Να βοηθήσω λίγο την σκέψη σου;;στον Henry James του οποιου τα βιβλία δεν με εχουν καταγοητευσει ή συναρπάσει, με εξαιρεση το θηρίο στη ζουγκλα...

Να μας πεις και μας όταν τελείωσεις τον λόγο που κάνουν σεξ οι γυναίκες, διότι τόσα χρόνια μας έχει φάει η αγωνίαΞεκινησα εχθες το βιβλιο με τιτλο ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΞ
Ε μα ρε Κρίτων κι εσύ!3) εντέλει γιατί κάνουν όλοι αυτοί σεξ; πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος ή κάποια αιτία;

Πολλοί έχουν περάσει από αυτήν την περίοδο της εξερεύνησης και ενθουσιασμού. Ωστόσο εγώ θα σου πρότεινα να μην μάθεις από τα βιβλία για τέτοιου είδους θέματα αλλά μέσω πείρας. Είναι και ένας λόγος να προσεγγίσεις τον άλλον περισσότερο και όχι μόνο επιφανειακά. Έτσι μαθαίνεις την ζωή και τον εαυτό σου, μέσω των άλλων και των μεταξύ σας εμπειριών. Enjoy the journey and stay safeΞεκινησα εχθες το βιβλιο με τιτλο ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΞ .Απιστευτο βιβλιο εχω διαβασει τις πρωτες 60 σελιδες και το εχω λατρεψει
@ΚρίτωνΓ εσυ σαν θαλάσσιος βιολόγος θα μπορούσες να γράψεις ένα βιβλίο για τι στάσεις προτιμούν στο σεξ οι λαγοκέφαλοι!μήπως ως βιολόγος (και ως φιλόσοφος) πρέπει να γράψω και εγώ κάποιο βιβλίο ευρύτερου ενδιαφέροντος του τύπου "γιατί οι άνθρωποι (ή και τα έμβια όντα γενικότερα) έχουν φυσικές ανάγκες; (και αν ναι πρέπει να συμπεριλάβω το σεξ σε αυτές;)
) ειναι αυτό που διαβάζω τώρα. Πάλι καταπιανεται λογοτεχνικα με αυτο που ονομαζεται (κι ισως, τρομαζει καποιος) ιστορικο μυθιστόρημα, με τον ιδιο τροπο που το εκανε και στον ετερο ογκόλιθό της, Αδριανου Απομνημονευματα. Οπως και το υστερο, ετσι και το προτερο αρχισε να συγγραφει στην πρωτη πρωτη νιοτη της για να ολοκληρωσει πολυ αργοτερα, κουβαλωντας εντος της για δεκαετιες τον ηρωα.Αριστούργημα το οποίο αδικείται από τη χείριστη μετάφραση αλλά και την έλλειψη κάποιων υποσημειώσεων που θα βοηθούσαν πάρα πολύ στην ανάγνωση αλλά και στο να καθοριστεί το ιστορικό πλαίσιο.Υπαρχει μια στρεβλή εντύπωση οτι το βιβλιο τουτο ειναι δύσκολο κι απαιτητικό, whatever that means. Η προζα της Γιουρσεναρ ειναι πυκνη και πλουσια, ειναι το μεδουλι της λογοτεχνιας. ση.

οι εκδόσεις Χατζηνικολή είναι ΓΤΠΚ

, στο εσώφυλλο αναφέρεται ότι το Σολάρις σκηνοθέτησε ο ρωσος Τορντόβσκυ
, η επιμέλεια ανύπαρκτη, κάποιες λέξεις αποδιδονται μάλλον άκυρα και παρωχημένα (πχ άσκεφτα
) ενώ, από την άλλη, ποιήματα σε ομοιοκαταληξία και ξεκινώντας η κάθε λέξη απο το μ, εχουν αποδωθει μάλλον ευστοχα, εξυπνα κι αστεία και προκειται για βιβλίο τελειως διαφορετικό απο το ερμητικο και πιο εσωτερικο Σολάρις.