Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

1. Γουίλκι Κόλινς: Σκοτεινά βάθη
2. Νικολάι Λέσκοφ: Η λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ
3. Προσπέρ Μεριμέ: Κάμεν
4. Πέρσι (ίσως και Πρόπερσι*) Σέλεϊ: Ζαστρόζι

*Ναι το ξέρω σαν λογοπαίγνιο είναι και παλιό και χαζομάρα από τότε που ήταν νέο αλλά ήταν και πιο δυνατό από μένα :ρ

Χτες αγορασα τον Πίνακα της Φλάνδρας, του Αρτούρο Πέρεθ Ρεβέρτε (πως λατρεύω το θου το ισπανικό!!!). Είχα ψηθει πολύ από την υποθεση και από τα οσα έχω διαβάσει από διαφορα μέλη εδώ. Πήρα και την Περικεφαλαία του Τρόμου, του Βίκτορ Πελεβίν. Καλες τιμες, έκανα και λιγο παζαράκι γιατι μισθος δεν εχει μπει ακομα.

Επιστρέφοντας, στην περιοχή μου πήρε το μάτι μου έναν υπαίθριο πάγκο με βιβλια και δεν άντεξα και πήρα το Γράμμα στον Πατέρα, του Κάφκα και τα Κατά Συνθήκη Ψεύδη, του Μαξ Νορντάου. 2 ευρώ το καθενα, δεν γινοταν να πω όχι.

Κι εμενα μου αρεσε πολυ ο Πινακας, αν και ηταν λιγο προβλεψιμο. Μεταλλαγμενη, αν σου αρεσει ο Ρεβερτε, παρει και τη Λεσχη Δουμα του ιδιου, ειναι πολυ ωραιο βιβλιο κι αυτο. :)

Και εγώ λατρεύω τον Πίνακα της Φλάνδρας και τον Ρεβέρτε γενικά. Αυτή η διαβρωτική μελαγχολία που αναδίδουν όσα βιβλία του έχω διαβάσει σχεδόν με διαπερνά. (Πρόσφατα διάβασα τον ζωγράφο των μαχών και μου άρεσε πολύ, είναι λίγο διαφορετικό από τα πιο δημοφιλή έργα του αλλά ταυτόχρονα τόσο γνώριμο στο ύφος και την αγαπημένη γραφή του συγγραφέα)

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Χτες αγορασα τον Πίνακα της Φλάνδρας, του Αρτούρο Πέρεθ Ρεβέρτε (πως λατρεύω το θου το ισπανικό!!!). Είχα ψηθει πολύ από την υποθεση και από τα οσα έχω διαβάσει από διαφορα μέλη εδώ. Πήρα και την Περικεφαλαία του Τρόμου, του Βίκτορ Πελεβίν. Καλες τιμες, έκανα και λιγο παζαράκι γιατι μισθος δεν εχει μπει ακομα.

Επιστρέφοντας, στην περιοχή μου πήρε το μάτι μου έναν υπαίθριο πάγκο με βιβλια και δεν άντεξα και πήρα το Γράμμα στον Πατέρα, του Κάφκα και τα Κατά Συνθήκη Ψεύδη, του Μαξ Νορντάου. 2 ευρώ το καθενα, δεν γινοταν να πω όχι.
Τρομερος ο πινακας της φλανδρας Μεταλλαγμενη! ... εχω τα Κατα συνθηκη ψευδη σε μια ''αρχαια εκδοση'' που κοστιζε 120 δραχμες! Ηταν του παππου μου!

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
...(Πρόσφατα διάβασα τον ζωγράφο των μαχών και μου άρεσε πολύ, είναι λίγο διαφορετικό από τα πιο δημοφιλή έργα του αλλά ταυτόχρονα τόσο γνώριμο στο ύφος και την αγαπημένη γραφή του συγγραφέα)
Χιθ δικο σου! http://www.xn--ixauk7au.gr/forum/showthread.php?5528-Εκδόσεις-που-δεν-διαβάσαν-το-βιβλίο&p=194189&posted=1#post194189

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
απο τους αγαπημένους μου ο Ρεβέρτε.Το "Αινιγμα της Σεβίλλης" είναι το καλύτερό του κατα την ταπεινή μου άποψη.το τελευταίο του το έχει διαβάσει κανείς?

Πολύ καλό είναι και το αίνιγμα της Σεβίλλης, προσωπικά μου αρέσει περισσότερο από την λέσχη Δουμά αλλά δεν το συγκρίνω με τον πίνακα της Φλάνδρας ή τον δάσκαλο της ξιφασκίας! (Ο καθένας ξεχωρίζει αυτό που του ταιριάζει Φιλιπ μη με παρεξηγείς :) ) Ίσως με τον ζωγράφο των μαχών... θυμάμαι πως η μελαγχολία που αποτελεί σήμα κατατεθέν του συγγραφέα, στο αίνιγμα ήταν ακόμα πιο βαριά και νοτερή... αυτό μου έχει μείνει περισσότερο (ως θετικό το λέω). Αδημονώ να διαβάσω το τελευταίο του!

