Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
αλλά ο τίτλος είναι λίγο ασυνάρτητος, δεν κολλάει η ερώτηση με την απάντηση. Θα ταίριαζε καλύτερα νομίζω εάν ο τίτλος ήταν π.χ. "-Κι άλλη Μεγάλη Ελλάδα θέλετε; -Ναι".
Ειναι ενα meme που νομιζω γινεται συχνα πιο προσφατα στη γλωσσα των σοσιαλ μιντια... ισως ακουγεται καλυτερα στα αγγλικα, αλλα και παλι δε βγαζει νοημα (επιτηδες). Ρωταει καποιος "ποσο [ταδε] θελεις;" και αντι ο αλλος να λεει πόσο, ή τόσο, λέει "ναι" (λες και απο την εκσταση του, παρανοησε την ερωτηση για δυαδική) που φανταζομαι οτι σημαινει "ας ειναι οσο θελει, αρκει να ειναι"

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Συμπτωματικά το σκεφτόμουν σήμερα αλλά μάλλον σε λίγο διαφορετική περίπτωση. Όταν σε ρωτάνε το ένα ή το άλλο και λες "ναι!" σαν να τα θες καί τα δυο. Δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά. Όπως το περιγράφει εδώ ο Μιτς για τον Καμ.

Έτυχε να το σκέφτομαι γιατί μόλις πήγα οχτώ (!) μέρες σερί σε ένα σωρό αρχαίους ναούς και φανταζόμουν κάποιον να με ρωτάει π.χ.: Πού θες να πας: στον Άλφα, τον Βήτα, τον Γάμα ή τον Δέλτα; και να απαντάω "YES!" :))))

Ξεκίνησα μια βιογραφια του Μονταινιου, how to live..., της Bakewell, πριν προχωρήσω στην αγορά του τόμου των δοκιμίων του. Προς το παρόν είναι διαβάζεται εύκολα και έχει ενδιαφέρον η προσέγγιση της συγγραφέως που δεν ξεκινά όπως συνηθίζεται, γεννήθηκε τότε, σπούδασε εκεί κλπ. Παρουσιάζει κάποια θέματα των δοκιμίων του, αναφέροντας, κάποια σχετικα με το θεμα, γεγονότα από την ζωή του και τις επιρροές του. Είμαι ακόμα στην αρχή ομως και είναι 500 σελίδες, δεν ξέρω πώς θα κυλήσει η συνέχεια.

Ωραία η Bakewell, εχω διαβάσει τους υπαρξιστες
θελω πολύ να το διαβασω κι αυτό.
@ΜιΛάμπρος μην διαβασεις το παρακάτω, σταμάτα σ' αυτήν εδώ την πρόταση.

@Έλλη Μ το διαβάζω από ένα pdf που βρήκα online στα αγγλικά. Μου αρέσει ο τρόπος που γράφει η Bakewell, μελλοντικά θα διαβάσω και το βιβλίο που αναφέρεις. Σκέφτομαι καιρό να προσεγγίσω τα έργα των υπαρξιστων. Θα ξεκινούσα με ένα μυθιστορημα του Σατρ που έπεσε στα χέρια μου, αλλά τελικά θα προτιμήσω το βιβλίο της Bakewell για αρχή. Αυτό που διαβάζω τώρα είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Παρουσιάζει τον άνθρωπο πίσω από το έργο του παράλληλα με το εργο του και ο Μονταινιος φαίνεται να αποτελούσε ιδιαίτερη προσωπικότητα.