Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
δηλ. κάνει χιούμορ; δεν είναι για τα λεμόνια; :χμ:

Τελειωσα " Το χρωμα της μαγειας" του Τερι Πρατσετ και συνεχιζω με " Το φως της φαντασιας" του ιδιου.

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Απ' όσο παρατηρώ το "Εργοστάσιο Σφηκών" συνεχίζει να διχάζει, σε άλλους αρέσει πολύ ενώ πολλοί το απεχθάνονται.. χαίρομαι που ανήκεις στους πρώτους, εδώ και καιρό δεν έτυχε να ακούσω κάτι καλό από ανθρώπους που το διάβασαν - εννοείται πως και σε εμένα άρεσε πολύ.
:γιούπι:Κι εγώ είμαι ένας απ΄αυτούς που μου άρεσε πολύ,αν κι εδώ και πολλά χρόνια απέχω από το είδος,δεν με τραβά πια.

Αντιθέτως μόλις τέλειωσα την «Αισθηματική αγωγή» του Φλωμπέρ που ήταν τουλάχιστον για μένα καταπληκτικό.Ο τίτλος μπορεί να παραπέμπει αλλού όμως ο συγγραφέας μπλέκει μέσα αυτοβιογραφικά στοιχεία,μάχες από την Παρισινή Κομμούνα και...καλύτερα να μην αποκαλύψω περισσότερα για όποιον θελήσει να το διαβάσει.
Συνεχίζω με το «1984» του Όργουελ,ένα βιβλίο που πάντα ήθελα να αποκτήσω και για διαφόρους λόγους καθυστερούσα την αγορά του.

Τελειωσα την Ομιχλη, του Κινγκ. Φοβερο βιβλιο και αυτο. Δυνατο και αρκετα τρομακτικο σε σημεια, οπως και η ταινια. Συμφωνω με την αποψη πολλων, οτι το τελος της ταινιας ειναι καλυτερο απο αυτο του βιβλιου (οχι οτι του βιβλιου ειναι κακο).

Θα συνεχισω με το Ψηλο Παραθυρο, του Ρεημοντ Τσαντλερ.

Το ψηλό παράθυρο δεν είναι και ό,τι καλύτερο από Τσάντλερ, είναι όμως πάντα Τσάντλερ.

Τελείωσα το Εχθροί: Μια ερωτική ιστορία που δεν ήταν άσχημο, με κούρασε όμως σε κάποια σημεία και ο πρωταγωνιστής του, αν και πολύ ρεαλιστικός, είναι αντιπαθέστατος. Συνεχίζω με τον καλόγερο του Μάθιου Λιούις

Τελειωσα την Ομιχλη, του Κινγκ. Φοβερο βιβλιο και αυτο. Δυνατο και αρκετα τρομακτικο σε σημεια, οπως και η ταινια. Συμφωνω με την αποψη πολλων, οτι το τελος της ταινιας ειναι καλυτερο απο αυτο του βιβλιου (οχι οτι του βιβλιου ειναι κακο).
Είναι καλύτερο γιατί είναι πιο έντονο συναισθηματικά και άρα πιο κινηματογραφικό. Με είχε συγκλονίσει και η ερμηνεία του πρωταγωνιστή, που κατά τ' άλλα δεν τον θεωρώ και κανά σπουδαίο ηθοποιό.

Ξεκίνησα επίσης την σκακιστική νουβέλα αφού τελείωσα τον βρόμικο κόσμο του Μπουκόφσκι.Η πρώτη γνωριμία μαζί του στην αρχή με ξάφνιασε αλλά στο τέλος με ενθουσίασε.
Τώρα έχοντας διαβάσει 23 σελίδες από την σκακιστική νουβέλα μου αρέσει τόσο πολύ,που διστάζω να διαβάσω πολλές σελίδες μαζί για να μην το εξαντλήσω γρήγορα!!

το τελείωσα! Θα γράψω αναλυτικά την άποψή μου, σήμερα ή αύριο, στην παρουσιάση του Χρήστου.
Σειρά έχουν οι "Εικόνες από τη ζωή στο χωριό" του Άμος Οζ.

Τελείωσα τον εξαιρετικό Καλόγερο του Μάθιου Λιούις και συνεχίζω με το Κοτσέρτο μπαρόκκο του Αλέχο Καρπεντιέ

Τέλειωσα τα σακιά της Καρυστιάνη, ιδιαίτερο βιβλίο, ήταν από τα λίγα βιβλία που δεν παρέβλεψα ούτε μια γραμμούλα, και συνεχίζω με τον γιο-Νέσμπο που είναι κάπου στη μέση, την Γαλήνη του Βενέζη που επίσης είναι στη μέση σε ακουστικό βιβλίο, και τους εμπόρους των εθνών που διάβασα την πρώτη γραμμή.
Όλα αυτά προσπαθώντας να σπάσω το ρεκόρ του Κόρτο. :χαχα:

"Αδερφοί Καραμάζοφ" του Ντοστογιέφσκυ και "ο ανεξερεύνητος εαυτός" του Καρλ Γιουνγκ.