Καλικάντζαρε, χθες τελείωσα το Μπετόν του Μπέρνχαρντ και διαβάζοντας διάφορα σχετικά στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε μία χαριτωμένη και μακάβρια πληροφορία... η μετάφραση του έργου από τον Ίσαρη στην Ελλάδα κυκλοφόρησε από έναν εκδότη που πιθανόν να μην είχε διαβάσει το βιβλίο (αν με καταλαβαίνεις :))))) είχε όμως την έμπνευση να στείλει ένα αντίτυπο στον ίδιο τον Μπέρνχαρντ... ο οποίος μετά από δυο - τρεις μέρες πέθανε... ο Ίσαρης λοιπόν το έφερε βαρέως θεωρώντας πως η έκδοση αυτή τον ενόχλησε τόσο που επιτάχυνε το τέλος...! Σκέφτηκα λοιπόν πώς θα αντιδρούσε ο αγαπημένος Ρεβέρτε αν του στέλναμε το βιβλίο του τυπωμένο με το δικό σου εξώφυλλο :χαχαχα: (όχι όχι δεν θα το ρίσκαρα ποτέ!!!)

+ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ + :)

Ναι ναι ναι. Μπορεί ο Στιγκ Λάρσον να πέθανε αλλά.! Βρέθηκε συγγραφέας για να συμπληρώσει άλλο ένα βιβλίο στην σειρά Millenium. Το αγόρασα γιατί μου άρεσε πάρα πολύ η τριλογία και ενθουσιάστηκα που είδα ότι βγήκε και τέταρτο. Ανυπομονώ να δω το ύφος που έχει δώσει ο καινούριος στην συνέχεια της σειράς.

Επανακυκλοφορησε επιτελους το Πικνικ διπλα στο δρομο των Αρκαντι & Μπορις Στρουγκατσκι και δεν εχασα την ευκαιρια να το αποκτησω.

...Το έργο αφορά τα υπολείμματα μιας επίσκεψης από άλλο κόσμο, τα οποία και αποτελούν θήραμα για διάφορους τυχοδιώκτες, τους επονομαζόμενους κυνηγούς (ένας από αυτούς και το κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου, ο Ρέντρικ Σούχαρτ). Τα αντικείμενα αυτά βρίσκονται εντός μιας αποκλεισμένης από τον Ο.Η.Ε. περιοχής, η οποία ονομάζεται Ζώνη Επίσκεψης. Η Ζώνη αποτελεί επίσης πεδίο εκδήλωσης ποικίλων αλλόκοτων περιστατικών, πολύ συχνά ανατριχιαστικών. Οι Στάλκερ (όπως ονομάζονται οι κυνηγοί στο πρωτότυπο), είναι υποχρεωμένοι να ζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα για κάθε πολύτιμο λάφυρο...
Το "Πικνίκ δίπλα στο δρόμο" είναι το σημαντικότερο έργο των αδελφών Στρουγκάτσκι για τον απλούστατο λόγο ότι η ταινία του Αντρέι Ταρκόφσκι -Στάλκερ- που γυρίστηκε βάση αυτού το 1979, έγινε παγκόσμια γνωστή (λόγω και της φήμης του σκηνοθέτη και της βράβευσής της σε διεθνείς κινηματογραφικές εκδηλώσεις), ενώ το βιβλίο μεταφράστηκε ακολούθως σε όλες τις δυτικές γλώσσες και η λογοτεχνική του αξία είναι πράγματι υψηλή. Βέβαια, η αξία του είχε αναγνωρισθεί αρκετά νωρίτερα, καθώς είχε εκδοθεί στην Αμερική από το 1976 και είχε αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.
... Είναι δύσκολο να θυμηθεί κανείς κάτι ανάλογο με το Πικνίκ δίπλα στο δρόμο. Μπορούμε με επιφύλαξη να αναφέρουμε ότι φέρνει στο μυαλό την παράθεση της οδυνηρής ανθρώπινης αδυναμίας όπως αυτή καταγράφεται στο έργο του άλλου μεγάλου αυτής της λογοτεχνικής νοοτροπίας, στο Σολάρις του Στάνισλαβ Λεμ, απέναντι σε πρωτοφανή και ανεξήγητα φαινόμενα που επιδρούν πρωτίστως στην ψυχή...
...Το έργο, του οποίου η λάμψη παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα -περισσότερο από τριών- δεκαετιών από την έκδοσή του, συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης και να μεταγράφεται σε διάφορες μορφές τέχνης και ψυχαγωγίας: Θεατρική παράσταση στη Φινλανδία 2003-2004, Τζαζ μουσική σκηνή στην Ολλανδία από το 1983, κ.α. Εντός του 2008 μάλιστα, είναι προγραμματισμένη και η προβολή της νέας κινηματογραφικής απόδοσής του, από το Χόλιγουντ αυτή τη φορά... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

+ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ + :)

Ναι ναι ναι. Μπορεί ο Στιγκ Λάρσον να πέθανε αλλά.! Βρέθηκε συγγραφέας για να συμπληρώσει άλλο ένα βιβλίο στην σειρά Millenium. Το αγόρασα γιατί μου άρεσε πάρα πολύ η τριλογία και ενθουσιάστηκα που είδα ότι βγήκε και τέταρτο. Ανυπομονώ να δω το ύφος που έχει δώσει ο καινούριος στην συνέχεια της σειράς.
Ενδιαφέρον δε λέω, είμαι πάντα επιφυλακτικός στο να συνεχίζεται το (επιτυχημένο) έργο νεκρών δημιουργών από τρίτους.

