου το 1ο επεισόδιο από τη σειρά (εγώ την έχω δει βέβαια) και ψιλοπορώθηκα γιατί η σειρά μου είχε αρέσει πάαααρα πολύ. Άτιμο Netflix. Όλα τα παίρνεις, όλα τα ακυρώνεις.
:τσκτσκ::οργή::νατώρα::γρμβ::όχισουλέω::κάτω::αντιπαράθεση:

Συνεχίζω με αργούς ρυθμούς το Σκοτεινό Δάσος...
 
2. Altered Carbon (Θνητοί Θεοί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis, τα υπόλοιπα της σειράς φυσικά δεν βγήκαν
Όταν με το καλό το διαβάσεις πες μια γνώμη. Το'χω διαβάσει. Μου άρεσε, αλλά μια ακόμα γνώμη θα με βοηθούσε να σχηματοποιήσω καλύτερα κάποιες εντυπώσεις.
 
Σήμερα ξεκίνησα το Όνειρο του Μισισιπή (Fever Dream) το οποίο απέκτησα τζάμπα ουσιαστικά .

Διάβασα γύρω στις 100 σελίδες σήμερα και πραγματικά το απόλαυσα.

Στο goodreads ανέφερα τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις.

Μέχρι τα μέσα Νοέμβρη θα έχω ολοκληρώσει και το μέρος 2 από το Θύελλα από Ατσάλι.
 
Robert Forsyth, Luftwaffe Special Weapons
Πολύ καλό σε ποιότητα βιβλίο, αν και τεχνικό και αρκετά επιφανειακό λόγω θέματος.
Εξαιρετικές φωτογραφίες, αυθεντικά μηχανολογικά σχεδιαγράμματα και απεικονίσεις.
Είμαι στο 20% αλλά μάλλον μέχρι Πέμπτη θα το έχω τελειώσει.
Δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πληροφορίες βιβλίο (κάθε σελίδα έχει συνήθως μια ή παραπάνω εικόνες/φωτο/σχεδιαγράμματα)
Πολλά επίσης ήδη τα ξέρω αρκετά καλά από άλλα βιβλία Osprey ή/και Schiffer (π.χ. R4M και όλα τα προγράμματα των ρουκετών και ΑΑ πυραύλων).
Τέλος είναι μόλις 230 σελίδες.
 
Σήμερα θα ξεκινήσω το: Η γκαρσόν και ο δολοφόνος - Η ιστορία της Λουίζ και του Πολ, παρενδυσία λιποτάχτη, στο Παρίσι των τρελών χρόνων. Είναι των: Fabrice Virgili & Daniele Voldman. Το έχει διαβάσει κανείς; Μου κίνησε την περιέργεια η περιγραφή του βιβλίου και το πήρα από την έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο.

Από το οπισθόφυλλο:

Ένας στρατιώτης λιποταχτεί από τα χαρακώματα και, για να ξεφύγει, μεταμφιέζεται σε γυναίκα. Όμως, δεν είναι τόσο απλό να αλλάζεις κοινωνικό φύλο. Όντας υποχρεωμένος να πάρει μια γυναικεία ταυτότητα, ο Πολ θα υιοθετήσει το στιλ της μοντέρνας "νέας γυναίκας", που αναδύεται ακριβώς τα χρόνια εκείνα: θα γίνει λοιπόν μια γκαρσόν, όπως έλεγαν τότε, που συζεί με τη "φίλη" της (την έως πριν σύζυγό του). Αυτό θα του δώσει την ευκαιρία να ριχτεί σε ερωτικές περιπέτειες κάθε είδους, παρασύροντας μάλιστα σ' αυτές τη Λουίζ, πάντα πιστή σύντροφο στην παρανομία.
Μετά την αμνηστία, η Σουζάν μπορεί να ξαναγίνει Πολ. Υπάρχει όμως επιστροφή στην κανονικότητα για κάποιον που έχει παραβιάσει ένα τόσο βασικό κοινωνικό σύνορο; Οι πιέσεις μιας αμφιλεγόμενης διασημότητας δεν βοηθούν και το ζευγάρι θα περάσει σε μια διαρκή κρίση. Η κλιμάκωση των παραβατικών συμπεριφορών θα κορυφωθεί, λίγα χρόνια αργότερα, με ένα έγκλημα: μια αληθινή ροκαμβολική περιπέτεια στο Παρίσι των "τρελών χρόνων" της δεκαετίας του 1920. Στηριγμένοι σε πλούσιο αρχειακό υλικό (φωτογραφίες, επιστολές, ημερολόγια, δικαστικά έγγραφα, εφημερίδες), ο Fabrice Virgili και η Daniele Voldman αφηγούνται την παράξενη -και τραγική- ιστορία του Πολ και της Λουίζ, μια ιστορία που συνδυάζει θέματα όπως τα ψυχικά τραύματα του πολέμου, η παρενδυσία, η ομοφυλοφιλία, οι "διαταραχές φύλου", ο ανδρισμός, η συζυγική βία και η πολυπλοκότητα των ερωτικών συναισθημάτων.
 
Cheryl Cheryl Fury, The Social History of English Seamen, 1485-1649
Πυκνογραμμένο και αρκετά ακαδημαϊκό, αλλά έχει καλές πληροφορίες για ένα θέμα που σπάνια αναφέρεται.
Το όνομα της συγκεκριμένης πρέπει να είναι το ποιο young adult fantasy πρωταγωνίστρια που έχω δει..
 
Ξεκίνησα το βιβλίο Τα κορίτσια της Νέας Υόρκης που δανείστηκα από τη βιβλιοθήκη...
2 κεφάλαια τώρα μιλάει για σεξ... και μετά παραπονιόμουν για το Altered Carbon και τις σκηνές σεξ...
Είναι βιβλίο ενηλίκων και όχι εφηβικό...
Νομίζω όλοι ξέρουμε το 69, 59, 89 και όποιο άλλο αεροπλανικό ή υποβρύχια βύθιση και αναρρίχηση πάνω στο σεξ...
Απλά κάθε φορά το διαβάζω με άλλες λέξεις είτε από την αντρική είτε από τη γυναικεία σκοπιά...
😒😞😔
 
Ξεκίνησα να διαβάζω το "Το τραγούδι των Νιμπελούνγκεν" από εκδόσεις ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ.
Πασίγνωστο μεσαιωνικό έπος, ανάλογης φήμης με αυτό του Γιλγαμές. Μέχρι στιγμής φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και μου θυμίζει αρκετά τον Θάνατο του Αρθούρου του Τόμας Μάλορι.
Προσεγμένη η έκδοση του ΣΤΟΧΑΣΤΗ αλλά με μια εισαγωγή η οποία θα έπρεπε να είναι επίμετρο!!
 
Top