Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Και ξέρεις ποιό είναι το θέμα; τον φαντάζομαι να το λέει με straight face κι αυτό με κάνει να ξεκαρδίζομαι.

Στο Φθινόπωρο, τα Ανεμοδαρμένα ύψη
Αγαπημένη Στιλλ, σε ευχαριστώ, το είχα σκοπό εδώ και κάποιον καιρό να το διαβάσω!
Ξέρεις τι με κρατάει όμως λίγο παραπάνω απ' όσο πριν? Όχι πως δεν έχω εμπιστοσύνη στην ψυχραιμία σου, αλλά αν δεν με πολυενθουσιάσει (όπως η Τζέην Έυρ της άλλης αδελφής Μπροντέ) ή ακόμα χειρότερα με εκνευρίσει ο Χίθκλιφ, όπως την Τσίου, πώς θα αντέξεις καλό μου να σε έχουμε στη μέση, να γκρινιάζουμε και να λέμε και να λέμε? Είσαι ατρόμητη και ζεις επικινδύνως! :φιλί:

Φθινόπωρο ξεκίνα, κάθε φορά που θα θες να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο θα με παίρνεις τηλέφωνο και θα βρίζουμε ακατάσχετα τους ζαβούς που δεν κοίταζαν τα χάλια τους, μου ήθελαν και έρωτα. Στα διάλα.

Εγώ είμαι παρα πολύ πολιτισμένη και δέχομαι τις διαφορετικές απόψεις. Το πολύ πολύ να σας κόψω την καλημέρα :χαχαχα:
Φθινόπωρο κάνε την απόπειρα σου και αμα δείς οτι δεν άστο. Τσίου είναι μικρό και έυκολο σαν βιβλίο, θα σου θυμίσει Ντοστογιέφσκι.
Παράδοξε για κακό οιωνό το κόβω αυτό που σου συνέβη αλλα για μένα θα χάσεις αμα δεν το διαβάσεις.

Μα τι δημοκρατική κόρη που έχω! Όλα από την μανούλα τα πήρε! (Θα το αγοράσω επειδή το λες εσύ. Να σου πω, όσο θα το διαβάζω να έχω έτοιμο επεισόδιο από Seinfeld?)

Last edited:
Ουτε τις λευκές νύκτες της Στιλλ ξέρω , ούτε την Σιββιρύτισσα της Ζωγράφου από το Φθινόπωρο πάω να τα γκουκλάρω!

Μα τι δημοκρατική κόρη που έχω! Όλα από την μανούλα τα πήρε! (Θα το αγοράσω επειδή το λες εσύ. Να σου πω, όσο θα το διαβάζω να έχω έτοιμο επεισόδιο από Seinfeld?)
Ε εννοείται αυτό, σου έχω προτείνει ποτέ κάτι που να έιναι μες στην καλή χαρά :)))

Κατάλαβα. Θα το διαβάσω γύρω στον Φλεβάρη, μη μου κάτσει ο κουραμπιές στον λαιμό και έχουμε άλλα.

Είναι και πολύ σεμνός άνθρωπος Κόμη και ξέρει αρκετά από κλασική λογοτεχνία. Είχαμε μια συνομιλία πριν αρκετούς μήνες κατά τύχη.

