Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Σήμερα λοιπόν, στέφθηκε με επιτυχία η πρώτη μου παραγγελία από το εξωτερικό. :))) Ήρθε το The quality of silence της Rosamund Lupton. :αγαπώ:

Σήμερα πήρα από ένα παλαιοπωλειο το "Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος" του Πρίμο Λέβι, το "The Quincunx" του Charles Pallisser, που δεν τον ήξερα καν, απλά με τράβηξε η υπόθεση του βιβλιου, και τέλος πήρα το "Adam Bede" της Τζορτζ Έλιοτ.

Παρέλαβα χθες από τα public το "τούβλο" (Το Σμήνος ,1021 σελ.,εκδόσεις Καστανιώτη)) .. 1η εντύπωση.. πολύ ογκώδες για άνετο διάβασμα και δίπλωμα(χωρίς πλάκα 10εκατοστά πάχος περίπου) ..ίσως σε 2 τόμους να ήταν καλύτερο. Το χαρτί εφημεριδόχαρτο..:ουχ: δεν με προδιαθέτει θετικά..Λες και το πήρα από το περίπτερο. Ίσως βέβαια να είμαι υπερβολικός..θα δείξει βέβαια όταν φτάσω στο δια ταύτα!! Ελπίζω να μη με απογοητεύσει.

Last edited:
Σήμερα παρέλαβα από την ''Πολιτεία'' τα εξής βιβλία: ''Ο προφήτης του Θεού'' Ζιλμπέρ Σινουέ (παρακολούθησα πρόσφατα μια ομιλία του στα Public και με μάγεψε. Αλήθεια υπάρχει νήμα που να ενημερωνόμαστε για ομιλίες πρωτοπαρουσιαζόμενων βιβλίων ή συγγραφέων?), ''Εκ Πειραιώς'' του Διονύση Χαριτόπουλου (όντας Πειραιώτισα!) και το ''Συνταγματάρχης Λιάπκιν'' του Μ.Καραγάτση. Ανυπομονώ να τα ξεκινήσω. Αν και τώρα Γιάννη Ρινακάκη ασχολούμαστε με τον ''Πόλεμο των Θεών΄΄:χαχαχα:

Αγόρασα τα Κρυστάλλινα σύνορα ,του Φουέντες ,επειδή το έχουμε στη Λέσχη βιβλίου και μόνο γι'αυτό .

Σήμερα παρέλαβα από την ''Πολιτεία'' τα εξής βιβλία: ''Ο προφήτης του Θεού'' Ζιλμπέρ Σινουέ (παρακολούθησα πρόσφατα μια ομιλία του στα Public και με μάγεψε. Αλήθεια υπάρχει νήμα που να ενημερωνόμαστε για ομιλίες πρωτοπαρουσιαζόμενων βιβλίων ή συγγραφέων?), ''Εκ Πειραιώς'' του Διονύση Χαριτόπουλου (όντας Πειραιώτισα!) και το ''Συνταγματάρχης Λιάπκιν'' του Μ.Καραγάτση. Ανυπομονώ να τα ξεκινήσω. Αν και τώρα Γιάννη Ρινακάκη ασχολούμαστε με τον ''Πόλεμο των Θεών΄΄:χαχαχα:
Χαχαχα sir yes sir! Το ξερω Δουλτσινεα! Θα το ξεκινησω αργοτερα. Εχω να διαβασω και αλλα 2 κεφαλαια εξαλλου τσακ μπαμ αφου τα καναμε 6 γιατι εχουμε και σχολιασμο σημερα-αυριο!:)))

Μετά από αρκετό καιρό, έκανα ξανά ένα μικρό shopping spree (εδώ και καιρό οι αγορές μου περιορίζονταν σε 1, το πολύ 2 βιβλία τη φορά)

(το Maus έφτασε σχεδόν ταυτόχρονα από Book Depository, τα άλλα κόμικς από Πρωτοπορία, τα βιβλία από βιλιοπωλείο Πατάκη)