Ποσο συμφωνω Κορτο και ειλικρινα η τριλογια ειναι πολυ αγαπημενη και δε θελω να ξενερωσω με την συνεχεια που δινει ο Λαγκεργκραντζ

Παρηγγειλα¨Τα πορφυρα πανια¨ του Αλεξαντερ Γκριν, μετα απο προταση του αγαπητου φιλου Μπειζιλ Γκραντ στο νημα ¨διαβασε το αγαπημενο μου βιβλιο"...

Η σημερινή συγκομιδή περιλάμβανε τα εξής:

«Ο Μαιτρ της δευτέρας παρουσίας» - Leo Perutz, εκδόσεις Κιχλή (Μου το πρότεινε κάποιος φίλος που γνωρίζει τις προτιμήσεις μου και συνήθως οι προτάσεις του είναι επιτυχημένες)
«Ο χρόνος γερνάει γρήγορα» - Antonio Tabucchi, εκδόσεις Άγρα (επειδή θέλω να συγκεντρώσω και να διαβάσω ό,τι έχει γράψει)
«Μπενίτο Σερένο» - Herman Melville, εκδόσεις Στοχαστής (επειδή με γοητεύει η ιδιόρρυθμη και περίπλοκη γραφή του Μέλβιλ)
«Ένας λυρικός ποιητής» - Eca De Queiroz (Κυρίως για το διήγημα Ο Μανδαρίνος που με έλκει ως υπόθεση, αλλά και από περιέργεια για τα υπόλοιπα διηγήματα της συλλογής)
«Αυτός που σκότωσε το δράκο και άλλα διηγήματα» - Rainer Maria Rilke, εκδόσεις Ροές (λατρεμένες εκδόσεις, ό,τι κι αν έχουν βγάλει μου ταιριάζει, τόσο θεματολογικά όσο αισθητικά, το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση)

Στον ουρανό το γύρευα, στη γη το βρήκα! Αφού είχα γυρίσει σε τουλάχιστον 10 βιβλιοπωλεία στη Θεσσαλονίκη και σε ένα παλαιοβιβλιοπωλείο ψάχνοντας "Το μαγαζάκι των αυτοκτονιών" και δεν το βρήκα πουθενά, γιατί έχουν κλείσει οι μοντέρνοι καιροί, πήγα σήμερα στο μπαζάρ βιβλίου πάνω στην Βενιζέλου και το βρήκα και μάλιστα με 2,50€!! :τρέλα: Το τι χαρά πήρα, δεν περιγράφεται!! @Μεταλλαγμένη σε ευχαριστώ που μου το θύμισες! :))
Μέχρι βέβαια να γυρίσω σπίτι και να δω πως δε λειτουργεί σωστά για κάποιο λόγο το λάπτοπ μου και να πέσω στη μαύρη στεναχώρια... :λυγμ: Μια χαρά πήρα και μου βγήκε ξινή. :κλαψ:

Ενδιαφέρον δε λέω, είμαι πάντα επιφυλακτικός στο να συνεχίζεται το (επιτυχημένο) έργο νεκρών δημιουργών από τρίτους.
Απ' ότι είχα διαβάσει, όταν πέθανε πρέπει να είχε ξεκινήσει ήδη να γράφει το βιβλίο. Ωστόσο ήταν χωρισμένος αλλά δεν είχε πάρει διαζύγιο και η καινούρια του γυναίκα πρέπει να είχε όλη την δουλειά που είχε κάνει. Είχα διαβάσει φήμες ότι θα κυκλοφορούσε τέταρτο βιβλίο στη σειρά αλλά είχαν πρόβλημα με το ποια από τις δυο θα έπαιρνε τα λεφτά από τα πνευματικά δικαιώματα.

Δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο σχετικό. Αν μάθω κάτι θα το αναφέρω σε σχετικό νήμα για το βιβλίο.

Πρέπει να είχα φτιάξει νήμα για την τριλογία γιατί με είχε ενθουσιάσει πάρα πολύ

Last edited:
Αγορασα τα Διηγηματα του Ρειμοντ Καρβερ.

Αποτελειται απο τα τρια εξαντλημενα βιβλια Καθεδρικος Ναος, Αρχαριοι, Λοιπον, θα παψεις, σε παρακαλώ;

Εχω ηδη τον Καθεδρικο Ναο ο οποιος τωρα μου περισσευει.
Τον χαριζω σε οποιον ενδιαφερεται να παρει μια γευση απ τον Ρεημοντ Καρβερ. Οποιος θελει πμ και κανονιζουμε να βρεθουμε να το δωσω (οχι ταχυδρομικα κλπ, μονο χερι χερι)