Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Αρκετές αγορές βιβλίων τον τελευταίο καιρό, με κορυφαία την ποιητική συλλογή του Paul Celan , Καμπή Πνοής, από Κίχλη και το Μνημείο Πεσόντων ,της Alice Oswald από Μελάνι.
Επίσης το Μια άλλη θάλασσα, του Μάγκρις, Η συνείδηση του Ζήνωνα , του Σβέβο από Αντίποδες , Το λούμπεν μυθιστορηματάκι, του Μπολάνιο, Η κοιλάδα του Ίσσα ,του Τσέσλαβ Μίλος, και το Μεγάλο δίχτυ ,της Γιουντόρα Γουέλτον.

Αγόρασα χθες δύο βιβλία που βρήκα σε προσφορά. Το ένα ήταν το "Πρόβλημα Σπινόζα" του Irvin Yalom και το άλλο "τα Χρόνια της Αθωότητας" της Edith Wharton

Αγόρασα Τα Πεζογραφήματα , μια συγκεντρωτική του έργου του Χειμωνά, σε μια εξαιρετική βιβλιοδεσία από εκδ Καστανιώτη , καθώς και τους Δαιμονισμένους από Ίνδικτο , το κυκλοφόρησε σε Hardback έκδοση.

Τελευταίο την Εξαφάνιση του Γιόζεφ Μένγκελε, μέτριο αν και ενδιαφέρον θέμα , θα μπορούσα να το είχα προσπεράσει.

Παρόλο που είπα ότι δεν θα αγοράσω άλλα βιβλία μέχρι να μειωθεί η στοίβα με τα αδιάβαστα σήμερα δεν άντεξα και υποτροπίασα. Αγόρασα τον πατούχα του Ιωάννη Κονδυλάκη.

Αγόρασα Τα Πεζογραφήματα , μια συγκεντρωτική του έργου του Χειμωνά, σε μια εξαιρετική βιβλιοδεσία από εκδ Καστανιώτη
Τζόνκαν, πολύ ωραία αγορά. Είχα την εντύπωση ότι δεν κυκλοφορούσε :χμ:. Βέβαια, τα περισσότερα από όσα περιέχει, τα έχω ως αυτόνομα έργα, αλλά πρέπει να περιέχει και αρκετό ανέκδοτο υλικό, ε;

Εν οψει διακοπών οι αγορές συνεχίζονται τελευταίο απόκτημα το "Ερωτοτροπίες"
του Χαβιέ Μαρίας, για τα έργα του οποίου έχω ακούσει τα καλύτερα...

Βρεθηκα σε εναν παγκο σημερα με μεταχειρισμενα βιβλία και πηρα "Τα δοντια της μυλοπετρας" του Κασδαγλη με μισό ευρω!

Σήμερα στον περίπατο μου τσίμπησα το '' Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν'' της Σρίβερ. Θέλω εδώ και πολύ καιρό να το διαβάσω αυτό το βιβλίο. Και έπειτα να δώ και την Τίλντα να κεντά στον ρόλο της μητέρας. Ναι, είμαι τοσο σίγουρη οτι θα είναι απίστευτη.

Χθες καθώς έκανα βόλτα ζαλίστηκα από τη ζέστη και εντελώς τυχαία είδα μπροστά μου ένα βιβλιοπωλείο. Αναγκαστικά μπήκα μέσα για να γλιτώσω από τον καύσωνα έξω. Μετά από 2 ώρες βγήκα με τέσσερα βιβλία:
2666- Ρομπέρτο Μπολάνο
Ο Μυστηριώδης Ξένος- Μαρκ Τουέιν
Το Βιβλίο των Χαμένων Πραγμάτων- Τζων Κόνολι
Ο Δερματοστίκτης του Άουσβιτς- Δεν Θυμάμαι Όνομα.

Και αφού βγηκες απο το βιβλιοπωλείο, φυσουσε δροσερο αεράκι το οποίο βοήθησε και στη μεταφορα των βιβλιων. Ουτε να αγκομαχας απο το βαρος τους, ουτε να ζεσταινεσαι και να ιδρωνεις, ανησυχώντας αν σε καλυπτει το αποσμητικό σου. :))))

Τζόνκαν, πολύ ωραία αγορά. Είχα την εντύπωση ότι δεν κυκλοφορούσε :χμ:. Βέβαια, τα περισσότερα από όσα περιέχει, τα έχω ως αυτόνομα έργα, αλλά πρέπει να περιέχει και αρκετό ανέκδοτο υλικό, ε;
Έλλη έψαχνα, και τελικά την βρήκα, την 1η έκδοση. Είχε βγει και 2η αλλά δεν είχε την ποιότητα του χαρτιού της 1ης. Έχω και γω κάποια από τα διηγήματα του, αλλά προτιμώ να τα έχω συγκεντρωμένα σε έναν τόμο.

Αρκετές αγορές βιβλίων, όπως το Κρούζο του Λουίς Ζάιλερ- το οποίο και διαβάζω- , το εξαιρετικό Βιβλιοπωλεία του Jorge Carrion, το οποίο ξεκοκάλισα δύο φορές, το Μέρες δίχως τέλος του Σεμπάστιαν Μπάρρυ, Η συντέλεια του κόσμου της Έρπενμπεκ /