Ξεκίνησα βασικά για να πάρω το Τεν Τεν, το οποίο χρόνια είχα την περιέργεια να διαβάσω και επιτέλους κυκλοφόρησε. Μου αρέσει πολύ ο Τεν Τεν, αλλά ήξερα ότι το συγκεκριμένο δεν είναι και τόσο καλό. Δεν περίμενα όμως ότι θα είναι ΤΟΣΟ κακό. Το σχέδιο ήταν τραγικό, αλλά το χειρότερο ήταν το "χιούμορ", το οποίο ήταν απαράδεκτο. Η ιστορία επίσης ανύπαρκτη. Το ήξερα ότι έχει φτιαχτεί για λόγους προπαγάνδας και μόνο, αλλά, ασχέτως προς ποια πλευρά κλίνει κανείς, τουλάχιστον περιμένει να διαβάσει μια καλή ιστορία, κάτι που εδώ δεν υπήρχε. Το παράτησα μετά από καμια 30αριά σελίδες... :(
To Λούκυ Λουκ δεν ήξερα καν ότι είχε κυκλοφορήσει. Απογοήτευση και αυτό, αλλά όχι στον βαθμό του Τεν Τεν (τουλάχιστον αυτό το έβγαλα ολόκληρο). Αδιάφορη και 100% προβλέψιμη ιστορία, και το σχέδιο αν και όχι κακό σαν σχέδιο, δεν μου άρεσε, δεν μου "έκανε" δηλ για Λούκυ Λουκ. Το βρήκα υπερβολικά "μεγαλίστικο"
Την Οδύσσεια την έψαχνα σε αυτή την έκδοση και είχε εξαντληθεί. Τελικά βρήκα ένα αντίτυπο στο βιβλιοπωλείο Πατάκη. Εκεί πήρα και την έκδοση της Δίκης που είχα και "έχασα" στη μοιρασιά μετά από έναν χωρισμό πριν ένα χρόνο.
Γενικά δεν ήταν κακή η "μπάζα" μετά από τόσο καιρό ξηρασίας!

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Γενικά δεν ήταν κακή η "μπάζα" μετά από τόσο καιρό ξηρασίας!
Διαβάζοντας την απογοήτευσή σου με τον Τεν Τεν και τον Λουκή Λουκ, μόνο αυτήν την κατακλείδα δεν περίμενα. :))))

Όπως και να 'χει, από τα κόμιξ που πήρε, το Μάους είναι πολύ καλό και θα σε στανιάρει. Υπάρχει και νήμα στην Λέσχη. :πάνω:

Εντάξει, στο σύνολό της είναι καλή, τα βιβλία ειδικά. Και ο Τεν Τεν, παρόλη την απογοήτευση, τουλάχιστον ήρθε και συμπλήρωσε ένα κενό ετών. Ήταν η θετική πλευρά της συγκεκριμένης αγοράς.
Για το Maus έχω τεράστιες προσδοκίες, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τις πιάσει και θα τις ξεπεράσει! Έχω ακούσει τα καλύτερα από παντού.

Παρελαβα σημερα μια παραγγελία. Ειχε το "Η ζωη που ονειρευτηκε ο Ερνεστο Γκ." του Γκενασια, το "Τοστ ζαμπον" του Μπουκοφσκι και το "Μαρτυς μου ο θεος" του Μακη Τσιτα.

Σήμερα αγόρασα 5 βιβλια:
-Ψυχω (Μπλοχ)
-Το κοριτσι της διπλανης πορτας (Κετσαμ)
-Παγκοσμιος πολεμος Ζ (Μπρουκς)
-Ζωντανός θρύλος (Μάθεσον)
-Ο άρχοντας του ψεύδους (Μαστερτον)
Αυτα και κανω κρατει για λιγο γιατι μαζευτηκαν καμια δεκαπενταρια αδιαβαστα:))

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Το «Ταξίδι μέλιτος» του Ανδρουλάκη γιατί το είδα που το παρουσίασε στην τηλεόραση και μου κέντρισε το ενδιαφέρον.
Έχω μαζέψει πάλι πόσα,άντε να δούμε πότε θα τα διαβάσω!

Μπήκα για "φλογισμένη σελήνη"* γιατί μου το είχε προτείνει ο Νικόλας και βγήκα με "Μέσα στο δίχτυ" (Μέρντοχ), "Η απελευθέρωση του απόλυτου" (Τσάπεκ) και "Σκοτεινό πέρασμα" (Γκούντις).
*Ήταν εξαντλημένο :οργή:, όποιος πήρε το τελευταίο να χτυπήσει γόνατο και μικρό δαχτυλάκι στο τραπέζι