Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

, αλλά με δυσκολία ολοκληρωσα τον α' τόμο..
Με γλύτωσες από περιττά έξοδα!!:κόλλα5:

Επίσης, επειδή βρέθηκα σε μια παρέα που μιλούσε συνεχώς για τον Τόλκιν, έπιασα να ξεφυλλίζω πάλι το Σιλμαρίλλιον,
Συνεχίζοντας λοιπόν το ξεφύλλισμα του βιβλίου, καταρχάς βρήκα πως το είχα αγοράσει 5,500 δραχμές! 🤦‍♂️
Πάντα μου κάνει εντύπωση ο κόσμος που είχε φτιάξει στο μυαλό του ο Τόλκιν. Δλδ είναι απίστευτο πόσο δούλευε μέσα του το φανταστικό του κόσμο. Το κάθε τι έχει τη θέση του, ο καθένας παίζει τον ρόλο του και όλα εν τέλει βγάζουν νόημα.
Βέβαια, στον κόσμο του Τόλκιν οι κακοί είναι κακοί και οι καλοί καλοί, χωρίς να υπάρχει μέση οδός οπότε οι χαρακτήρες φαίνονται κάπως χάρτινοι, σε αντίθεση με αυτούς της Τιγκάνα ή του GoT, που έχουν βάθος και είναι δουλεμένοι από την βάση τους.

Παρ' όλα αυτά το εξοντωτικό name-dropping δεν παλεύεται στο Σιλμαρίλλιον.
Δεν υποφέρεται απλά. Δεν ξέρω αν και ο ίδιος ο Τόλκιν ήθελε να εκδοθεί ή το έγραφε για πάρτη του! 😁

Με γλύτωσες από περιττά έξοδα!!:κόλλα5:
εσυ εισαι πιο ρομαντική πσυχή, μπορει να σου αρεσει.
Ακου τι θα κανουμε: Παρε τον Β τομο που κυκλοφορεί, διάβασέ τον κι αν σου αρεσει, σου στελνω εγώ τον Α, που δεν κυκλοφορει. :)))):))))

Τα οποία κατεφθασαν χθες όοοολα μαζί, απο διαφορετικους δρόμους κι εγώ επέλεξα να ξεκινήσω ένα άλλο, του οποιου η πρώτη ιστορία ειναι πολύ ομορφη, νοσταλγική και συγκινητική ενώ δεν προλαβα να ολοκληρωσω την επίσης εξαιρετική δευτερη. Πολύ ωραίο βιβλιαράκι, πάρα πολυ γλυκο, σαν το κρασι του Μπράντμπερι

Last edited:
Last edited:
to link δεν παίζει.

Νικολα, αν οι υπολοιπες δυο ειναι τόσο καλες όσο η πρωτη, θα γινει κι εμενα αγαπημενη συλλογή (πολλλύ γλυκο, βρε παιδι μου :ντροπή::ντροπή:), για την ακριβεια, θα πάρει θεση among my precious (little) books. Διπλα στο dandellion wine και στον Χιονη (φαντασου, δηλαδή!) και σε άλλους.

Τώρα παίζει!
Είναι εξίσου καλές και απολαυστικές!!
Trust me! Καλά δε στο έχω προτείνει ποτέ αυτό σε κάποιο νήμα;

Η Μάγκυ στο τέλος με έκανε να κάνω βόλτες γύρω από τον εαυτό μου, πρώτα για την ιδέα του Έλισον και δεύτερον για το απίθανο τέλος!

Θυμήθηκα τώρα πως θέλω να διαβάσω ό,τι δικό του κυκλοφορεί!!

Θυμήθηκα τώρα πως θέλω να διαβάσω ό,τι δικό του κυκλοφορεί!!
Ναι κι εγω!!!!!!!!!!
Καλά δε στο έχω προτείνει ποτέ αυτό σε κάποιο νήμα;
Οχι, αλλα ολοι ξερουμε οτι με την ΕΦ δεν ειμαι πολύ δεκτική, πρεπει να πληροι ορους, προϋποθεσεις, εκλογικους καταλόγους, επιδομα θερμανσης κλπ :))))

περα από την πλάκα, κοιταζοντας λιγο τι εχω διαβασει απο την αρχή του χρόνου, εχω καταναλώσει κορυφαιες βιβλιαρες, εχω αφησει και στην ακρη 3-4 προσωρινα (Τυφλωση, Αρμαντειλ και ολο και καποιο αλλο), αλλα στην πλειονότητά τους, ειναι εξαιρετικα.

Το παραληρημα οφειλεται στον σκανδαλωδως ανελπιστα σουπερ εξαιρετικο Ελλισον

Είδα ποια διηγήματα περιλαμβάνει!