Στην Έλλη πρώτη και καλύτερη το "Η έρημος των Ταρτάρων" του Ντίνο Μπουτζάτι, διότι θα εκτιμήσει τον καφκικό χαρακτήρα του βιβλίου και θα έχει διαβάσει ένα από τα πολύ αγαπημένα μου βιβλία!
Νικόλα, το έχω στο ράφι, θα το διαβάσω με τη νέα χρονια. :)
Ελλη σε σενα "το φως ανάμεσα σε δύο ωκεανούς " τι λες;
ΔΕν το ξέρω! θα το ψάξω και σ' ευχαριστώ. :)
Στην Έλλη το Ο Καθρέφτης μέσα απ' τον Καθρέφτη του Μίχαελ Έντε.
Πολύ ωραίο βιβλίο και δεν το έχω. :)
Στην Έλλη: Την Ισπανική διαθήκη του Koestler
Παράδοξε, με τον Καίσλερ δεν εχω μεγάλη εξοικείωση πέραν κανα δυο βιβλιων. Η ΠτΔ για παράδειγμα, με έβγαλε ολίγον γκόλ. :))
Ευχαριστώ που με σκεφτηκες Ελλη και για αυτη την γλυκεια χειρονομια σου. :ευχαριστώ:
Γιατι αυτό το βιβλίο δεν ξερω αλλα ουτε και γενικα το βιβλίο δεν το ηξερα. Σκεφτηκα μηπως το παρω καποια στιγμη να το διαβασω αλλα δυστυχως ειναι εξαντλημενο.
Ναι, ειναι όντως εξαντλημένο. Εμένα η χάρη μου έφτασε στην Κύπρο για να το βρώ.
Έλλη, το περίεργο είναι ότι το Αστείο μου το έχουν προτείνει κι άλλοι φίλοι μου που ξέρουν τα γούστα μου αλλά δεν τους άκουσα ακόμα.
Ευκαιρία να το βάλεις στα μελλοντικά σου σχέδια, τώρα που γιναμε πολλοι. :ναι:
Στην ΈλληΜ: Η δεσποινίδα (Ίβο Άντριτς)
Συναδει και στην ηλικία μου, αφού! :αγαπώ:
Όμως μιας και "your wish is my command", θα έχω σύντομα. :ναι:
Αν αποφασισεις να διαβάσεις κάποιο, ευχαριστως το κάνουμε συνανάγνωση. :):)
Στην Ελλη, που την ευχαριστησα για το δωρο της αλλα δεν της ανταπεδωσα, θα έκανα δώρο το Ο Γερμανος μουτζαχεντιν του Μπουαλέμ Σανσάλ.
Χρυσόστομε, πολύ ενδιαφέρον φαίνεται, και το αγνοούσα. Ευχαριστώ κι απο δω. ;)
Έλλη και Τσίου, αισθάνθηκα πως έχετε καταλάβει για μένα περισσότερα από όσα ίσως θα ήθελα.
Εχω επιλεκτική μνήμη, πές τι θες να διαγράψω. :))))
....(Και με το μαγικό μου ραβδάκι θα επανέφερα στην κυκλοφορία δια παντός το αγαπημένο της κραγιόν!)
Φετος, εχουμε άλλα δράματα με άλλο κραγιον. :ουχ::ουχ:

Στην Έλλη τον Σκλάβο του Σίνγκερ
Οχι κάτι του Οζ;; (Ιωάνναααα;;; :)))) )
Το πήρα μια φορά απ' τον Πατάκη αλλά φτάνοντας στο ταμείο είχα ξεχάσει τα λεφτά στη μπαγκαζιέρα κι όταν βγήκα κάτι έτυχε και δεν ξαναμπήκα να το πάρω.
Τωρα, αλήθεια;; :μουάχαχα:

Στην Ίζι, το "Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ", γιατί πρέπει επιτέλους να το διαβάσει κάποια στιγμή :ναι:

Στον Μπου Ράντλι, το "Υπνοβάτισσα Γη", του Μία Κούτο.

Στον Νικόλα, το "Μηδέν και το Απειρο", του Κράισλερ.

Στον Φαροφύλακα, το "Στον Ισκιο της Ροδιάς", του Ταρίκ Αλί.

Στην Χήθκλιφ, την "Εξουσιαστική Μανία", της Κρίστα Φάουστ.

Στον Αντέρωτα, το "2001: Οδύσσεια του Διαστήματος", του Αρθρουρ Κλαρκ.

Στην Βάγγυ, το "Ένα παιδί μετράει τ΄άστρα", του Λουντέμη.

Στην Πωλίνα, την "Ανάσταση", του Τολστόι.

Στην Ελλη Μ, το "Εθιμα Ταφής", της Χάνα Κεντ.

Στην Στιλλ Ιλλ, την "Μύτη", του Γκόγκολ.

Στον Μπέιζιλ, τον Ασώματο Ανθρωπο, του Τζον Ντίξον Καρ.

Στην Αριάδνη, την "Υπέροχη Φίλη μου", της Ελενας Φεράντε.

Στην Ιωάννα Μος, τον "Πίνακα της Φλάνδρας", του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε, στο πρωτότυπο εννοείται ;)

Στον Κόρτο, το "Ρουά Ματ", του Τζον Ντόνοχιου.

Last edited: