Πράγματα που έμαθα σήμερα (ή και χθεςπροχθές)

Ανοιγει το σχετικά καλόγουστο, γκρι ψευτοvintage σημειωματάριο. (ας φανει χρησιμη άλλη μία άχρηστη αγορα...)
Διαβάζει την πρωτη σημείωση: "πρόσθεσε ένα disliking, αφαίρεσε ένα liking"
Ψαχνει για στιλο, αριστερα, within hand reach, τιποτε.
Ανασκαλεύει στην κασετίνα, μονο stabilo μαρκαδοροι μέσα. 5 χρώματα.
Βαρυθυμα, πιανει αυτόν που έχει στο κεφάλι. (!!)
Σημειώνει:

Sol 3:
η αστρονομική ονομασία της γης: ο τρίτος πλανητης σε τροχιά γύρω από τον Ηλιο.

Aποτζιατούρα:
(καλά καλα δεν θυμάμαι να την πω, πρεπει να θυμάμαι και τι είναι, Ω, θεοι!) (αυτό που κατάλαβα ότι είναι) (και πολύ κομψο πανω στο πενταγραμμο): μουσικος φθογγος πολύ πολύ πολύ μικρότερης αξίας (από αυτόν που σέπεται). Πανω στο πεντάγραμμο, μοιαζει με καλολογικό στοιχείο, γι’ αυτό μου τράβηξε την προσοχη, δηλαδή είναι ομορφούλης.

Όπως καταλάβατε, εδώ μπορειτε, αν θελετε, να καταγράφετε τι μάθατε σήμερα (ή και χθεςπροχθές), σε οποιαδήποτε σφαιρα κι αν ανηκει, προσωπικη, καλλιτεχνική, επιστημονικη, γενικη, σχετική, κουτσομπολιστικη, αρκει να είναι διασταυρωμένο, αληθοφανές τουλάστιχον, μην παρουμε κανεναν στον λαιμο μας.
Spread the jam knowledge.

Aποτζιατούρα: (καλά καλα δεν θυμάμαι να την πω, πρεπει να θυμάμαι και τι είναι, Ω, θεοι!) (αυτό που κατάλαβα ότι είναι) (και πολύ κομψο πανω στο πενταγραμμο): μουσικος φθογγος πολύ πολύ πολύ μικρότερης αξίας (από αυτόν που σέπεται). Πανω στο πεντάγραμμο, μοιαζει με καλολογικό στοιχείο, γι’ αυτό μου τράβηξε την προσοχη, δηλαδή είναι ομορφούλης.
Τις αγαπάω στη μουσική.❤
Ομορφαίνουν το κομμάτι αλλά δεν πρέπει να το παρακάνουμε εεεε!!!

Σημερα έμαθα ότι σε μια τηλεοπτική σειρά παιζει η πρωην του αδερφου ενός πρώην,
ο επόμενος πρωην της πρωην του αδερφου του πρώην και
ο αδερφός ενός άλλου πρώην. :)))):)))):))))

ΜΑ αυτό σκεφτόμουν σημερα, δηλαδή αυτή η παρεα ήταν που ηταν Δυναστεια σε φάσεις, αποφασισαν να συνυπαρξουν κιολας, επαγγελματικώς (τα 2/3)

Αφού όλοι το έχουμε κάνει με όλους γιατί δεν το κάνουμε και όλοι μαζί ταυτόχρονα;
Αυτή ήταν η ερώτηση - την απάντηση την έχεις (αρχίζει με παρτ και τελειώνει με δημοφιλές στους ξένους ελληνικό ποτό).

Εχει πολύ ενδιαφέρον, μιας και το ανεφερες, η προέλευση της ονομασίας του ουζου, ε;
Αν και δεν το προτιμώ, καθοτι με βαράει ασχημα, καποτε το επινα με λεμοναδα, λεμονι κλπ
Πιασαμε τα ουζα και τα τσιπουρα, πω πω θα λυσσαξει ο αλλος...:))))

Αν και δεν το προτιμώ, καθοτι με βαράει ασχημα,
Συμπάσχω - έχω το ίδιο θέμα. Ξέρεις ο γλυκάνισος πρέπει να φταίει! :μουάχαχα:
Πιασαμε τα ουζα και τα τσιπουρα, πω πω θα λυσσαξει ο αλλος...:))))
Αυτό επίτηδες το κάνεις τώρα; Που να δει ο σταβόγερος; (πιει δεν πιει, η πρεσβυωπία δε πάει πουθενά - για μένα μιλάω μην παρεξηγηθούμε κιόλας)

( πιει δεν πιει, η πρεσβυωπία δε πάει πουθενά - για μένα μιλάω μην παρεξηγηθούμε κιόλας)
Νεαρέ μου φιλε, οσονουπω θα εορτάσω την τεσσαρακοστη εκτη περιστροφή της γης γυρω απο τον Ηλιο και ζω με την πρεσβυωπια απο τα 38.:ουχ:
Και μονιμως ψαχνω στο σπιτι γυαλια (βασικά, γενικως ψαχνω, διαρκώς κατι χανω)

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εμένα άργησε λίγο να με βρει η πρεσβυωπία αλλά... με βρήκε.

Έχει πλάκα όταν είσαι με νεολαία και σου φέρουν να δεις κατι στο κινητό, μπροστά στην φάτσα. Ε, και πιάνεις ευγενικά το χεράκι και το απομακρύνεις άλλα 30 εκατοστά.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία!

Τον Καταχανά του Κονδυλάκη τον είχα διαβάσει μικρός.
Αν θυμάμαι καλά, περισσότερο κωμικό ήταν το διήγημα, με κάποιον που πήγαν να τον θάψουν από λάθος ζωντανό!
Επίσης, ιστορία με βρικόλακα έχει γράψει και ο Ξενόπουλος. Το Φάντασμα!
Βέβαια, το μεταφυσικό στοιχείο χάνεται κάπου στη μέση και ιστορία μετατρέπεται σε ηθογραφία της εποχής.
Τέλος, θυμάμαι με είχε ενθουσιάσει το ποίημα του Βαλαωρίτη, Θανάσης Βάγια ο βρικόλακας. Τρομερή ατμόσφαιρα, σκοτεινή και φρικώδης με την πένα του Βαλαωρίτη να κεντάει...

Αυτή είναι επαφή μου με τα βαμπίρ στην ελληνική λογοτεχνία!

Τι επιμονή παλιά να γράφουν τον βρικόλακα, βρΥκόλακα;; 🤨

Ούτε καν το είχα υποψιαστεί, παρόλα τα βιβλία και τα βιντεάκια στο γιου τιουμπ. Ούτε ποτέ μου είχε περάσει από το μυαλό όταν κοιτούσα την πάντα ίδια πλευρά του φωτισμένη εν μέρει συνήθως και κάθε μήνα σχεδόν ολόκληρη. Να έφταιγε το μυστήριο που την ακολουθούσε; Να έφταιγε το άλμπουμ των Pink Floyd; Το σίγουρο είναι ότι γκρεμίστηκε κάτι μέσα μου.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ.
Παρά μόνο αθέατη από εμάς πλευρά.
ΑΙΣΧΟΣ