Η ΟΜΟΡΦΟΥΛΑ ΜΑΓΚΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΕΡΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

Αυτό είναι και στον Τζέφτη με άλλο τίτλο!

ΤΟ ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΑΡΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ

Λες να είναι κι αυτό στον Τζέφτη;;

Εκκρεμεί να διαβάσετε και την Ηλιόπετρα.:)))) Εγώ το άκουσα σε Audio book μιας και δεν βρήκα το βιβλίο. Ωστόσο θα είχε πολύ ενδιαφέρον η δική σας οπτική, επειδη όσοι είναι ενεργοί στην λέσχη είναι της θετικής από όσο έχω καταλάβει και ένα τέτοιο ποίημα είναι πολύ μακριά από αυτόν τον τρόπο σκέψης. Εγώ πάλι ακροβατώ σε δύο αντίθετους πόλους. Επίσης μου κάνει εντύπωση που διαβάζετε επιστημονική φαντασία, δεν ξέρω γιατί ίσως επειδή ως άνθρωποι σκεφτόμαστε σε κουτάκια ή κατηγοριοποιουμε πράγματα και όταν εφαρμόζουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης για τους ανθρώπους κάτι δεν κολλάει ή φαίνεται αντίθετο προς ένα άλλο χαρακτηριστικό.

Εκκρεμεί να διαβάσετε και την Ηλιόπετρα.:)))) Ωστόσο θα είχε πολύ ενδιαφέρον η δική σας οπτική, επειδη όσοι είναι ενεργοί στην λέσχη είναι της θετικής από όσο έχω καταλάβει και ένα τέτοιο ποίημα είναι πολύ μακριά από αυτόν τον τρόπο σκέψης.
Εγω δεν ανηκω στους θετικαριους (sic) παρόλ αυτά νομιζω ειμαι θετικός ανθρωπος :)))).
Σε καθε περιπτωση, αμφιβαλλω αν η προσληψη της τεχνης εν γενει και της ποιησης πιο συγκεκριμένα -κι ακομη πιο συγκεκριμενα, της Πετρας του Ηλιου- σχετιζεται με οποιοδηποτε υποβαθρο σπουδων κλπ του αναγνωστη. Νομιζω οτι τα αντιλαμβανεται κανεις με άλλα μεσα. Νομίζω.
ίσως επειδή ως άνθρωποι σκεφτόμαστε σε κουτάκια ή κατηγοριοποιουμε πράγματα και όταν εφαρμόζουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης για τους ανθρώπους κάτι δεν κολλάει ή φαίνεται αντίθετο προς ένα άλλο χαρακτηριστικό.
Εδώ, δεν καταλαβα τι λες..:(
Είναι εξίσου καλές και απολαυστικές!!
Εξαιρετικα και τα 3 διηγηματα, πολυ διαφορετικα μεταξύ τους. Πραγματικα μπηκε στην καρδια μου, όπως τα Χρονικα του Αρη.
Απορω που δεν εχει πεσει ακομη το αναθεμα της πολιτικης ορθοτητας στην τρίτη ιστορία...

Last edited:
Εδώ, δεν καταλαβα τι λες..:(
Εννοούσα την ύπαρξη στερεότυπων, πχ οι καθηγητές σίγουρα διαβάζουν πολλά βιβλία και τους αρέσει επειδη είναι καθηγητές κλπ

Νομιζω οτι τα αντιλαμβανεται κανεις με άλλα μεσα. Νομίζω.
Αυτά τα μέσα ήλπιζα να δω μέσα από την συναναγνωση σας. :χαχα:

Δεν νομιζω οτι η ποιηση ερμηνευεται με πραγματολογικά στοιχεια, ερμηνευτικα εργαλεία κλπ κλπ. Μοιαζει πιο εσωτερικη διεργασία που αγγιζει το θυμικο.

Εξαιρετικα και τα 3 διηγηματα, πολυ διαφορετικα μεταξύ τους. Πραγματικα μπηκε στην καρδια μου, όπως τα Χρονικα του Αρη.
Απορω που δεν εχει πεσει ακομη το αναθεμα της πολιτικης ορθοτητας στην τρίτη ιστορία...
Τα έλεγα τα έλεγα!
Το απόγευμα διάβασα πάλι την Μάγκυ!

Δεν νομιζω οτι η ποιηση ερμηνευεται με πραγματολογικά στοιχεια, ερμηνευτικα εργαλεία κλπ κλπ. Μοιαζει πιο εσωτερικη διεργασία που αγγιζει το θυμικο.
Ωστε και εσείς οι θετικοί έχετε θυμικο. Πλάκα κάνω απλά αναρωτιόμουν αν σε αυτές τις περιπτώσεις επεμβαίνει κάποια στιγμή η καθαρή λογική. Όμως με την απάντηση σου με κάλυψες, ευχαριστώ.